Партизан и Божинов в третия кръг на ШЛ

19:07
Партизан и Божинов в третия кръг на ШЛ
Българският нападател Валери Божинов помогна на своя Партизан да продължи в Шампионската лига. Сърбите победиха с 2:0 Дила в Грузия и преминаха в следващия кръг, където ги очаква Стяуа Букурещ.

За разлика от Божинов, който игра 68 минути за гробарите, Иван Бандаловски остана извън групата на Партизан и не пътува с отбора за Грузия.

Още в първите минути на двубоя Валери Божинов излезе на голова ситуация, но ударът му беше отразен от вратаря Шевченко.

Отборът от Белград все пак поведе в резултата. Това се случи в 37-ата минута, когато точен бе Дарко Брашанац. Опорният халф реализира ценен гол, тъй като Партизан бе спечелил първия мач с минималното 1:0, след като шутира мощно в горния десен ъгъл на вратата.

През второто полувреме Божинов подаде добре към Абубакар, но той пропусна. В 63-ата минута тъмнокожият нападател се реваншира и на практика интригата умря, защото Партизан поведе с 2:0.

Старши треньорът на гробарите Зоран Милинкович извади Божинов няколко минути по-късно, а на неговата позиция се появи 20-годишният Никола Нинкович, който играе в полузащитата.

Това е трети пореден успех в официалните мачове за Партизан от началото на кампанията. В трите срещи Божинов неизменно е титуляр за гробарите.

Така в следващия кръг Партизан ще играе с победителя от срещата Стяуа (Рум) - Тренчин (Словакия). В първата среща румънците спечелиха далеч от дома с 2:0 и са фаворити.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация