Официално: БФС отложи мача между ЦСКА и Струмска слава

19:39
Официално: БФС отложи мача между ЦСКА и Струмска слава
Двубоят от първия кръг на "В" група между  ЦСКА и Струмска слава бе отложен от Спортно-техническата комисия при Зоналния съвет на БФС.
 
По-рано днес собственикът на "червените" Гриша Ганчев увери, че срещата ще се състои по програма, но в крайна сметка феновете на тима ще трябва да почакат за първия официален мач на своите любимци за сезона. Като причина от СТК изтъкват, че комисията не е компетентна да вземе решение по казуса с картотекирането на играчите към новорегистрираното дружество ФК ЦСКА, което е дъщерно на старото. Случаят се прехвърля на Правната комисия към БФС, която трябва да излезе с решение.
 
Съобщението от БФС:
 
"След като разгледа писмо от 07.08.2015 г. на ФК "ЦСКА" АД, с което се иска регистрацията на състезателите във "В" АФГ да бъде извършена от името на ФК "ЦСКА" АД като дъщерно дружество на ПФК "ЦСКА" АД, и представени допълнително нови документи в същия смисъл, Спортно-техническата комисия при Зоналния съвет на Българския футболен съюз констатира, че не е компетентна да вземе решение по казуса. Документите ще бъдат представени на Правната комисия при БФС, чието заседание ще бъде насрочено следващата седмица, за становище по законосъобразността на участието на ФК "ЦСКА" АД в първенството на Югозападната "В" ФГ с оглед нормативната уредба на БФС, правилника за картотекиране и разпоредбите на ФИФА и УЕФА.
 
Предвид горното, и с оглед правомерното провеждане на първенството в тази група, СТК при ЗС на БФС реши:
 
Отлага срещата от 1-ия кръг на Югозападната "В" АФГ между отборите на ПФК "ЦСКА" АД и ФК "Струмска слава" (Радомир) до постановяване на решението на Правната комисия на БФС".
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

krasi233
07.08.2015 22:23

Дупе с тоя минус може да го съчетаеш с една свирка.

Vylkov
07.08.2015 22:15

Ако не става и с А окръжна след 15 септември ,като започнат учениците ще играят с гимназиите,колежите и други училища ,ако и за там не става започват с детски градини ясли и т н-БГ футбол винаги ще има *beer**lol*

krasi233
07.08.2015 22:12

На майкави п--тката.Вземете решение единпът за винаги.Това вече е цирк . Аз като фен на ЦСКА вече не издържам фак ю.

simon_66
07.08.2015 21:43

Ами по правилник новото ЦСКА трябва да започне участието си от най-долните дивизии, демек А окръжна, ниво под В група. Лошото е, че са минали вече всякакви срокове за подаване на необходимите документи за участие в тях. Не знам и аз какво да очаквам вече- сигурно БФС ще заобиколят по някакъв начин правилата и ще им позволят да ритат във В група,където са, но дано УЕФА да не ни скастри накрая! Все пак ЦСКА са под мониторинг от УЕФА..

Bitten
07.08.2015 20:00

Да се смее ли човек да плаче ли.. Тоя цирк няма край.