Лудогорец натиска Рибейро за оставка

09:42
Лудогорец натиска Рибейро за оставка
Лудогорец вече не вярва на Бруно Рибейро. Португалецът, който пристигна преди само месец и половина в Разград, е изгубил доверието на ръководството. Дните на специалиста изглеждат преброени. Единствената въпросителна е как да бъде направена смяната, пише "Тема Спорт".

В момента от ръководството търсят път за раздяла с наставника. След отпадането от Милсами изпълнителният директор Ангел Петричев хвърли оставка, която бе намек към Бруно Рибейро да стори същото. Уви, ходът не проработи и португалецът обяви след фиаското: "Ще продължим да работим."

Това накара клуба да приеме друга тактика и вкара в щаба Радослав Здравков. Влизането на бившия играч на ЦСКА в екипа даде ефект и бе спечелен първи успех срещу Черно море (3:2), след това и още един срещу Левски (2:0), но толкова .Отборът си е все същият - хаотичен, разпилян, беззъб, а играта, която практикува, е обида за футбола. Досега никога тимът не е бил толкова безпомощен, колкото сега. Всеки от предишните наставници пък правеше поне крачка напред. И при Петев, и след това при Стоев и Дерменджиев Лудогорец надграждаше в някакъв аспект. Сега при Бруно Рибейро разрухата е пълна. Затова не е никак изненадващо, че и след равенството с годишният специалист е получил ново намигване сам да си тръгне, а не да чака да бъде уволнен. На този етап обаче няма изгледи това да се случи.

Рибейро не иска да подава оставка, а Лудогорец, макар да желае да го освободи, е принуден да го търпи заради неустойката, вписана в договора му, която не е никак малка. В Разград са наясно, че вече бе платена висока цена заради назначението на Рибейро, а тя бе отпадане от Европа и изпуснатият шанс за ново участие в групите на Шампионската лига. Нещо, което изглеждаше далеч по-лесно постижимо, отколкото преди година или две, когато тимът се изправи срещу Базел и Стяуа в плейофите. Сега съперник щеше да е Динамо Загреб.

Така със сигурност в Разград си скубят косите, тъй като хърватите не са по-добри от тях, но може цяла есен да са сред големите в Европа, факти, които едва ли могат да се приемат лесно. Но сега на дневен ред в Лудогорец е смяната на Рибейро и схемата, по която това да стане. Новият треньор вече е ясен, но проблемът с настоящия още не е решен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bojkt
10.08.2015 00:40

е то беше ясно още след отпадането от ШЛ и с показаната игра че до края на полусезона ще го уволнят....

iskren1981
09.08.2015 16:46

Грешка първо на собствениците и после на ръководството е португалеца и не вярвам Рибейро да подаде оставка мислеха си че като дойде чужденец за по малко пари и е чужденец и ще е нещо повече от бг треньорите не можаха да разберът че на Лудогорец е нужен треньор с име авторитет и най-вече с опит а подобен чужденец първо не би дошъл в България и второ от финансова гледна точка трудно могат да привлекът добър специалист с нужния опит и да е чужденец има достатъчно български специалисти поне 10 или 15 които са много по добри от анонимните чужденци които идват само на ПУЦ в България

ivanov1982
09.08.2015 23:18

То се помъчиха да ни го внедряд и още като видиш ли големият приятел на Жозе МАуриньо. То ръководството че е гламаво то е ясно още като отстраниха предишният треньор и взеха тоя некадърник. Чудно ми е само как без никакъв опит и без никакви успехи зад гърба си и тея кавали решават да го сложат току така за треньор. Толкова алчна работа, но народа е казал - лакомо дупе кръв сере, че и тяхната работа тей стана.

fedya
09.08.2015 19:32

(y) Братле , много точен коментар евала ... ! *smile*

shoshibgFB
09.08.2015 14:07

Значи, шефовете на БГ клубове (а и на националния де), не разбраха, че у нас западно европейски тренери не виреят. При нас, Сърбия и Румъния е село, манталитета е селяндурски, ние имаме много малко общо със Европата в която те са свикнали. И също, западняците които се назначават са пълни анонимници, как да имат играчите респект към тях?!?

AC_Milan_92_45
09.08.2015 12:53

Абе каква оставка бе, че сега, като нямат конкуренция, ще се разсипят да продават мачове ли. Къде е проблема, че не биха в първия мач от първенството, което никога не правят или че очевадно продадоха на Монтана. Ако има за какво да се държи виновен, то е за отпадането в ШЛ, но така става като освободиш половината състав и вземеш тон футболисти, дето и имената си не знаят преди мачовете в ШЛ.

elbarca10
09.08.2015 12:38

Не ми пука за Лудогорец ама те са си виновни че няма да играят в ШЛ.

simon_66
09.08.2015 11:53

Последното изречение ме обърква доста: "Новият треньор вече е ясен, но проблемът с настоящия още не е решен". И кой е този нов наставник.. тук ситуацията не е като в Ловеч, където беше ясно, че Регенкамп ще ги поеме... дано го разкарат най-накрая, че имах някаква надежда в него допреди 2 седмици след отпадането, но вече се убедих докрай, че наистина е адски объркан човек и си няма и на идея какво прави или какво иска да направи в шампиона на България!

mcneal
09.08.2015 11:00

Нека си задържат масажиста , нали е голям специалист и беше абсурд да го уволнят , нека ги разсипе още повече ...