Първа победа за дублиращия отбор на Литекс в "Б" група

10:35
Първа победа за дублиращия отбор на Литекс в "Б" група
Литекс- 2 записа първата си победа в „Б“ група този сезон. Надделявайки с 1:0 над Пирин Разлог. На  Градския стадион в Ловеч  оранжевите таланти демонстрираха офанзивен футбол и при повече концентрация в предни позиции можеха да вкарат още няколко гола. В крайна сметка и единственото попадение на Антон Недялков бе достатъчно за успеха, но трябва да се отдаде заслуженото и на вратарите на двата тима -Дебърлиев за гостите и Конов и Александров за домакините, които отчаяха нападателите с блестящите си изяви.
 
Срещата започна с едноминутно мълчание и черни ленти на екипите като знак на съпричастност към семейната трагедия на Президента на България Росен Плевнелиев. Ловчанлии стартираха двубоя с настроение и желание и още в 16-та минута можеха да открият резултата. След корнер, Тонислав Йорданов отправи прострелен шут, преминал на сантиметри покрай гредата.
 
После Даскалов опита силата на удара си от далечна дистанция, а в 32-та минута Галин Минков максимално затрудни Дебърлиев с топовен изстрел от тридесетина метра, но стражът на гостите с мъка спаси. Пиринци опитваха епизодични контри и на свой ред на 2-3 пъти обстреляха Конов, но без успех.
 
След почивката играта се отвори и головите ситуации пред двете врати бяха значително повече. Реян Даскалов изпълни технично пряксвободен удар, но вратарят спаси.
 
В 52-та минута Антон Недялков направи отличен пробив по левия фланг, но Йорданов не съумя по най-добрия начин да оползотвори паса му. Малко по-късно нещата на терена се повториха, като този път Йорданов засече топката, но Дебърлиев отново спаси.
 
Напористата игра на Литекс даде резултат в 59-та минута.Тогава ролите се размениха.Тонислав Йорданов центрира перфектно от корнер и Антон Недялков с глава се разписа за 1-0. Гостите не се пречупиха и имаха своите положения да изравнят, но влезлият като резерва Евгени Александров показа рефлекс и спаси атрактивно удари на Демирев и Хаджиниколов.
 
В 70-та минута Милчо Ангелов се освободи от бранител на Пирин, но би неточно.Последваха две блестящи прояви на двамата вратари. Александров реагира майсторски при удар от упор на Тунтев, същото направи и колегата му Дебърлиев в ответната атака, отразявайки шут отблизо на Йорданов.
 
В 86-та минута Динко Митрев напредна и пусна към Ангелов, но той стреля в аут.Гостите имаха идеална възможност да изравнят накрая, когато таранът Виктор Шишков с индивидуален рейд се вряза в наказателното поле, но топката мина опасно покрай дясната греда. В последните секунди пред младока Тонислав Йорданов се предостави още един шанс, но Дебърлиев за пореден път се намеси успешно.
 
Литекс- 2: Александър Конов(46-Евгени Александров), Илия Мунин, Антон Недялков, Стойчо Атанасов(88-Мицаков), Галин Минков(82-Митрев), Александър Цветков, Емил Петров, Реян Даскалов, Чавдар Ивайлов, Милчо Ангелов, Тонислав Йорданов
 
Пирн Разлог: Дебърлиев, Тунтев, Родов, Друнчилов, Руйчев, Калоянов, Зайденов, Лазаров, Димитров, Демирев, Шишков( Газиев, Хаджиниколов) 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация