Брьондби пречупи Берое с гол в края (видео)

22:02
Брьондби пречупи Берое с гол в края (видео)
Берое загуби от Брьондби с 0:1 в Стара Загора в първи двубой от втория предварителен кръг на Лига Европа.

Главен съдия бе италианецът Антонио Дамато.

В 5-ата минута дълъг пас от дълбочина бе предназначен за Жуниор Мапуку, но топката е прекалено бърза за конгоанеца и напусна пределите на терена в аут.

Две минути по-късно Спас Делев проби по левия фланг и центрира в наказателното поле, където Георги Божилов нанесе директен удар към вратата, но прати кълбото покрай нейната рамка.

В 11-ата минута Жуниор Мапуку проби от дясно, залъга бранител на гостите и центрира ниско към Спас Делев, който засече кълбото, но то премина на сантиметри покрай целта.

Малко след това Спас Делев центрира от ъглов удар след предходната ситуация в наказателното поле, където Георги Божилов игра с кълбото, но не успя да намери рамката на вратата.

В 13-ата минута след центриране от дясно на Теему Пуки топката бе прекалено висока за Йохан Елмандер, който остана под кълбото, а тя в последствие бе изчистена от Неманя Милисавлевич в ъглов удар.

Минута след това при последвалото центриране от ъглов удар се получи разбъркване в наказателното поле, при което топката се озова в Теему Пуку, но изстрелът на финландеца от непосредствена близост бе неточен и кълбото премина над напречната греда.

В 16-ата минута грешка на Венцислав Василев пред границата на пеналта позволи на Йохан Елмандер да излезе на чиста голова позиция, но бранителят в зелено-бяло бързо поправи грешката си и изчисти в ъглов удар. При последвалото изпълнение „беройци“ се разминаха с опасност пред вратата си.

В 24-ата минута Теему Пуки получи топката пред наказателното поле, но бе фаулиран от Неманя Милисавлевич. Йорхан Ларсон стреля от пряк свободен удар, заложен на 24 метра от рамката на вратата, но прати топката право в стената.

Теему Пуки центрира от ляво в 30-ата минута, но в малкото наказателно поле липсваше играч на гостите, който да играе с топката и тя попадна директно в ръцете на Благой Макенджиев.

Три минути след това пробойна в отбраната на „Берое“ позволи на Елбасан Рашани да навлезе в наказателното поле и да стреля, но не успя да намери рамката на вратата и кълбото излезе в аут.

В 40-ата минута Георги Божилов получи топката в половината на „Брьондби“, напредна с нея няколко метра и шутира от далечна дистанция, но плътният му изстрел бе неутрализиран от стража на гостите, който улови перфектно насочената към долния ляв ъгъл топка.

Минута след това Атанас Зехиров проби от дясно и центрира в наказателното поле, където Елиаш засече с глава, но изпрати топката покрай целта.

В 44-ата минута след груба грешка на Дарио Думич се получава реална възможност за „беройци“ да вкарат попадение, но Спас Делев не успява да достигне кълбото и то е изчистено от излезлия в предни позиции страж Храдецки.

Втората част започна подобн на първото полувреме като двата отбора задържаха кълбото в центъра на терена, без да се стига до директни опасности пред двете врати.

В 55-ата минута Теему Пуки нахлу в наказателното поле и пробва от малък ъгъл да прехвърли стража Макенджиев, но топката се отби в напречна греда, а при добавката Елбасан Рашани бе неточен.

Три минути по-късно центрирана в наказателното поле топка попадна в Лебоганг Фири, който стреля в движение, но изстрелът му бе слаб и не затрудни Благой Макенджиев.

В 66-ата минута след центриране Лебоганг Фири засече с глава от близо, но Благой Макенджиев се намеси страхотно и успя да парира.

Две минути по-късно Елиаш стреля от 20 метра, но топката не намери рамката на пазената от Лукас Храдецки врата.

В 75-ата минута Георги Божилов центрира от ъглов удар, но Храдецки е необезпокояван и лови.

Георги Андонов и Спас Делев си размениха двойно подаване в 80-ата минута, след което първият центрира в наказателното поле, но топката бе прекалено висока и прехвърли всички играчи в пеналта.

В 85-ата минута Теему Пуки центрира от пряк свободен удар в малкия пеналт, където Мартин Албрехтсен засече с глава и отбелязва за 0:1, залъгвайки стража Макенджиев.

Игор Джоман стреля от дъгата на наказателното поле в 89-ата минута, но не намери рамката на вратата.

В последната минута на редовната част Иван Коконов засече центрирана топка, но бранител на гостите изчисти.

Реваншът е идният четвъртък, 23 юли, от 20:00 часа българско време на стадионът на „Брьондби“.

