Избраха Русе за Европейски град на спорта през 2016-а

18:27
Избраха Русе за Европейски град на спорта през 2016-а
Преди броени часове кметът Пламен Стоилов получи писмо от Президента на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта, г-н Джан-Франческо Лупатели, в което се казва:

Уважаеми г-н Стоилов,

За нас е чест да обявим Русе за Европейски град на спорта през 2016 г. Поздравления за наградата, защото Вашият град е наистина един добър пример за използването на спорта като средство за постигане на здраве, интеграция, образование и уважение, които са основните цели на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта.

Вие също така сте развили образцова политика в областта на спорта, с добри съоръжения, програми и дейности. Затова Ви каним на предстоящото връчване на наградите, което ще се проведе на 18 ноември, в Европейския парламент в Брюксел.

Приветстваме Вашия град с „Добре дошъл“ в семейството на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта!

С уважение,
Джан-Франческо Лупатели
Президент на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта

Брюксел, 23 юли 2015  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

futbolista_rs
23.07.2015 23:51

Много хубаво, че направиха тази зала след толкова години. От целия проект, който беше заплануван, в момента е завършена 1/3, а именно залата. Хотела и мола си останаха гробища, което е много грозно и срамно. От вътре не съм я виждал още лично, но отвън е като нещо незавършено. От вътре по снимки изглежда, че са спестили доста средства и прилича на панелен апартамент без тапети. За мен е повече от смешно Русе да е обявен за град на спорта по простата причина, че виждам какво е положението с бази за спорт и спортните клубове. Колкото до градинките и центъра може да са красиви, но са за сметка на другите квартали и много проблеми.

ivanov1982
23.07.2015 22:50

Браво за родният ми град. Само че след като избягахме в чужбина ква ли е файдата.

wengerout
23.07.2015 23:29

Ами в много не,но в няколко съм бил и да,Русе има много по-хубава централна част от повечето. А в момента и аз не живея в Русе,че да гледам волейбол там.*beer* Но и на мен ми се иска да играят там,но със сигурност тази година няма да е,щото чух програмата.Сега предстои евро-квалификация май България-Гърция баскетбол и в края на годината спортни танци,до колкото помня.Но не ми се вярва,защото Варна си им е като дом,а софийската зала е два пъти по-голяма като капацитет от русенската,така че не вярвам да дойдат в Русе за съжаление.... А за файдата мога да кажа,че е хубаво,че тази зала отвори най-после,защото ще има някой работни места.Дори до колкото виждам,пак от фейсбук,има доста младежи,които ще започнат работа там,което е доста добре.Но въпреки това икономическото състояние пак не е цветущо...

ivanov1982
23.07.2015 23:18

Ами видях една - две снимки и то само от вътрешната част на залата, естествено е че няма да покажат всчики онези недовършени работи, които може след още 30 годинки да бъдат довършени. Иначе се надявам да имате възможност да посетите волейболен мач с участието на българския отбор защо не. Бил съм в много градове в Европа, незнам дали си имал възможност да обиколиш чужбина, но Русе е наистина един от най-красивите градове, които някога съм виждал и това не го казвам просто зашото съм родом от там, а защото това е резултатът от наблюденията, които имам. И все пак каква е "файдата" като младите не виждат бъдеще в България и все повече и повече напускат родината ни за жалост.

wengerout
23.07.2015 23:04

Файда има за младите. Но не в това е въпросът.Проблемът е,че тази зала я строят от 31 години и днес я откриват,а дори не е готова.Не знам виждал ли си снимки,но отвън стърчат някакви арматури и глупости,баш като незавършен обект.Отвътре прилича на неизмазана стая,а от страницата на Булстрад ме убеждават,че такъв бил замисълът и трябва да изглежда видиш ли като обект на Кольо Фичката(лирическият герой от Слави). Типично по български я направихме тази зала.... Да не говорим,че поне в моят фейсбук постоянно гледам снимки от петиции за площадки за стрийт фитнес,а кмета се скръндзел и не ще да построи поне едничка в най-големия русенски квартал. Да не говорим и колко игрища пусти има,обрасли с трева. Но иначе със сигурност сме град на спорта.То това е ясно,че е някаква шано награда,де.От цяла Европа точно Русе. П.С. Не ме разбирай прогрешно,аз обичам града си.Има прекрасна архитектура,невероятен център с пешеходна алея и там наистина прилича на европейски град,дори задминава някой,където съм бил.Определено е направено уникално.Но трябва да бъдем реалисти и да признаем,че има доста неща,които не са в ред и едно от тях е най-новата ни придобивка-тази незавършена зала,която днес 'откриват'.Не,че това е най-големият проблем,де....