Оправдаха Стивън Джерард

15:11
Оправдаха Стивън Джерард
Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард бе оправдан по обвиненията за нарушаване на обществения ред, които му бяха повдигнати след боя, в който английския национал участва в края на миналата година.

Журито взе решение, че Стиви Джи не е виновен за побоя над бизнесмена Маркъс Макгий по време на инцидента, който се случи в бар в град Саутпорт, близо до Ливърпул. Според магистратите, английският халф е действал в самозащита.

Джерард остана единственият обвиняем по делото, след като пледира невинен в деня, в който шестима негови приятели, участвали в мелето, се признаха за виновни. Техните наказание ще бъдат обявени в скоро време.

Английският халф призна, че е удрял Макгий след инцидента около това каква музика да свири в бара, но допълни, че е атакувал бизнесмена в самозащитата, тъй като той действал агресивно и е имало индикации, че ще нападне пръв.

Боят се случи в ранните часове на 29 декември миналата година, когато Джерард празнуваше заедно с компания победата на своя тим с 5:1 над Нюкасъл - мач, в който той се разписа на два пъти. През месец март, Джерард бе оневинен и по обвиненията за нападение, а ако беше признат за виновен днес, той можеше да лежи до три години в затвора.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mrkamenica
25.07.2009 01:09

Много се радвам,че съда е отсъдил делото в негова полза, защото той е велик играч и футбола щеше да страда много от неговата липса.

Takeo
24.07.2009 21:47

Да разсъждавам как pako_kl? Защо се хващаш за една дума, а не проследиш цялостните ми коментари. Имаме сходни виждания по въпроса - и двамата искаме справедливост. Но нима мислиш,че тук парите играят някаква роля. Ако има нещо, което е повлияло, то това е шумотевицата, която щеше да се вдигне ако бъде признат за виновен. Под тези прословути "няколко юмрука" , за които се хванахте, имах предвид,че за бой няма да го вкарат в затвора. Това е всичко. Не съм казал,че не трябва да получи наказание съответсващо на причинената вреда. И във връзка с казаното от теб, нека не забравяме,че има доста осъдени футболисти за извършени от тях дела в разрез със закона. Има си богопомазани,това е факт и докато света се върти около парите ще я има и несправедливостта. Но не мисля,че тук нещата стоят така.

paco_kl
24.07.2009 21:26

Takeo-ако на теб ти бяха избили зъб от'няколко юмрука'нямаше да разсъждаваш така!на цял свят му писна от своеволията на богатите копелета.сигурен съм,че ако беше обратното(джерард)да беше с избит зъб,тогава въпросният потърпевш щеше да е осъден по бързата процедура.казвам го,защото известно време живях в лондон и съм имал вазможността да видя как работи именно тяхната съдебна система и трябва да кажа,че по цял свят е така.

Jurka5
24.07.2009 21:22

Така е има разлика.В целият свят го има това,че богатите се измъкват м/у капките,НО в България хора с двойно-тройно убийство 2 години условно!СРАМОТА!И аз не съм казал,че трябва в затвора,но просто има видеозаписи,свидетели и оправдаха Джерард.Сега другия човек ще трябва да плати разноските по делото,били са го стабилно,а го изкарали него виновен.Било самозащита,но оня не го бил нападнал.Имало признаци,че ще го удари *joking* .Дори и да се обединим пак ме съмнява,че ще ни чуят!

KURZAMANUTDFENS
24.07.2009 21:20

вие вече го искарахте че оня почти мъртав. то е ежедневие да стават побоища

Takeo
24.07.2009 21:04

Jurka5 не съм се обръщал конкретно към теб. Ако е доказано,че е виновен аз съм съгласен,че закона трябва да се приложи независимо кой е ответната страна. Не съм казал с присмешка няколко юмрука, но за затвор както казах и дума не може да става. Обиконовено доколкото ми е известно в такива случаи се плаща обезщетение при сключено споразумение. И двете страни нямат интерес да се продължава спора. Явно не и в този случай. Ти нищо не можеш да направиш във връзка със изродщините в България, нито пък аз, нито филанкешията. Но заедно може и да ни се чуе гласа. Ядосах се защото изведнъж се нахвърлиха всички сякаш е убил човек, без никой да разгледа въпроса от всички страни. И е факт,това което каза " за кокошка няма прошка" в абсолютно целия свят за съжаление. Но докато тук става въпрос за грешка на човек, който по принцип не върши такива неща, при нас става дума за хора, които си ходят с 3-4 висящи присъди и си правят каквото искат. Това е жалкото.