Състави:

Берое: Благой Макенджиев, Атанас Зехиров, Венцислав Василев, Иво Иванов, Веселин Пенев, Елиаш Алвеш да Силва, Игор Джоман, Неманя Милисавевич, Спас Делев, Георги Божилов, Жуниор Мапуку

Брьондби: Лукас Храдецки, Йохан Ларсон, Дарио Думич, Мартин Алберхтсен, Риза Дурмиси, Мартин Йорнсков, Лебоганг Пири, Кристиан Ньоргаард, Йохан Елмандер, Теему Пуки, Елба Рашани

Видео от мача вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Quanto
17.07.2015 11:28

освен ако на реванша не вкарат 2 гола *smile* тогава имат шанс *smile*

Quanto
17.07.2015 11:25

хахаха НА какво се надявяте Динамо Минск са супе рсилни домакини Бръонби са ссупер стабилни и с Елмандер отпреде *smile* пф ако не ги бият 3-0 там пък на добре аиде Делев 3-1 ама Ситуацията е плачевна хора аз за пореден път се убеждавам че Бг футбола е на светлинни години *smile* и само ще ни бият в Европа за съжаление Берое са стабилен отбор но за европа са слаби *smile* по добре да не се класират напреде като гледам кви са евенТУалните им саперници по добре тука да си отпаднат щото следват доста корави и силни отбори *smile* СОУ

plamkisa
17.07.2015 00:51

Слаби или не, пак сме в пъти по-добри от двата тумора на бг футбола - лефски и цецка. Едните вече са там, където трябва и съвсем скоро и другите ще отидат при тях да поритват из селата. А що се отнася до мача от днес - футбол със страх не се играе, излязохме за 0-0 и закономерно загубихме. Все пак оставам оптимист, защото Берое през последните години показаха, че като гости играем по-добре, един го е все пак, всичко може да се случи. САМО БЕРОЕ!*beer*


17.07.2015 09:10

Пич, не искам да се заяждам, даже напротив, Берое и Стара Загора са ми много симпатични, но имам няколко въпроса и ако може да ми отговориш откровено: Кажи ни как стана тоя номер, че Берое фалира, но остана в А група начело със синдик, преструктурираха се все така в А група като ново дружество без пасивите на стария клуб на Банев и получиха за спонсор държавната Марица изток 2 ??? Тоя номер не го позволиха дори на ЦСКА ! А с държавни пари е лесно да се направи добър за нашите стандарти дори водещ отбор, но истината в Европа е по-различна. И за да съм по-точен, при вас тоя номер минава вече два пъти защото преди години, когато истинския Берое изпадна по селските групи и там си умря, на вас Станислав Танев - Камилата ви доведе направо в А група неговия Олимпик Галата играещ в Тетевен и го прекръсти на Берое. И последния въпрос, в тоя ред на мисли би трябвало титлата и другите успехи на истинския Берое да са изчезнали заедно с него и сегашния е напълно ново дружество. Така поне се обясняваше, че ще стане с ЦСКА ако започнат начисто от А окръжна ?

kapitana123
17.07.2015 00:05

Жалко! Тъжната истина е, че Берое са си гола вода

sensea
16.07.2015 22:31

Колкото......толкова......те тва е....

kolio_vg
16.07.2015 22:28

видя се,че без Левски и ЦСКА българския футбол не може,от тук натат дано логичното се случи и тези два отбора възкръснат.

tagen
16.07.2015 23:19

*lol* *lol* *lol* ти сериозно ли *lol* *lol* *lol* за над 20 години великите ни отбори имат : Левски ( 3 влизания в групите като в едното стигат 1/4) цска ( 2 влизания в групите и двете последни места в групата ) литекс ( 1 влизане в групите и 1/8 ) лудогорец ( 1 влизане и 1/8 ) футбола винаги ни е бил мега зле с 1 изключение 94 или трябва да се върне стария отбор вс добри играчи да са в 1 отбор по слебите във втори за да има конкуренция или да се спре да се краде от отборите и да се вложат доста милиони ...

bambambam
16.07.2015 21:49

Видя се че Берое са по - слаби , силни по вашите думи за нашето първенство и от тук идва разликата. Къде е датското, къде е нашето. Балкан разлика. Колкото могат толкова , поне се раздадоха.

sani_1234
16.07.2015 21:28

Просто невиждам как Берое ще победи играят много плахо за жалост...

123321
16.07.2015 20:38

Няма мое, няма твое всичко е Берое!!!

patka2014
16.07.2015 21:27

Те като играха в Европа, бирой не бяха измислени още.

123321
16.07.2015 21:10

Върви гледай Левскито в Лига Европа ,а верно бе те не играят *lol**lol**lol**lol*

patka2014
16.07.2015 20:56

Тоа па *lol**lol*