Шеф на Беоре: Няма да играем с ЦСКА на националния, ще търси утвърждаване в \"А\" група

13:19
Шеф на Беоре: Няма да играем с ЦСКА на националния, ще търси утвърждаване в \"А\" група
Председателят на надзорния съвет на Берое ген. Йордан Димитров потвърди отново, че мача с ЦСКА от първия кръг няма да се играе на националния стадион.

"Обяснихме на ЦСКА, че не може да играем на националния стадион, то е все едно да играем на стадион "Българска армия". Стадион "Локомотив" в Пловдив беше вариант, но отпадна. Аз предложих стадиона на Сливен, но засега нямаме официално писмо от тях, което да предоставим на БФС и единственото сигурно е, че няма да се играе на националния стадион", заяви Димитров.

Той допълни, че целта на Берое е утвърждаване в "А" група и класиране на колкото се може по-предна позиция.

"Играем мач за мач. Всеки, който дойде на стадион "Стара Загора" ще трябва да се съобразява. Берое е институция в българския футбол и се завърна в "А" група, където ни е мястото. Четох информациите, че имаме финансови задължения, които ще ни попречат да вземем лиценз. Това не е вярно. До трети август трябва да си платим съдийските такси и до края на месеца осигуровките в НОИ, но няма нищо просрочено. Средствата за издържане на тима в "А" група за следващия сезон са осигурени. Имаме указания от лицензионната комисия за стадиона, работим по въпроса и до трети август, когато те ще направят проверка ще бъдем готови. Общината няма възможност засега да изгради осветление на стадиона, но това ще се случи през следващата година. Илиян Илиев остава старши треньор на тима с двугодишен договор, ако Костадин Виделов остава играещ помощник-треньор. Селекцията на този етап приключи. Успяхме да привлечем всички футболисти, които искахме. От вчера се подписват договорите на новите и анекси към договорите на тези, които вече бяха тук. Привлякохме Боян Пейков от Миньор Раднево и Тодор Скорчев от Марица, и двамата вратари. Стилиян Папчев от Локомотив Стара Загора, Христо Петев от Свиленград, Игор Таскович от Марек, Драган Никулич, който играеше в Португалия, Искрен Писеров, който е преотстъпен от Локомотив Пловдив, Георги Андонов, играл за последно в Ботев, Ангел Хаджииванов от Пирин 2001 и Павел Ковачев от ЦСКА. Подготовката протече на два етапа. След медицинските прегледи в Стара Загора тимът замина на седмичен лагер в Панагюрище, където игра с Левски Карлово и Спартак Пловдив. Вторият етап протича в момента в Стара Загора. Предстоят още две контроли - утре в Любимец и в събота с Локо Пловдив в Пловдив", коментира още Йорданов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация