Топалов остава непобеден в Сейнт Луис след реми с Гришчук

09:58
Топалов остава непобеден в Сейнт Луис след реми с Гришчук
Веселин Топалов и Александър Гришчук не успяха да се победят в партия от четвърти кръг на шахматния супертурнир за Купа Синкфийлд в Сейнт Луис, САЩ.

Партията между гросмайсторите, в която Веско имаше черните фигури, завърши с реми на 31-ия ход. Топалов не познава поражението и е с актив от 3 точки.

Толкова има и арменеца Левон Аронян, който победи американеца Уесли Со в най-интересната среща от деня. С 0,5 т. по-малко са Анши Гири и Магнус Карлсен. Веско стартира в турнира с успех срещу световния номер едно Карлсен, след което се наложи над представителя на домакините Хикару Накамура и направи реми с Вишванатан Ананд.

В пети кръг съперник на Топалов ще бъде 23-годишният американец Фабиано Каруана, който е с 1 точка . Купа Синкфийлд се явява втори етап от сериите Grand Chess Tour.

В първия турнир, който се игра в норвежкия град Ставангер през юни, Веско стана победител с пет победи, три равенства и една загуба. Наградният фонд на надпреварата в Сейнт Луис е 300 000 долара, от които 75 000 са за победителя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация