Ван Гаал залага на 4-3-3, поставя Рууни на върха на атаката

12:31
Ван Гаал залага на 4-3-3, поставя Рууни на върха на атаката
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал възнамерява да използва схема 4-3-3 през новия сезон, като ролята на централен нападател ще бъде запазена за Уейн Рууни.

Както е известно, през миналия сезон Ван Гаал често използваше капитана на Юнайтед като вътрешен халф, но е решил, че юношата на Евертън ще е най-полезен за отбора, ако играе на върха на атаката.

Очакванията са, че в близките дни Юнайтед ще плати 22 милиона паунда, за да активира освобождаващата клауза в контракта на Педро Родригес с Барселона.

Ливърпул и Арсенал също се интересуват от фланговия футболист, но Юнайтед остава фаворит за подписа на Педро.

Освен Родригес, по двете крила на атаката на червените дяволи през новия сезон ще действат още Анхел Ди Мария, Мемфис Депай и Ашли Йънг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gL_Manekena
21.07.2015 01:04

Разгеле, дано Рунката си върне хъса и головия нюх *smile*

lilikoli
21.07.2015 00:33

разберете,че Карик трябва да е пред защитниците.Винаги когато играе,Юнайтед изглеждат много по-добре *smile*

PRI_A_TEL
21.07.2015 00:26

Много схеми сте развили, чак се плаша...Гаал обича дефанзивната 4-1-2-2-1, която някой коментатор е решил да нарече 4-3-3, защото може да се преобразува в такава в нападение. Гаал обича 4 защитника, пред тях един дефанзивен халф(Джоунс, Шнайдерлин, Карик), два халфа пред него, единия с дефанзивни функции(Швайни), другия плеймейкър (Ерера), две крила, който да могат да влизат в противниковото наказателно и един нападател, който да внася смут в защитата, тази схема се преобразува при атака в 4 защитника един от които се придвижва леко по напред, дефанзивния халф се придвижва в халфовата линия, но запазва дефанзивните си функции, двата нормални халфа се превръщат в атакуващи през центъра, а крилата в търсещи подаване зад защитата или пас в коридор, така наречената 4-3-3 на Гаал при нападение, дори не е 4-3-3, а по скоро 3-3-1-3, докато при защита затваря с крилата до 4-1-4-1, нищо изненадващо, нищо странно, нищо страшно, така играят много отбори, дори Юнайтед игра така дълго време при САФ, като последния нерядко е имал интересни тактически замисли, една част от тях, костващи и провал на отбора в определени моменти. Със схемата си на игра Гаал внася във всичките си отбори сигурност в защита, а ние точно от това имаме нужда последно време...

ol_smoking_hand
21.07.2015 04:47

Само като видя "Гаал обича дефанзивната" и ми става смешно. Човека който обича атакуващ футбол с дълбока преса в полето на съперника да обича дефанзивна схема *beer*

ol_smoking_hand
21.07.2015 04:36

Колега, гледал съм специално Холандия как играе при Ван Гаал още като се досетих, че ще поеме Юнайтед и схемата му е с 2 опорни халфа, единия от които разбивач - Шнайдерлин, другия дълбок плеймейкър - Карик/Швайнщайгер и един чист плеймейкър пред тях и зад нападателя, който сигурно ще е Мата или Ерера, който също помага в защита, а напред в нападение са 3 играча 2 крила-нападатели, които влизат навътре и освобождават място за бековете + един чист нападател. Сега като видях че купува толкова опорни халфове веднага ми стана ясно, че постройката пак ще е същата както с Холандия и ето : /watch?v=Qb3yMjL1hr4 на 1:30 - 1:35 вижда се много добре как се позиционират 2та опорни, 2те изнесени напред крила и атакуващия халф близо до нападателя. Постройката не е и 4-2-3-1, защото крилата го играят на широко като крила нападатели на ръба на засадата, а не като атакуващи халфове. В защита се преминава на 4-4-1-1. Това му е схемата на Ван Гаал. 4-2-1-3 в атака и 4-4-1-1 в защита, а както знаеш той обича да пресира дълбоко, да държи контрола и да играе в полето на съперника, така че в повечето време схемата е 4-2-1-3 , ако трябва да сме точни.

ol_smoking_hand
20.07.2015 21:11

Повечето тука чули 4-3-3 и веднага възприемат буквално като роботи. Реалността е, че Ван Гаал играе атакуващ футбол с постройка 4-2-1-3, което пак е 4-3-3 обаче с двама опорни халфа и един ясно изразен атакуващ халф/плеймейкър зад нападението, каквито в Холандия бяха Уесли Шнайдер и Ван дер Ваарт, а в случая с Юнайтед са Швайнщайгер/Мата/Ерера. Тоест постройката изглежда така:

