Преди Берое - Брьондби за Лига Европа

09:56
Преди Берое - Брьондби за Лига Европа
Берое продължава по пътя си в Лига Европа с домакинство във втория квалификационен кръг срещу датския Брьондби. Първият двубой ще се играе утре, 16-и юли, на стадион "Берое" в Стара Загора, а главният арбитър Антонио Дамато от Италия ще даде първия съдийски сигнал точно в 20 часа.

Повече от половината пуснати в продажба билети са вече изкупени чрез online системата на eventim и прилежащите за целта каси, но феновете на "Берое" все още могат да се сдобият с пропуск за двубоя непосредствено преди неговото начало от отредените за целта пунктове пред стадиона. Повече относно продажбата на билети прочетете тук, а за организацията около срещата – тук.

Всеки запалянко ще има възможността да се сдобие с шалче, изготвено специално за утрешния сблъсък. Отреденият за тази цел щанд ще бъде заложен пред южните входове на стадиона, а цената за един артикул е 10 лева. Повече информация и снимки тук.

Мачът ще бъде предаван по Diema Sport и в платената online платформа http://play.gong.bg/ , като предаването ще бъде достъпно единствено за зрители на територията на България. Друг вариант за феновете на отбора да следят срещата е чрез официалния портал на клуба – beroe.bg в рубриката "Минута по минута", а същевременно всичко най-интересно преди, по време и след двубоя ще бъде споделяно и в социалните мрежи.

Ден преди двубоя старши треньорът на "Берое" Петър Хубчев говори пред медиите на традиционната пресконференция преди срещата. "Наистина очаква ни един много тежък двубой и не си правим никакви илюзии. Знаем какви са силните страни и ще се опитаме по някакъв начин да се противопоставим." – сподели наставникът.

"Брьондби" ИФ е десетократен шампион на страната, а шест пъти е вдигал Купата на Дания. През изминалия сезон 2014/15 тимът завършва на трето място в първенството, регистрирайки 16 победи, 7 равенства и 10 поражения в общо 33 шампионатни срещи.
Старши треньор на "момчетата от западните покрайнини" е датският специалист Томас Франк, който заема поста в "Брьондби" от 2013 година насам. Отборът е съставен предимно от датски състезатели, но също личат имена на футболисти и от другите скандинавски страни Норвегия, Швеция и Финландия, а освен това и играчи от Аржентина, Парагвай и Република Южна Африка.

Съперникът е записал цели 18 участия в Европейските клубни турнири досега, като най-големият успех за "жълто-сините" са достигнат четвъртфинал за КЕШ през сезон 1986/1987 и полуфинал в Купата на УЕФА четири години по-късно.

През изминалата кампания на Лига Европа "Брьондби" е отстранен от белгийския "Клуб Брюж" в третия предварителен кръг на турнира.

Съоръжението на "Брьондби" ИФ е с капацитет 29 000 зрители, които се доближават по брой до цялото население на община Брьондби, наброяваща малко повече от 34 000 души.

В изминалия първи квалификационен кръг на Лига Европа "Берое" се наложи на два пъти над литовския "Алтантас" (Клайпеда), като край Балтийско море "беройци" победиха с 2:0, а седмица по-късно сред липите възпитаниците на Петър Хубчев повториха успеха – с 3:1. След двата успеха "беройци" отново са с положителна голова разлика в евтотурнирите, постигайки своята 12-а победа срещу 11 поражения в 28 срещи. Головата разлика отново е в полза на "зелените" – 48:34. В категоричен голмайстор пък се превърна новото попълнение на "беройци" Спас Делев, който вкара цели 4 попадения и оглави листата на реализаторите в турнира.

На отсрещния фронт, в "Брьондби" не изпитаха проблеми срещу аматьорския "Ювенес-Догана" (Сан Марино) и на практика победителят от двете срещи бе ясен още след двубоя в Копенхаген, завършил с категоричното 9:0 в полза на "момчетата от западните покрайнини". Седмица по-късно в Сан Марино "Брьонби" надделя с 2:0 и с общ резултат 11:0 продължи към втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Съдийка тройка от Италия ще ръководи утрешния двубой. Главен арбитър е топ-реферът от Сериа "А" Антонио Дамато, който е и международен рефер от 2010 година. Алесандро Костанцо и Джусепе Де Пинто са асистент-арбитри, а четвърти рефер е сънародникът им Ангело Червелера. Васко Дойчиновски е делегат на УЕФА, а оценка на съдийството ще постави арменецът Геворд Ховханисян.

"Берое" е вторият български отбор, който ще се изправи срещу "Брьондби" в европейските клубни турнири. Същото са сторили "Левски" през 2002 година, който в двубой от първи кръг на Купата на УЕФА "сините" отстраняват "датчаните" след общ резултат 5:2 – победа с 4:1 в София и равенство 1:1 в Дания.

Двубоят реванш е след седмица, на 23-и юни, в Копенхаген.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

miro211
16.07.2015 19:30

Няма твое, няма мое всичко е Берое*joking*

linkovsky
16.07.2015 15:32

Тази година Берое ще са симпатягите с шансове за титлата в България и пробив в Европа. Сезонът започна много добре - играта им се получаваше в атака, а Делев се превърна в техния талисман. Допуснатият гол от Атлантис говори за известни проблеми в защита. Брьондби не са ставали шампион на Дания от доста време, но въпреки това поддържат статута на гранд. Даниел Агер пропуска визитата в Стара Загора и това би трябвало да отвори възможности за нашата атака. На другия край на терена Йохам Елмандер ще тормози защитата ни и нищо чудно да се разпише. Хубчев е тактически грамотен треньор с относително грамотни футболисти, така че не мога да допусна домакините да загубят лесно. Мачът е троен и затова ще се насоча към прогнозирането на броя голове. Струва ми се, че ако гостите излязат с мисълта за атака, то ще стане доста интересен и отворен мач. Тъй като сме в началото на сезона и много от играчите ще загубят сили в края на мача, ми е трудно да заложа на Над 2.5 гола (2,17 коефициент), но опцията Гол/Гол (1,80 коефициент) е моето разумно решение.

dmtbg
16.07.2015 13:12

Датчаните не са случаен отбор *smile* Успех на Берое,дано ни зарадват за пореден път,не само феновете от Стара Загора,но и цяла България!Спаската пак ще наказва *lol* !!