Черноморец Бургас направи престижно реми срещу АЕК

10:21
Черноморец Бургас направи престижно реми срещу АЕК
Мачът се игра пред около 1000 зрители на стадиона в лангенфелд. В този двубой мениджърът Красимир Балъков реши да даде възможност на по-младите играчи да покажат своите възможности. В същото време на някои от титулярите като Паскал Борел, Ники Кръстев, Траян Дянков и Нилтон бе дадена почивка.

Почти цял мач на високо ниво изигра 17 годишния юноша Георги Терзиев, а през второто полувреме в игра влезе и другото ново попълнение на "акулите" 20 годишният Мирослав Коев. В двете полувремена треньорския щаб заложи на два различни състава. През първата част на мача основният състав на АЕК имаше игрово предимство и създаде няколко опасности пред Владо Стоянов, но вратарят и защитниците пред него се справиха. Веднъж гърците уцелиха и страничната греда. Костадин Дяков и Мишел имаха възможности да обстрелват втратата на гърците, но вратарят се справи с ударите им.

Второто полувреме бе равностойно като футболистите на участника в Лига Европа владееха по-дълго време топката, а играчите на Черноморец контраатакуваха. Така се създадоха няколко опасности пред вратата на южните ни съседи. В 60-та минута обаче, грешка в тима на "акулите" позволи на символичните гости да поведат чрез гол на Михалис.

Последваха няколко остри влизания към гръцката врата и удари на Гонзалез, Карбони и Мориц. В 82 минута влезлият Николай Кръстев с глава уцели напречната греда, но топката не влезе в мрежата на АЕК. Все пак по-настойчивият отбор в заключителните минути, този на "акулите" успя да отбележи попадение. След хубаво центриране на Светлин Симеонов, топката попадна у Мориц, който с глава направи безпомощен гръцкия вратар и изравни резултата 1:1. Така в поредната си контрола в Австрия момчетата на Красимир Балъков постигнаха отново престижен резултат, срещу участник в Европейските клубни турнири.

Утре отборът ще тренира веднъж сутринта, след което с полет от Мюнхен се прибира в България.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Fi4o_CskA
28.07.2009 11:40

много симпатичен отбор след 2-3 години ще го глелдаме в лига европа *beer*