Де Хея
Дармиан - Смолинг - Джоунс - Блинд/Шоу
-------------Шнайдерлин-Карик

-----Швайнщайгер/Ерера/Мата
Мата/Педро - Руни - Мемфис/Йьнг

като Фелаини, Швайнщайгер и Ерера могат да се въртят както като опорен, така и като атакуващ халф според съперника.

ol_smoking_hand
21.07.2015 15:36

Крилата в атака са на една линия с нападателя, много ясно и това е линията на засадата. Е най-малкото едното от крилата, за да счупват засадата. Явно не ви е много ясно, защото едно е крило, друго е крило-нападател, например Валенсия е абсолютното крило от доло до горе, а Йьнг е крило-нападател, откъдето и представата ви за играчите в схемата не е точна. Няма как да говориш за играчите в схемата, ако ти е грешна схемата на пъров място *beer*

Amateur2014
20.07.2015 22:42

Е то е ясно, че няма как да са наредени в права линия, приятелю *smile* Разбира се, двете крила (днапример, Мата и Депай) също няма да са рамо до рамо с Рууни, а малко по-назад. Но като цяло, 4-3-3 си е схемата.

miro211
20.07.2015 19:28

Сега разбрах....той бил контузен, точно когато конкуренцията е най0 жестока, жааалко.

Amateur2014
20.07.2015 21:01

Важното е Фелайни да се оправи за началото на сезона. След предишният си сезон, надали ще му бъде застрашено титулярното място.

miro211
20.07.2015 19:25

Чета и се чудя*thinking* толкова ли бързо забравяме футболистите си... Бахти никой нищичко не споменава за Фелайни, а той направи доста добри мачове. Лично мое мнение е, че Фелайни с ръста си и демаража, който притежава, превъзхождаше Ди Мария, Ерера и Мата. Но това е само мое мнение!

Skeletan
20.07.2015 18:09

Смолинг не е достатъчно добър. Трябва да се търси голямо име в защита - там трябва авторитет. Това липсваше миналия сезон, според мен това липсва и сега. Не разбрах защо се купи и Швайни, и Шнайдерлин. Ако е здрав, Карик е титуляр. Блинд също е много добър. Фелайни и Ерера могат да играят в тази позиция при необходимост. Шнайдерлин е невероятен, а освен това и млад. Някой ще се сърди, щом няма да играе редовно. Миналия сезон Перси се разсърди поради същата причина и това се отрази на отбора. С колко дефанзивни полузащитника може да играе едновременно един отбор?? Купува се Депай и Дармиан, но на тези позиции са Валенсия, ДиМария, Перейра, Лингард, Йънг, който направи много добър сезон миналата година. В защитата има доста многофункционални играчи, как ще играят всички? Прекалено голям е отбора, както беше миналия сезон. Още някой трябва да си отиде или да бъде преотстъпен. Иначе атмосферата няма да е достатъчно добра, а това е много важно. Освен това Рууни не може да бележи достатъчно, преди беше различен играч, от няколко години насам е съвсем друг и не бих казал, че това е все за добро. Трябва голаджия, който е висок и играе добре с глава, не е прекалено тромав, силен, с много здрав и точен шут. Такъв в момента няма и със сигурност не е Педро!

CFC_Forever
20.07.2015 16:52

Юнайтед в момента имат широк и класен състав.Мисля ,че им липсва само 1 класен нападател ,който да бъде конкуренция на Рууни , и тогава ще бъдат доста сериозна конкуренция за титлата.Не мисля ,че имат толкова "голяма" нужда от защитник.Не смятам ,че Смолинг,Джоунс,Рохо са лоши защитници ,имат си и онова младото момче Мак нещо си беше , което се представи доста добре с/у нас особенно.*smile*

Ivaylo94
20.07.2015 16:35

Според мен този сезон ще разполагате с доста добър състав ! Направихте доста добри трансфери и с тази система мисля, че ще потръгне ! Трябва Ви още един нападател..например Лаказет, Лукаку..такъв тип..както и колегата RVP_Reus_9 е написал и сте бетон ! Пожелавам Ви късмет през новия сезон и дано да се върнете отново там където Ви е мястото и да гледаме отново този Манчестър Юнайтед който беше под ръководстовото на сър Алекс ! Със здраве ! *smile*