Jurka5
24.07.2009 20:34

Takeo,да съм казал нещо за затвор?Въпреки,че това "няколко юмрука" къде го каза със присмешка,но тези няколко юмрука могат доста сериозно да го напранят дадения човек.Трябваше условна присъда или като първо нарушение.Той друг път може пак да го направи и няма да му пука понеже не е съден?В България какво да направя аз за да се избегнат тези случаи с киселина и тем-подобни?Искам да кажа,че толкова по-развита от нашата съдебна система и пак има "За милиони няма закони,за кокошка няма прошка" *wink*

Takeo
24.07.2009 19:49

Ако хвърляхте толкова жар като в обвиненията си срещу Джерард и в безбройните случаи в нашата страна, може би нещата щяха да потръгнат. Изведнъж всички станах много компетентни по отношение на англо-саксонската правна система и са готови за съдии от Върховния съд. Нищо не знаете за случая освен публикуваното в Winner и другите български медии. Нима сте убедени,че това е 100% ОБЕКТИВНА ИСТИНА! И какво очаквате за няколко юмрука да влезе в затвора ли? Тук сте силни, но никой не се организира в защита на хората заляти с киселина в България. Защото мисля,че това е по -важно отколкото да ми се пените защо едва ли не Джерард е е получил доживотна. Докато не спрем да гледаме в чуждия двор и първо да оправим нашия, нещата ще вървят все по-зле.
И във връзка с обективността на съда ще ви припомня,че въпреки големия медиен шум и подкрепа в полза на англичанчето пребило нашия барман, присъдата му не бе намалена. Това все пак трябва да ви говори нещо. TigerJK -това,че твоят критерий за добър играч е колко купи е спечелил с отбора си, съвсем не означава че действително е така моето момче.

gocktherock
24.07.2009 19:12

@KURZAMANUTDFENS Виждам, че логиката ти е необорима. Защо да не съдим другите като няма жертви. Дай само когато утрепем човек тогава да става тая процедура

lostefo
24.07.2009 18:52

(Така е и той е човек.Но като всеки друг би трябвало да си носи последствията! ) абсолиутно!!! закона би трябвало да е равен за всички но тва е поредното дело което доказва че където и да си имаш ли пари и гръб може да се разминеш с наказание

Jurka5
24.07.2009 18:24

Така е и той е човек.Но като всеки друг би трябвало да си носи последствията!

KURZAMANUTDFENS
24.07.2009 18:20

аре ве и тои си е човек *wink* като всички нас *stop* всички се дъним в живота нали няма жертви , кво толква *smile*

TigerJK
24.07.2009 18:19

да бе да, нали му видяхме защитата: "той мислел, че първи ще бъде ударен, и от самозащита нападнал първи..." "не го съдете той е капитан на Ливърпул и играе за Англия!" .. не виждам нищо смислено в това.. щом има право да се държи като селянин, а не като звезда достойна за подръжание, да си го осъдят като селянин и да лежи в пандиза! Soon , от кога Джерард стана най-добрия.. тоя човек в цялата си кариера не е печелил шампионата с отбора си... капитан на каръците *thumb_up*

leomesi
24.07.2009 18:02

Много пари добри адвокати така стават нещата в Англия

Jurka5
24.07.2009 17:57

Абсолютно съгласен съм с paco_kl!Наистина в Англия не е като в България,но в този случай май точно така си е станало.

Ginekologa
24.07.2009 17:55

така е щом си иэвестен те оправдават какво от това че е великия играч както и с тоя ставински ще бият ще трепят затвор няма *thumb_down* *wink*

liverbird1892
24.07.2009 17:47

ми значи като ви чета коментарите и се смея педали законите нз си кво само ще ви кажа че англия не е българия и там няма такова значение дали си богат и много известни футболисти са си го отнасяли и щом са казали 4е стиви е невинен значи е така ясно

lfc_bul
24.07.2009 16:26

Може би не е бил той виновен ... откъде знаете, че не е имал причина да започне боя ?

paco_kl
24.07.2009 16:20

не е нужно да си ванга,за да знаеш как ще завърши всичко.както е казал народа-бития бит,е.ания-е.ан!а иначе и аз бях казал какво ще стане в съда.сълзи и сополи,и разбира се,че не е виновен.все пак той е бил в пияна компания от 7 човека и този трезвен и брутален диджей ги е нападнал горките и беззащитни мъже и е започнал да ги бие!К.Р ЗА ПРАВОСЪДИЕТО В ЦЕЛИЯ СВЯТ!законите не важат за богатите

gocktherock
24.07.2009 15:38

Не се очудвам, все пак той е доста известна личност. Нищо че във видеото се вижда, че именно той започва боя

Soon
24.07.2009 15:30

CRISSIER ... Мълчи и се поклони пред най - великия ! Gerrard n1