Левски посреща Юргорден на Националния стадион на 10 октомври

15:01
Левски посреща Юргорден на Националния стадион на 10 октомври
Юбилейният приятелски мач между Левски и шведския Юргорден по повод 50-годишнината от първата среща на сините в европейските клубни турнири ще се играе на 10 октомври от 16.00 часа на Националния стадион "Васил Левски".
 
"Идеята е да уважим историята на Левски, този мач да има и образователен момент, да научат феновете ни повече за миналото на клуба. Средствата, които ще се съберат, ще бъдат инвестирани за инфраструктурни проекти на футболен клуб Левски", коментира председателят на Тръст "Синя България" Васил Колев.
 
"Хубавото е, че разходите за двубоя са много по-малки в сравнение със 100-годишния юбилей през миналата година, когато само на Лацио трябваше да заплатим 150 хиляди евро хонорар. Още повече, че от Юргорден са готови са дойдат в София с редовен полет, а не с чартър, което също е по-евтино. Това означава, че ще имаме възможност да реализираме по-голяма печалба, която да се инвестира обратно в клуба", допълни той.
 
Ръководството на ПФК Левски в лицето на изпълнителния директор Константин Баждеков изрази своята пълна подкрепа в организацията на подготвяното събитие. "Клубът се явява партньор в реализирането на това събитие. Основната движеща сила за това мероприятие са феновете ни. Ще съдействаме по всички организационни въпроси - охрана, разпространение на билети, наемане на националния стадион. Всичко, което имат нужда нашите привърженици, ще го направим. Насреща сме и държим тясна връзка и контакти", заяви изпълнителният директор Константин Баждеков.
 
От НПК подготвят много изненади за сините фенове. Предстои да бъде пусната специална медия, посветена на 50-години Левски в Европа. Ще има множество анкети, томболи, а най-голяма изненада е фланелката, с която Левски ще излезе в двубоя.
 
"Тази фланелка е натоварена с много историческа стойност. Тя е една от най-митичните фланелки на Левски, с която са играли много големи футболисти и фланелка, която е мечтата от няколко поколения деца. Тя ще бъде произведена в ограничен тираж", обясни председателят на НКП Степан Хиндлиян.
 
Организаторите на юбилейния двубой ще разчитат на комерсиални спонсори и на т.нар. "клуб 50", в който ще се включат 1914 левскари с парична вноска от по 50 лева. 
 
"Това ще бъде дарение, но срещу него ще има определени привилегии - пакет от сувенири, безплатна покана за мача в най-хубавите места в сектор "А", правото да се закупи още един билет на номинална цена.
 
"Всеки от членовете на "клуб 50" ще имат и предимство при закупуването на юбилейния екип за този двубой", обясни Колев.
 
Повече информация за "Клуб 50" и членството в него може да се намери на официалния сайт на Левски

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

koosta
11.08.2015 21:14

само не разбрах защо с юргорден ?

night_wolf1984
11.08.2015 15:53

Интересно ще ми е да видя Български срещу скандинавски отбор....два съвсен различни стила и манталитет...дано дават мача по някоя телевизия,която не е платена *smile*Успех на сините *smile*

Kalinho
11.08.2015 18:23

е това е приятелски мач, юбилей по скоро ще е отново празник както с Лацио.

night_wolf1984
11.08.2015 16:21

Ти резултата остави....интересно ми е как ще играят срещу шведите...дано да не нещо като мача ЦСКА- Ашдод....че скандинавците играят доста силово *smile*

lupooo
11.08.2015 16:15

Мача, ще е нещо като Левски-Лацио.Както и да играят мача, ще е равен или победа за Левски, защото те празнуват юбилея и са поканили Юргорден.