Григор Димитров приключи участието си на US Open след загуба в пет сета

09:38
Григор Димитров приключи участието си на US Open след загуба в пет сета
Григор Димитров отпадна от по-нататъшно участие в US Open, след като загуби в пет сета от представителя на Казахстан Михаил Кукушкин
 
Гришо успя да се върне в мача, след като губеше с 0-2 сета (3:6, 6:7). В третия сет той излезе пределно мобилизиран, тъй като вече нямаше какво да губи, и направо отвя съперника си - 6:2. В четвъртият сет Кукушкин оказа по-голяма съпротива, но в крайна сметка българинът успя да вземе и него с 6:4, като по този начин изравни резултата - 2-2. Петият сет се играеше гейм за гейм до 2:2, след което казахът наложи превес и дръпна с 4:2. Григор намали за 3:4, а после и за 4:5, но за повече не му стигнаха силите. Кукушкин спечели сета с 6:4, а с това и това и мача с 3-2. 
 
Така Димитров отпадна от по-нататъшно участие в турнира, а Кукушкин продължава в 3-и кръг, където ще срещне победителя от миналата година Марин Чилич. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

red_army_10
03.09.2015 20:11

Слаба година. Важно е Гришо да се съвземе, да направи една добра подготовка и да започне силно 2016. Просто се е видяло, че много трудно ще се задържи и в топ 20 до мачовете в Австралия. Всичко зависи от него, талантът е налице, желанието според мен също, но има някаква разконцентрираност и припряност, неща характерни за по-младите тенисисти. В Надал не мисля, че имаше такова нещо, но ония е машина. Въпреки това и той прави слаб сезон, а е уж един от най най в историята, така че посредствените сезони са нещо, което се случва, въпросът е Григор да си даде време до края на 2015, да обмисли някои аспекти от играта си, личния живот и т.н., да направи добра подготовка и да запише силна 2016, както бе направил и силна 2014. Има ги възможностите, важното е да изцеди максимума от тях и потенциала си.

Amateur1878
03.09.2015 17:29

Сигурно доста минуси ще отнеса, но момчета: Гришо няма никакъв проблем! За съжаление на всички, не е нищо повече от един играч за местата в ранкинг листата 15-20 (което изобщо не е малко). Хване ли местата 10-15, това вече се води за пик в кариерата му. И това не го казвам само заради снощната му загуба. Говоря като цяло. Няма треньори, няма приятелки, няма извънземни. Толкова си може.

Но има друг проблем, което май е присъщо на нашите медии. Много умеем да преувеличаваме! "Аз днес пръдна, медиите пишат, че съм се насрал". Гришо бил някакъв слабак и вече го изкарват, че е победил Джокович с 6:0, 6:0. Същото важи и за националите ни по футбол. "Лъвовете излизат да схрускат незнамсикойси". Клубните отбори същата работа! Едно надъхване, едни чудесии и зрителят вземе, че наистина повярва в това и очакванията са минимум финал на Уимбълдън или Европейско първенство по футбол! Същото може да се каже и за Кобрата с Кличко.

Но като се види каква е реалността и как Малта ни прави равен или някакъв на 200-тното място побърка от бой Гришо (или Цвети, изберете си вие) и се започва едно чудене: "М'чи що така стана!?". Ами как що? Щото толкова си могат, ето заради това! За съжаление, на Гришо това му е максимумът. Два-три кръга на тенистурнирите и понякога някоя бомба да хвърли като острани някой топ-тенисист. Това е!

Единствените спортове, в които наистина може да очакваме нещо на топ-ниво и всеки трепери от нас наистина, това е художжествена гимнастика и волейбол! Там сме топ-сила и неведнъж сме го доказвали. Във всички останали спортове сме на средно или под средното ниво на представяне.

El_Fenomeno_9
03.09.2015 15:20

Ясно е като бял ден какъв е проблема на Григор ... откакто почна с предишния си треньор и взе да мисли за съвсем други работи , не и за тенис ... беше си скромно момче , радваше се и на малките победи , а така се става велик шампион в спорта , защото всеки може да се амбицира срещу големите , но трябва наистина да знаеш защо си на тенис корта/ футболното игрище/баскетболния паркет и т.н. - ЗА ДА ПОДОБРЯВАШ ПОСТОЯННО играта си ... Понаправи малко тяло и почна като някоя кифла да се фука наляво надясно , обзе го тотална грандомания

Ginekologa
03.09.2015 15:14

много бързо бе след кака маша щеше да ги мачка *lol*

rimlianin
03.09.2015 13:44

Томаш Бердих години наред е в Топ 10 тенисисти в света и въпреки това няма нито 1 титла от Големия Шлем
Вавринка взе първата си титла малко преди да навърши 29 години , а ето че тази година спечели и Ролан Гарос и вече с 2 . Както беше казал един коментатор, във времена на титани като Федерер, Надал, Джокович , Мъри не е никак лесно да си разчистиш пътя към титлата.

brickbat
03.09.2015 12:30

защо искаме винаги нашите спортисти да побеждават и ако загубят правим трагедия!? Радвайте се на спорта и нека бъдем горди от това което прави Григор. Намира се в труден момент и не трябва да спираме да го подкрепяме. Той е един изключителен тенисист и играта му е уникална. Тази година беше много слаба за него, но нека вярваме, че за напред ще покаже това което умее най-добре, а именно да се забавлява и да забавлява зрителите с играта си, това смятам е всичко от което имаме нужда. Няма значение дали ще победи или загуби, важното е да играе с мотивация и желание, но дори и да е извън топ 100 пак не трябва да предаваме българското *smile*

sa6etoo
03.09.2015 12:15

Няма надежда за Гришо за жалост. Той и неговите истински фенове (не на национална основа) могат да си измислят колкото си искат оправдания, но се вижда колко си може. Него повече го интересува шоуто и да бъде харесван от колкото да излезе и да смачка противника. Нито хъс, нито мислене, нищо няма за което да се хванем и да кажем: един ден ще стане шампион. Това което е направил до сега не е малко, но като тръгнеш с голямата кошница трябва да понасяш критиката която си заслужил особено когато си се оакал така брутално.

Teemo
03.09.2015 11:12

Нищо ново. Затова и спрях да го гледам. Нямам време да се изнервям излишно с безобразната му мързелива игра.

petko9305
03.09.2015 10:56

Липсва му постоянство. Но също така му липсва и нужния характер за да бъде истински лидер като Надал, Джоко, Рафа...

petko9305
03.09.2015 21:01

*joking* Извинявам се! под името Рафа имах предвид Федерер но явно не обърнах внимание от бързината си.

Stratievv
03.09.2015 14:10

Надал и Рафа не са ли един и същ човек? *lol**lol*

_forza_CSKA_
03.09.2015 10:21

От финансова гледна точка НЕ е все тая. Аз вече започвам да губя надежда да видя нещо голямо от това момче. Годинките си минават, турнирите също , а Гришо си тъпче на едно място...

dmtbg
03.09.2015 11:11

Аз отдавна загубих надежда *smile* Честно да ви каза,знам,че ще ме хейтвате,ама като видях,че загуби първия сет бях АБСОЛЮТНО сигурен,че ще загуби срещата,той изобщо няма мислене на шампион,няма нуждата психика да е на върха

ApricotGarden
03.09.2015 09:50

Дали сега или в следващия кръг срещу Чилич е все тая

Stratievv
03.09.2015 09:44

Гледах мача....нямам думи! Първите два сета все 3:0 и Кукушкин го обръща , следващите Гришо се завърна и ги спечели , но в петия сет не беше онзи Григор в предишните два сета.