Хартинг: Вече не можем да вярваме на IAAF

14:22
Хартинг: Вече не можем да вярваме на IAAF
"Уважаема IAAF, вече не можем да ти вярваме. Ти навреди на нашия спорт", казва олимпийският шампион по мятане на диск Робърт Хартинг в специално видео, критикуващо Международната лекоатлетическа федерация.
 
Клипът, в който участват германският шампион и други атлети, е в резултат на големия допинг скандал, който разтърси атлетиката в последните дни. Според Хартинг с поведението си Международната федерация е нанесла непоправими щети на имиджа на атлетиката, а самите атлети се чувства незащитени и длъжни сами да бранят името си.
 
"Ти разби моите детски мечти", "Ти цениш парите повече от атлетиката", "Ти предаде моето доверие", са част от обвиненията, отправени от атлетите във видеото. "Искам да се състезавам срещу чисти атлети, а не чудовищата", е най-силният лозунг в клипа, който насочва към обвиненията, че IAAF предпазва някои атлети, които употребяват допинг, за сметка на други.
 
Скандалът е далеч от своята развръзка, след като преди два дни от IAAF обявиха, че ще разкрият имената на медалисти от Европейското първенство в Хелзинки през 2005 година, които са употребявали допинг. Целият скандал се разраства в навечерието на Световното първенство в Пекин, което започва след 11 дни, както и наближаващите избори за президент на международната федерация. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация