Рууни подобри рекорда на Чарлтън, не успя да сдържи сълзите си (видео)

09:59
Рууни подобри рекорда на Чарлтън, не успя да сдържи сълзите си (видео)
Уейн Рууни излезе еднолично на първо място във вечната голмайсторска листа на английския национален отбор, след като вкара едното попадение за "Трите лъва" при успеха над Швейцария с 2:0.
 
Възпитаниците на Рой Ходжсън си осигуриха класиране за Евро 2016 още в края на миналата седмица с победата над Сан Марино, така че срещу "кръстоносците" на "Уембли" всички погледи бяха вперени в Рууни. Първото полувреме на двубоя завърши при нулево равенство, а в 67-та минута влезлият като резерва Хари Кейн откри резултата. Големият момент дойде в 84-та минута, когато Рууни оформи крайното 2:0 от дузпа и счупи рекорда на Чарлтън. Публиката на "Уембли" го награди с бурни аплодисменти, а нападателят на Манчестър Юнайтед не можа да удържи сълзите си.
 
"Това е страхотно чувство, сбъдната мечта. Това е огромна чест за мен и съм изключително горд. Знаех, че е важен момент, затова си избрах единия ъгъл и просто стрелях силно там. Да бъда голмайстор номер 1 преди да навърша 30 години е нещо, което никога не съм си представял", коментира той след срещата.
 
В другите мачове от група Е Литва победи Сан Марино с 2:1, а Словения надигра Естония с 1:0. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
09.09.2015 21:26

Рууни е богатство за всеки отбор или поне беше , но легенда някак не се вписва ... Може би се и пренасити рано рано от футбола , защото все пак от много много млад си е в голямата игра ... Страхона кариера , но нищо повече , поне за сега ! Все пак има време да оправдае критиците , но като му гледам калпавото изражение на терена не виждам как ще стане , за мое огромно съжаление , защото аз обожавам играчи като Рууни , Тевез , ЯЯ Туре , които освен невероятна техника , можещи да направят почти всичко с топката от удари от далеч , пасове , трикови изпълнения , дрибъл , но те са и навсякъде по терена , постоянно бягат , раздават/ха се на макс и това още повече зарежда всички около тях !

Berrba
09.09.2015 15:43

До нашите фенове не отговаряйте на лоши коментари от фенове на други отбори-българската злоба и ненавис я няма никъде по света -само МАНЧО*devil**devil**devil*

Berrba
09.09.2015 15:39

Нашето си е наше -БРАВО*devil**devil**devil**cup*

TreboNn
09.09.2015 14:13

Автора на новината е силно некомпетентен, и си личи още от заглавието! Кой е този Чарлтън? А рекорда му какъв е? А някакви конкретни цифри ( данни )? Чарлтън е Сър Боби Чарлтън а рекорда е 49 гола за националния отбор на Англия! Тук става дума за човек дарен с благородната английска титла Сър, а не за комшията ти! И как въобще ти хрумна да пишеш нова в която да обесняваш как нечий рекорд е подобрен, без изобщо да споменеш за какво става дума?

chelsea18
09.09.2015 10:57

Някак си не ми се вписва Рууни да остане като някаква легенда на футбола, нещо не му достига

Отговор
:
12
rimlianin
09.09.2015 13:52

Щом го е направил значи всичко и му достига , а отделно тази година става на 30, тоест ще има поне няколко години в които да подобрява този рекорд

Bitten
09.09.2015 13:48

Каква изненада, фен на челси да каже такова нещо. Не му достига синя фланелка може би? Може ли да хейтваш така. Преди няколко дни лампард като взе рекорд на гинес ние му се радвахме, защото си го е заслужил. А сега рууни като направи рекорда нещо не му достига... Смешна работа *lol*