Мартино: Ако бях Меси, нямаше да играя за Аржентина

18:33
Мартино: Ако бях Меси, нямаше да играя за Аржентина
Селекционерът на Аржентина Херардо Мартино обяви на пресконференция, че ако беше на мястото на Лионел Меси, щеше отдавна да се е отказал от представителния тим на своята родина. Той твърди, че спекулациите и критиките са не само унищожителни, но и не отговарят напълно на истината.

"Ако бях на мястото на Меси, щях отдавна да съм се оттеглил от националния отбор на Аржентина и щях да играя само за Барселона. Ще го включа в групата (за мача срещу Мексико на 8 септември), но идея нямам дали той ще дойде. Няма да бъде приятно, ако не го направи", заяви аржентинският национален селекционер.

"Никой не е казвал, че Лео няма да играе в приятелски мачове. Това е измислица и не знам откъде тръгна. Сега пък на мен ми се налага да обяснявам, че не е истина. Това не е тръгнало от устата на Меси, от моята или от тази на президента на федерацията", добави той.

Меси получи критики и от великия Диего Марадона след финала за Копа Америка. Легендата на световния футбол каза: "Разполагаме с най-добрия в света, който вкарва по четири срещу Реал Сосиедад, но за националния отбор не прави нищо. Писна ми от приказките, че трябва да се осланяме само на него."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nikolaigalata
06.08.2015 14:01

Меси играе почти едно към едно в същия стил като Марадона. Само че .... Меси е една класа над него понеже е постоянно във форма и не се дрогира . Марадона имаше няколко добри години във футбола и се дрогираше постоянно , след това напълня и му спадна много формата и т.н.т. А Меси си продължава напред . Просто вече е ясно че е по-добър от Марадона. Въпроса вече е ще се роди ли някога по- добър футболист от Меси ? Все се надявам да се роди ,но пък не се знае след колко години ще стане това .

BerbaTheBest
06.08.2015 12:22

Хахахаха, не знам защо нападате момчето, като това не е само негово мнение, а мнение на едни от най-големите имена във футбола - никой не се интересува дали за вас е достигнал нивото на Р9 или Марадона, хората се съобразяват с позицията на на най-големите специалисти във футбола, а не с тази на Sasho_Ivanov, ziLonG (нищо лично, просто давам пример с вас) и т.н. Меси е гениален и неповторим, скоро няма да видим играч като него, така че се радвайте, че може да го наблюдавате. *thumb_up**smile*

Sasho_Ivanov
06.08.2015 13:53

По-принцип аз също не съм имал възможността да гледам Марадона, по-неговото време, но преди баща ми имаше касети на СП от 86 и 90-та година.Гледал съм и записи на цели мачове на Наполи.Може би оттам съм придобил мнение и за Марадона, защото е бил уникален футболист.Напрактика, Марадона и Карека са били гръбнака и мотора на Наполи по-онова време. Но съм съгласен, нека се радваме на футболисти като Меси, че имаме възможността да ги наблюдаваме. А колкото за СП и КА, може би съм имал предвид, Меси да избухне в даден момент както Марадона и да спечели даден мач за Аржентина.

BerbaTheBest
06.08.2015 13:45

Абсолютно съгласен съм, че човек може да изкаже мнение, не съм съгласен с това да се нападат другите заради несъгласия. *smile* Нямал съм възможността да гледам Марадона, заради това неговите качества не мога да ги коментирам, клиповете в Ютуб не са достатъчни, но се радвам, че мога да наблюдавам Меси и това, което той показва е уникално. А колкото за Аржентина - Марадона също не е играл с по-слаби играчи. Аз си мисля, че ако не бяха фрапантните пропуски на дървото Игуаин и Паласио, световната титла отиваше при Аржентина, но уви.... Тази година пак нападателят за 90 млн. изпорти финала, друг е въпросът, че последните години на Аржентина им липсва качествен специалист, там е главната грешка, която за жалост е с най-голяма тежест. При СП направи ли се грешка, другата възможност е след 4 години, а при последните първенства на кормилото на аржентинците са все грешните хора. *smile*

