Младежките ни национали с класика срещу Люксембург

10:04
Младежките ни национали с класика срещу Люксембург
Младежкият национален отбор постигна втора поредна победа в група 5 от квалификациите за Евро 2017. Три дни, след като футболистите на Антони Здравков победиха Румъния с 2:0 в Търгу Муреш, сега националите надигра категорично Люксембург с 3:0.
 
България контролише играта от самото начало на мача на стадион „Лудогорец Арена“ в Разград. Националите натиснаха съперника и не му дадоха възможност да изнася топката в по-предни позиции.
 
В първите минути на срещата Вутов изведе зад отбраната на Люксембург Георги Минчев, но в първия случай вратарят на гостите стигна първи до топката, а при втората ситуация нападателят на Литекс преодоля вратаря, но топката му избяга.
 
В 14-та минута Василев подаде към Вутов, който с едно докосване продължи към Борислав Цонев, който стреля, но топката рикошира от защитник в ъглов удар. От последвалото центриране Минчев стреля с глава, но в аут.
 
Три минути по-късно националите поведоха в резултата. Вутов центрира отляво в наказателното поле, където Борислав Цонев с глава прати топката в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0.
 
В 19-та минута гостите отправиха единствения си удар през първата част към вратата на Китанов. Ненад Драгович стреля от 25 метра, но топката мина встрани от лявата греда.
 
В 29-та минута Кирил Десподов замени Борислав Цонев, който получи контузия.
 
Футболистите на Антони Здравков постепенно усилиха натиска и в 35-та минута удвоиха резултата. Мики Орачев напредна по лявото крило и подаде към Вутов, който се освободи технично от защитник и с левия крак прати топката във вратата за 2:0.
 
В 42-та минута Василев и Орачев комбинираха по левия фланг, като последният центрира в наказателното поле, където Вутов стреля с глава, но в аут.
 
В добавеното време на срещата гостите останаха с 10 души на терена, след като Вогел получи директен червен картон за нарушение на границата на наказателното поле срещу Кирил Десподов. От последвалия пряк свободен удар, изпълнен от Вутов, топката рикошира от стената в ъглов удар. 
 
През второто полувреме ситуацията не се проени и футболистите на Антони Здравков доминираха тотално на терена, като създадоха няколко отлични положения и реализираха още един гол.
 
В 54-та минута националите отнеха топката в половина на съперника, Вутов напредна и подаде към Десподов, който стреля силно, но неточно.
 
В 62-та минута Никола Колев замени Антонио Вутов.
 
В 73-та минута Колев подаде с глава към Гамаков, който стреля от границата на наказателното поле, но в аут. Минута по-късно Цветелин Чунчуков замени Георги Минчев.
 
Малко след това нападателят на Лудогорец бе съборен извън наказателно поле. От последвалото центриране от фаул на Радослав Цонев, Пламен Гълъбов стреля с глава, но неточно.
 
В 78-та минута резултатът стана 3:0. Христо Попадийн центрира отдясно в наказателното поле, където намери непокрития Кирил Десподов, който с глава прати топката в мрежата.
 
Две минути по-късно Радослав Цонев стреля силно от 30 метра, но стражът на гостите Роулез изби в ъглов удар.
 
В 89-та минута Радослав Цонев центрира отдясно от фаул, топката бе изчистена, но попадна в Гамаков, който стреля, но Роулез спаси.
 
В другата среща от нашата група Румъния победи Армения като гост с 3:2.
 
БЪЛГАРИЯ: 1.Георги Китанов, 4. Мики Орачев, 5. Пламен Гълъбов, 6. Христо Попадин, 10. Борислав Цонев (29 мин. – Кирил Десподов), 14. Радослав Терзиев, 16. Георги Минчев (74 мин. – Цветелин Чунчуков), 18. Милен Гамаков –к, 19. Александър Василев, 20. Антонио Вутов (62 мин. – Никола Колев), 21. Радослав Цонев
 
Люксембург: 1. Валентин Руле, 2. Тони Мастранджело, 3. Седрик Сакрас, Бен Фогел – к, 6. Милош Тодорович, 7. Кевин Кергер, 8. Ненад Драгович (82 мин. – Синани), 9. Джеф Ласчак (68 мин. – Мартинс), 11. Лука Дуриати, 14. Рикардо Коуто Пинто (46 мин. – Скендерович), 16. Мишел Бечтолд
 
Жълти картони: Попадийн, Вутов, Сакрас, Ласчак, Бечтолд, Драгович, Синани
 
Червени картони: Вогел
 
Съдия: Сергеиус Слива (Литва) 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Rezors
09.09.2015 20:05

Браво на момчетата,тези пичове заслужават десетократно повече да са в мъжкия национален отбор. *thumb_up**beer*

Big_Ivan017
10.09.2015 08:41

Прав си, аз съм убеден че ще показват по-хубава игра и дори и да губят мачовете, всъщност ще си личи че са дали всичко от себе си за да спечелят!