Футболна Сърбия в шок! КАС отне шансовете на орлите за Евро 2016

19:43
Футболна Сърбия в шок! КАС отне шансовете на орлите за Евро 2016
Спортният арбитражен съд в Лозана отмени решението на УЕФА да присъди служебна победа на Сърбия над Албания в скандалния прекратен мач между двата отбора и присъди успех с 3:0 на албанците.
 
Евроквалификацията, която се игра в Белград миналия октомври, бе прекратена при резултат 0:0 в 41-та минута, когато над терена се появи дрон, на който бе окачено знаме на така наречената Велика Албания. Това предизвика гневна реакция от футболистите на Сърбия и феновете на стадиона, като последва меле на терена и множество хвърлени предмети от трибуните. В крайна сметка играчите на Албания се прибраха в съблекалнята и отказаха да излязат на терена, за да доиграят мача.
 
Впоследствие УЕФА присъди служебна победа с 3:0 на Сърбия, но отне 3 точки от актива на плавите и ги глоби със 100 хиляди евро. Същата бе и паричната санкция за Футболната асоциация на Албания.
 
Двете федерации обжалваха решението пред Спортния арбитражен съд в Лозана, който днес излезе с решение. Сръбската футболна федерация е виновна, че като домакин не е осигурила условия срещата да се изиграе докрай, поради което се присъжда служебна победа на Албания. Глобата и отнетите точки от актива на Сърбия остават, но остава и глобата за албанската федерация, тъй като инцидентът с дрона е по тяхна вина.
 
Премиерът на Албания Еди Рама изрази радостта си от решението на Съда във Фейсбук: "Това е европейско правосъдие! 3 точки за "червено-черния" национален отбор в Белград!!!", написа министър-председателят. 
 
След това решение Албания увеличава актива си в група I на квалификациите за Евро 2016 на 10 точки и се изравнява с втория в класирането Дания. По този начин балканската държава запазва шансове за първи път в историята си да се класира за голям футболен форум. Сърбия остава с минус 2 точки и вече няма никакви шансове да участва на шампионата във Франция.  

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Rezors
11.07.2015 00:59

Ма много умно решение..албанците провокират,отнасят го сърбите..

Ginekologa
10.07.2015 23:20

До коментар [@comment 1812648] от [@user Pechenqgata]:

*joking**joking**joking**lol*

red_army_10
10.07.2015 22:38

Боли ни нас патката и за сърбите и за албанците, все долни народи. Каква велика Албания, какви пет лева, тия имат армия голяма колкото средната посещаемост на български мач от Б група. Сърбите пък с ламтежа и предателството си към нас не заслужава никаква подкрепа от България за каквото и да е било. Радвам се, че признахме Черна гора, ако не се лъжа и с Косово е така. Нека да им вземат земята на ония говеда, нека и ги махнат от футбола, на нас не трябва да ни дреме, нито да се интересуваме от тия. Нашия си тим трябва да оправим, защото сърбите и хърватите на футболно ниво си ни бият от всякъде, особено по нови таланти от школи и прочие. Нашите знаят само пиене, прически, татуировки и модели, то затова сме и толкова долу в ранглистата, как ще е иначе...

ub7
11.07.2015 09:38

сърбите винаги са били на русия марионетката. кой мислите стои зад сириза и ктб ? кой ? кто?

wengerout
11.07.2015 01:27

Понеже са православни християни,славяни и сме братски народи,за това ги подкрепят. Но въпреки тези факти,аз също не ги харесвам сърбите,защото винаги гледат да ни преебат нас и винаги са ни завиждали като една по-силна и богата страна в миналото.Сега пък се мазнят на руснаците за някаква източно православна дружба,плюейки по нас какви предатели сме.Вижте ни ние колко обичаме русия,братя навек,а българите са предатели.Деба жалкия народ.

RMcF_
10.07.2015 23:35

на същото мнение съм и аз.. сърбите са мръсни копелета, а албанците търсят собствената си облага и се еат кат зайци.. нека се избиват тия смешки, нас не ни интересуват тия птки.. много ми е чудно, че много българи подкрепят сърбите, "понеже са християни".. На тия идиоти им предлагам да си прочетат историята, и да разберат кви кучки са сърбите

Garrincha
10.07.2015 21:41

Евтина провокация беше ... просто сръбският играч трябваше да даде знамето на някой албански играч .. просто да покажат, колко по-голяма е Сърбия от каквато и да е "велика Албания" !

night_wolf1984
10.07.2015 21:30

много бързо забравиха геноцида албанци,хървати ,черногорци и босненци...че надигат глави и за велики държави...в случая албанските цигани трябваше да са виновни.*sad*

sakata_97
10.07.2015 21:11

Сърбите няма така лесно да приемат това решение.Тези ла.на от Уефа явно искат смъртни случаи да има на следвашия мач между Албания-Сърбия*angry*

El_Fenomeno_9
10.07.2015 20:38

И по тяхната логика какво трябваше да направят сърбите ?! Да премълчат и пренебрегнат НАЦИОНАЛНА ОБИДА ?! Каква е гневната реакция у тях ?! те просто свалиха дроновете , докато онез глупаци тръгнаха да се бият , защо са свалени , пълен абсурд , европейско правосъдие , пълен цирк

Dorostoler
10.07.2015 20:14

Обективно погледнато сръбските фенове са подстрекателите,заради непрестанните скандирания "Косово е Сръбско" и т.н. По регламент на фифа всякакви такива политически простотии са забранени(както глобиха Ди Канио заради неофашистки символики примерно)След като се е стигнало до безредици случая трябва да се проследи от самото начало и за мене решението на фифа е правилно.

ApricotGarden
10.07.2015 20:01

Ако сърбите бяха малко по цивилизовани вината щеше да бъде само албанска.