Ботев с първа победа за сезона след 1:0 срещу Пирин

00:04
Ботев с първа победа за сезона след 1:0 срещу Пирин
Отборът на Ботев постигна първа победа за сезона, след като се наложи с 1:0 като гост над Пирин. Единственото попадение в срещата бе дело на Александър Колев още в 13-ата минута, след което на "канарчетата" се наложи да изстрадат трите точки, завършвайки двубоя с 9 души. Червени картони от състава на "жълто-черните" получиха Филип Филипов (29 минута) и Даниел Златков (85 минута).
 
Дебют с екипа на Ботев записа бразилският вратар Виктор Голас, който се представи много силно в своя първи мач. След изтърпяно наказание в стартовите 11 се завърна капитанът Йордан Христов, а младокът Серкан Юсеин за първи път през календарната година започна като титуляр вместо контузения Мариян Огнянов.
 
Възпитаниците на Ермин Шиляк стартираха мача уверено и бяха по-добрият отбор на терена в началните минути. Още в 10-ата минута "канарчетата" можеха да открият резултата след удар на Серкан Юсеин, който спря в ръката на защитник на домакините, което обаче бе подминато от главния съдия Драгомир Драганов. Само 3 минути по-късно "канарчетата" взеха аванс в резултата с попадение на Александър Колев. Централният нападател изпревари вратаря на Пирин Красимир Костов, след параболичен пас зад защитата на Йордан Христов и с глава насочи топката в опразнената врата за 0:1.
 
В 18-ата минута домакините можеха да изравнят чрез Хаджииванов, който отправи силен удар с глава, но Виктор Голас с акробатична намеса успя да избие в корнер. Ботев продължи да диктува темпото в мача до 29-ата минута, когато за два жълти картона от игра бе отстранен Филип Филипов. Ермин Шиляк реагира светкавично и пусна в лявата зона на защитата Лазар Марин, изваждайки от игра Даниел Генов. 5 минути по-късно наставникът на "жълто-черните" бе принуден да прави нова смяна, след като Нико Варела напусна с разтежение, а на неговото място се появи Божидар Васев. До края на полувремето пред двете врати не се случи нищо интересно и "канарчетата" се оттеглиха с гол аванс на почивката.
 
В началото на втората част Ботев можеше да удвои своя аванс. Вратарят на Пирин излезе неразчетено и в опит да избие топката я поднесе на Александър Колев, който от повече от 30 метра опита да прехвърли стража на "орлетата", но изпрати топката в неговите ръце. С човек по-малко "канарчетата" заложиха на добра организация в защита и разчитаха предимно на епизодични контраатаки, с които да търсят второ попадение. В тези минути "жълто-черните" рядко допускаха домакините да стигат в опасна близост до вратата на Голас.
 
Най-критичната ситуация бе в 69-ата минута, когато при меле в наказателното поле на Ботев първо Йордан Христов, а след него и Виктор Голас с блестящи изяви пред голлинията запазиха мрежата на пловдивчани суха. В 85-ата минута задачата на "жълто-черните" стана още по-тежка, след като от игра бе отстранен Даниел Златков. На неговия пост моментално в игра се появи Радослав Терзиев, а заключителните 10 минути, с даденото от съдията продължение, осемтимата в "жълто-черно" забъркаха бетон пред Виктор Голас и с дружни усилия и много характер взеха така важната първа победа за сезона и ще очакват следващия си съперник Славия с актив от 5 точки. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация