Черно море срещу историята в Благоевград

11:58
Черно море срещу историята в Благоевград
Тежко препятствие има Черно море на старта на сезона в "А" група. Носителят на купата от миналогодишната кампания се изправя в Благоевград срещу Пирин 1922. Новаците в елита са амбицирани да не се дадат на Никола Спасов и неговия отбор. На практика Черно море излиза и срещу историята в Благоевград, след като Пирин е един от най-неудобните отбори за варненци, информира "7 дни спорт".

На стадион "Христо Ботев" варненци имат само 1 победа на ниво "А" група до този момент. Те обаче видяха добра поличба в това. Преди точно 7 години в първия кръг на първенството през 2008 г. Черно море спечели с 2:1 в Благоевград след гол в продължението на Данчо Юруков, а през същия сезон финишира на 3-то място в класирането.
През настоящото първенство целта на Черно море ще е Топ 4 и участие в Европа и през следващото лято. Двата тима се срещнаха през 2010 г. на старта на сезона, като Черно море е биха с 2:1. Единствената разлика е, че тогава срещата беше на стадион "Тича" в морската столица.

Иначе Черно море не стартира много убедително в "А" група в последните години. Тимът няма победа в първия кръг на шампионата от 4 сезона. За последно това се случи на старта на сезон 2011/12, когато варненци победиха Монтана с 2:0 у дома. Иначе в последните 2 кампании Черно море задължително потегля с гостувания. И в двата случая обаче те се оказаха неуспешни - 2013 Черноморец 0:1 и 2014 Берое 1:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация