Стефанов иска сурово наказание за Берое и Лудогорец

14:58
Стефанов иска сурово наказание за Берое и Лудогорец
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов поиска отборите на Берое и Лудогорец да бъдат сурови наказани, тъй като не спазват правилото за използването на един български играч до 21 години по начин, по който то е прието от Изпълкома на БФС.

Според Стефанов Изпълнителният комитет на футболната ни централа е приел правило, според което поне един български футболист до 21 години трябва да бъде на терена през всички 90 минути. Той обвини вицепрезидента на БФС Борислав Попов, че е написал правилото по друг начин и поиска наказания за Берое и Лудогорец, които не са спазили указанието.

"Моята информация е, че един от изпълнителните директори - Борислав Попов, е написал йезуитски заповедта. Ние приехме решение, имаше предложение за трима млади български футболисти да участват 90 минути в мачовете, стигнахме до компромисния вариант да е един, догодина двама. Като изрично, аз имам запис от Изпълкома, се прие 90 минути на терена да играе един български футболист до 21 години".

"Вчера на мача Хубчев, и на предишните мачове, пуска един футболист, седи 20 минути и го изкарва. Аз ще апелирам президента на футболния съюз и се обръщам към всички вас - ако искате да има български футболисти, това нещо не е направено против Берое или против Локомотив София, които бяха против. Виждате, че дори Кирил Домусчиев се съобразява с това правило и държи на терена един футболист до 21 години, само Берое си позволява волности да го вади още в 20-та минута и смятам, че трябва да бъдат сериозно наказани - или с отнемане на точки, или с отнемане на домакинство", заяви Стефанов.

"Ако някой е написал по различен начин правилото, от това, което ние решихме на Изпълкома, аз директно искам оставката на този човек. Ако ли не - тогава на Берое да бъдат анулирани всички мачове, в които е играл в този състав. И за Лудогорец, за всички, които са нарушили правилото", допълни той.

"Но това трябва да започне съвсем сериозно да се спазва. Направете сметка - 10 отбора, поне 2-3 млади футболисти, ако извадиш единия, да го замениш с друг. Това значи, че поне 30 млади момчета ще имат възможност да участват в мачовете на първия си отбори и това неминуемо ще се отрази на младежкия национален отбор, още тази година или догодина. Ще видите, че ще има доста повече, които ще имат много повече самочувствие, качества и опит, а от там ще дойдат и попълненията за националния отбор. Няма друг изход. Един футболист се утвърждава и става футболист тогава, когато има много мачове и добие самочувствие. Този начин на действие трябва да бъде много строго санкциониран", коментира той.

"Много се коментираше, че този формат на първенството няма да е удачен. Аз определено мисля другояче. Аз смятам, че този формат е доста по-интригуващ. Все пак, 36 мача, нивата е дълга, всеки кръг и всеки мач може да обърне нещата ту в полза на един, ту в полза на друг клуб. Този формат на първенството ще издържат тези, които имат равностойни футболисти на повечето от постовете, които биха могли да изкарат тези 36 мача. Като добавим и мачовете за Купата, около 40 мача, вече един сериозен атестат за качествата на футболистите", каза още босът на белите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Big_Ivan017
11.08.2015 00:12

Пак Венцислафове... *lol* човек не се изказвай повече пред медиите... ставаш за смях и за срам, мълчи си и хората ще те уважават повече..

sensea
10.08.2015 22:39

Така ! Така ! Гледайте младите , а не ЧЕРНОТО ТОТО НА БАТ ВЕНЦИ !*beer*

RMRM7
11.08.2015 00:40

България взе 4то място,когато футболът не беше тактика и физическа издръжливост,а талант, няма как да сравняваш света и спорта преди 20 години със настоящето

vlatkyn
11.08.2015 00:04

Когато България взе 4-то място в света колко чуждестранни специалисти имаше тука бе льольо. За малки футболни сили като България в първенсвото не трябва да има повече от трима бразилейровци на терена.

RMRM7
10.08.2015 23:05

Ако наистина мислеха за футбола,зосега щяха да се махнат от там,те мислят да пълнят касата си, осъзнайте се,това е трик и само лъжат народа,младоците имат заплати от по 1000 лв,които се плащат със закъснение винаги,а чужденците получават 5,10..25, замислете се,когато се продава мач,кой по-лесно ще се навие? Момченцето или чужденеца,който си има мениджър и дори да му закъснее заплатата си отива в УЕФА,плюс това на 20 години вече трябва да си завършен футболист, а не да се учиш къде да застанеш и накъде да тичаш, единствения вариант да има качествени бг кадри е да се назначат чуждестранни треньори-ПРОФЕСИОНАЛИСТИ за децата, а не дядовци чоплещи семки и единствено да говорят за футбол само когато си попълват фишовете

rozenrot
10.08.2015 19:24

До коментар [@comment 1823590] от [@user crazy_rabbit]:

глупостите на този ...айде да не пиша че ще изтрият поста,на киро гела и на оня дрогито пертичев ли беше патрочев ли както преди на бай ганьо изобщо ги пропускам след първите 2-3 реда.само едно знам;който го може го може или който е добър ще играе ако ще и 15 годишен да е а който не ще търка пейката!
наздраве

RMRM7
10.08.2015 19:07

Бат Венци,както се вижда на снимката,когато посочваш някого, останалите ти 3 пръста сочат теб,така че и Славия не спазват закони и то какви..

miro211
10.08.2015 19:03

Подкрепям кИфтето в това му начинание. Те (клубовете) убиха всичко българско у българските отбори. Лудогорец 7 чужденци от 11 на терена. От всичко страда националния футбол защото имаме млади таланти , но не се развиват.

ApricotGarden
10.08.2015 17:46

Аз повече бих подкрепил идеята в стартовия състав да има шестима българи (подобно на Турция), но и тази идея си е достатъчно добра.

Bitten
10.08.2015 17:13

''Направете сметка - 10 отбора, поне 2-3 млади футболисти, ако извадиш единия, да го замениш с друг. Това значи, че поне 30 млади момчета ще имат възможност да участват в мачовете на първия си отбори.''

напълно подкрепям. Ако е прието трябва да се спазва, ако не е прието - приемете го.

Chelsea86
10.08.2015 17:46

От следващия сезон май ще е задължително двама до 21 год. да започват като титуляри и единия да играе цял мач. *wink* Аз го подкрепям това и нека се играе така в А група пък в Европа, ако искат с 11 чужденци да играят. *wink*

rozenrot
10.08.2015 17:11

тоя все реве както преди време бай ганьо.нямали кой да му тури един в устата да млъкне?вчера жалкото му отборче се отърва срещу БЕРОЕ и почна да реве.