Brezov25
20.07.2015 16:21

според мен или гедея да подписва или ви трябва нов вратар ако се махне зимата , дали няма да ви окаже влияние

El_Fenomeno_9
20.07.2015 16:18

Юнайтед освен мн добър отбор имат и мн широк състав според мен любимата на Ван Гаал 4-3-3 трябва им задължително още 1 нападател може да не е световна класа като например Реми при нас и са трепач . Смолинг и аз мисля че е рано да се отписва ако си вземат супер класен защитник като Суботич или Хумелс нещо такова ВГ дори ще може да прави от своите капани със схемата на 3-4-3 или други ротации на тоя елемент специално тактически капани с постоянно прекрояване на схемата е ненадминат продто нямаше нужния потенциал в състава

bojkt
20.07.2015 15:50

на Манчо не им трябват повече хора, ниво в защита, нито в нападение. Вече имат прекалено много класни играчи, като повечето от тях могат да играят еднакво добре на повече от 1 място. Може би единствено в нападение, ако Чичаричката изхвърчи(което си е препоръчително).

pako7
20.07.2015 15:17

Много е рано за да редите вероятен "титулярен" състав... Има още месец и половина до края на трасферния прозорец!!! Отамедни е човека, който се надявам да бъде закупен, защото с Джоунс и Смолинг.... не става!!! Тия двамата просто не могат да бъдат титулярната двойка централни защитници!!! От поне 4-5 сезона са в Юнайтед, играха с Рио и Видич и нищо не научиха от тях ... ами не стават!!! Юнайтед имат нужда от лидер в защитата - като пример само ще дам - Компани, Дж. Тери, Шкъртел, Отаменди!!!! От такъв човек имат нужда Юнайтед....

Daley_Blind
20.07.2015 15:05

Де Хеа

Дармиан - Смолинг - Рохо - Блинд
Ерера - Шнайдерлин - Швайни
Ди Мария - Рууни - Депай

Luxury
20.07.2015 15:00

Лекето

Валенсия-Смолинг-Рохо-Шоу

Ерера-Шнайдерлин-Швайни

Ди Мария-Рууни-Мемфис

Според мен това е най-добрият вариант.*smile*

Addicted92
20.07.2015 14:06

Много жалко че Фалкао неможа да покаже това на което е способен в Юнайтед. Имах голями надежди за него

RVP_Reus_9
20.07.2015 14:02

И аз мисля, че Педро е ненужен. Трябва ни играч като Лукаку или Лаказет, който да партнира или поне да се доближава до класата на Рууни. Мисля, че ако играем с 1 централен нападател ще е по-добре, тъй като имаме прекалено много опции за напред, но както е казал Amateur2014 може и без него да минем. Само се надявам да не се коннтузва Рууни, че Чича или Уилсън не са готови за цял мач да са титуляри. Защитата да не я бараме. Джоунс, Смолинг, Рохо, Блекет, Макнеър-достатъчно са. Халфовата линия е перфе. Така, че сме готови за новия сезон. С тези 4-ма нови-Депай, Дармиан, Швайни и Шнайдера сме готови за новия сезон. *thumb_up* *smile*

caramell
20.07.2015 13:51

Доста голяма каша е този отбор в момента. Силно се надявам да се оправят , но не виждам нищо положително за сега.

CFC_ACM
23.07.2015 00:12

И пак най - редовно ви дупят...

gero_mrusnika
20.07.2015 13:39

Педро или Бейл са сочени за идеални заместници на Ди Мария, който е основна трансферна цел на Пари Сен Жермен. Аржентинецът все още не е подал молба за трансфер и трябва да се присъедини към Юнайтед на 25 юли. Ван Гаал заяви, че бъдещето на крилото остава неясно.

Петров няма и половината класа на Ди Мария, даже Иънг е по добър от този малоумник

Бейл вече е едно към едно с Ди Мария но...
1-во това са тотални спекулации
2-ро защо да продаваме Ди Мария само след 1 сезон, аз още мисля че този сезон Ди Марийчо ще покаже класа от световното ниво и Реал ще съжалят че го продадоха

Salient
20.07.2015 13:15

Никаква логика не виждам да вземаме Педро... Ще бъдат пари на вятъра. Ако си мисли, че ще играе много повече, отколкото в Барселона в момента, се лъже. По-необходим е нов централен нападател.