Sasho_Ivanov
06.08.2015 13:28

Така е, никой не го интересува моето мнение, в което съм напълно съгласен, но това е спортен сайт, в който имам право да изкажа мнение, както и имам правото да изкажа и своите несъгласия.Меси безсъмнено е невероятен футболист, със сигурност е един от най-великите футболисти, но да кажеш, че едва ли не е бил с "класи" над Марадона е просто е смешно.Сега всеки си има мнение, за някого Меси е най-велик , за други Марадона , за трети Пеле или Кройф.По мое мнение Марадона е най-добрият футболист за всички времена.Да не кажа голяма дума, но той сам успял да спечели световната титла на Аржентина през 86.Въпрос към теб:Защо Меси, който е бил с "класи" над великият Диего Марадона както казва приятеля ти, не успява да спечели все още с Аржентина Копа Америка или СП, с съотборници като Агуеро, Игуаин, Лавеци , Тевез, Ди Мария, Масчерано и т.н? ! Но все пак Меси си остава велик футболист, и го казвам като привърженик на Меси защото много го харесвам като футболист.

danialves2
06.08.2015 12:54

Напълно съм съгласен! Разбира се и те си имат мнение и аз ги приемам. Меси не само по всички статистически показатели е задминал Роналдо феномена, пък да не говорим за Марадона, който няма и половината от успехите на Лео. Знаете в социалните мрежи има много страници и т.н. и съм се натъквал на изказвания на много големи футболни личности по тема кой е най-добрият на света за всички времена и в 90% е посочван Меси. Мисля че това само по себе си говори достатъчно.

vlatkyn
06.08.2015 08:12

Всички очакват да играе като Марадона и затова критиките са големи. Като Марадона обаче такъв засега не се е родил.

danialves2
06.08.2015 15:33

Съдейки по възрастта ти и двамата не сме имали честта да наблюдаваме нито от един от тримата изброени от теб. Факт е обаче , че огромна част от футболната общност е поставила Меси като най-великият футболист за всички времена. Не съм тръгнал с лошо нямаше нужда от нападки към мен.

Daley_Blind
06.08.2015 13:12

По-добре спри да ръсиш простотии, че само разсмиваш аудиторията.Меси със сигурност е сред най-великите футболисти, но никога няма да бъде пред Марадона, Кройф или Пеле.Но ти е простено, все пак си на 16 и фен на Барселона и главно Меси, бих се учудил ако беше написал нещо по-различно.*smile*

danialves2
06.08.2015 12:57

Ами да решиш, че няма нищо общо да напиша истинската си възраст за разлика от някои "специалисти" в този сайт, които не знам дали имат и моите години. *smile*

crazy_rabbit
06.08.2015 12:19

Поправка : НИКОГА няма да се роди играч с КЛАСИ над Диего Марадона !

ziLonG
06.08.2015 11:09

16 годишно момче , нищо ново под слънцето , по мое лично мнение Меси още не е стигнал нивото на Роналдо (бразилеца) , че да тръгнете да го сравнявате ,че и да казвате ,че е с класи над Марадона или Пеле *smile*

Luxury
06.08.2015 10:49

хахахахахах приятелю, ходи да се прегледаш.*lol**lol*

Sasho_Ivanov
06.08.2015 10:16

Футболист с "класи" над Марадона все още не се е родил.

danialves2
06.08.2015 10:01

Родил се е преди 28 години в Росарио, Аржентина и е вече с класи над Марадона! *wink*

sdw
05.08.2015 18:57

Оф .. ми нормално е добрите играчи да бъдат критикувани непрекъснато бе.Чак пък да се откаже от националния,да не е Бербатов,дето се обижда като малко дете.