RVP_Reus_9
20.07.2015 12:41

Очаквам да сме така: Де Хея-Дармиан, Смолинг, Рохо, Шоу/Блинд-Шнайдерлин/Карик, Швайни-Мата/Ерера-Ди Мария, Депай-Рууни

Amateur2014
20.07.2015 15:07

Визирах в частност потребители, а не твърдя, че всичките са такива *smile*

sdw
20.07.2015 14:55

Е то наши,ваши фенове *smile* Не смятам,че има значение на кой отбор си фен.Не трябва да се слагат феновете на даден отбор под общ знаменател.Колкото са големи отборите,толкова повече и фенове.Кой е прост,кой не,навсякъде е така.И аз изпростявам като пийна две хаха

Amateur2014
20.07.2015 14:16

И само катъо допълнение: разбира се, няма лошо да си изкажеш мнението. Докато това се прави по нормален начин (както ти го правиш), то не виждам никакъв проблем. Така се получават дискусии, а не караници и психологически и детективски анализи на потребителите от форума (както някои други ваши фенове обичат да го правят).

Amateur2014
20.07.2015 14:15

Виж, за контузиите на Джоунс съм съгласен. За съжаление, много често се контузва. Но Смолинг мога да ти кажа, като фен на Юнайтед, винаги е бил постоянен. Нима Рио и Вида не правеха и те малоумни грешки? Пепе и Рамос? И Пуйол съм го виждал с тъпи грешки. Все още си спомням Пике какъв зверски автогол си набута срещу Байерн. Та дори и Компани. И това при все, че тези грешки ги имаше и докато бяха млади и необръснати, както и като изгряващи звезди, както и вече като звезди. Няма как да няма грешки. Но генерално, Смолинг е супер защитник и мога да си го представя като лидер в отбраната. Ако все пак имам някакви малки съмнения за Джоунс, то за Смолинг нямам грам *smile*

sdw
20.07.2015 14:04

Ами все пак е мнение моето,не искам да го налагам като фактор.Не са лоши играчи,но според мен правят много грешки и са непостоянни.И за двамата говоря.Както някой ме обори обаче,може и наистина да си променя мнението за Джоунс ако не се контузва толкова често *smile* А Смолинг го гласят уж за нещо като лидер на отбраната.Това е хубаво,ама наистина е непостоянен.Виждал съм го да прави невъзможни шпагати,виждал съм го и да бърка елементарни топки.Нещо им куца просто.Един класен защитник като Компани ви липсва.Накъсвач,да се плашат направо от него като го видят.

Amateur2014
20.07.2015 13:55

Значи, коментарили сме с теб идеалният състав и е било за схема 4-2-3-1 или 4-1-4-1. Но тук ъм се пробвал да "построя" състав и за схема 4-3-3, за която се отнася статията. Според мен, предвид играчите ни, то именно 4-1-4-1 ще е най-удачна.

ApricotGarden
20.07.2015 13:40

Ако Джоунс изкара поне половин сезон без контузии може и да си промениш мнението за него

Amateur2014
20.07.2015 13:37

Изобщо не се съгласявам, приятел. Защо мислиш така? От последният сезон ли? Когато сигурно за цял сезон не сме стартирали с една и съща защита за повече от два мача? Не мисля, че е резонно. Въпросът е веднъж да се определят двойката титуляри, а не постоянни въртележки между Смолинг, МакНеър, Джоунс, Рохо, та миналият сезон дори и Карик чат-пат. Стане ли това, вече по друг начин ще се играе.

Stratievv
20.07.2015 13:35

De Gea Darmian Smalling Rojo Shaw Mata Sweini Schenidi Di maria Rooney Depay Това ми харесва много!

sdw
20.07.2015 13:28

Не че имам нещо против отбора ви,но докато Смолинг и Джоунс са в отбора ви,защитата ви няма да се различава много от тази на отборите от Чемпиъншип.А Ерера има още доста хляб да яде,за да бъде титуляр според мен.Атаката ми харесва обаче

Amateur2014
20.07.2015 13:10

Де Хеа Дармиан - Смолинг - Джоунс - Блинд Ерера - Шнайдерлин - Швайнщагер Мата - Рууни - Депай С този състав, според мен доста бой ще има над останалите*smile*

Stratievv
20.07.2015 13:07

Харесвам го този състав , БРАВО ! *smile* Ето и аз да направя моето предложение: Де Хеа Дармиан Смоулинг Рохо Шоу Шнайдерлин Швайни Ерера Ди Мария/Мата Депай Рууни

Amateur2014
20.07.2015 13:05

И аз някакъв подобен състав очаквам. Предостатъчно играчи си имаме, мен да питате. Дори и Педро не ни трябва ако оставим Уилсън и Чичаритко. Мексиканчето се е доказало като играч, който не се контузва лесно.