Еврофутбол и турнир "Павел Павлов" отново заедно - за седми път

13:04
Еврофутбол и турнир "Павел Павлов" отново заедно - за седми път
Еврофутбол и организаторите на международния лекоатлетически турнир "Павел Павлов" си стиснаха ръцете за седми път – това бе обявено на официална пресконференция днес, която се състоя на Националния стадион "Васил Левски" в София. На нея присъстваха представители на двете страни – Георги Павлов, син на Павел Павлов и главен организатор, Антон Бонов от Българската федерация по лека атлетика и Елица Иванова – ПР на българския букмейкър.

Еврофутбол винаги е подпомагал леката атлетика. Освен, че осигуряваме средствата за наградния фонд на турнира "Павел Павлов" за седми път, ние сме един от най-големите спонсори на състезателите в този спорт и чрез програмата ни "Спортни таланти", която стартира пред 2012 година.", обяви г-ца Иванова. "Ние сме пряко ангажирани със спорта и конкретно с леката атлетика, защото вярваме, че именно спортът е този социален феномен, който ще изкара децата на улицата, ще подпомогне здравето на нацията и не на последно място – това е наша кауза.", допълни тя.

"Това е преломен период за нас, защото от девет години вече организираме най-силния турнир в България. Благодаря на Еврофутбол затова, че винаги ни подкрепят и не ни изоставят – ние сме едно семейство и това дава резултати!" каза и Георги Павлов.

Наградният фонд на надпреварата е в размер на 5 000 лева, като първите десет (според таблицата на Международната федерация по лека атлетика) ще получат премия.

Деветият международен лекоатлетически турнир "Павел Павлов" за наградите на Еврофутбол ще се проведе на 11.07.2015 г., събота, на стадиона на Националната спортна академия в София, а първият старт ще бъде в 17 ч. Очакват се около 200 атлети от 10 държави от три континента – Африка, Азия и Европа, които ще участват в 15 дисциплини от програмата. Освен едни от най-добрите родни лекоатлети - Георги Иванов (гюле), Радослава Мавродиева (гюле), Инна Ефтимова на 100 и 200 м, Момчил Караилиев (троен скок), Венелина Венева-Матеева и Александрина Климентинова (скок височина), Спортният талант на Еврофутбол – Гала Чалъкова и други, в надпреварата ще вземат участие и състезатели от Турция, Сърбия, Македония, Малта, Кения, Бахрейн, Катар, Украйна, ОАЕ, Гърция и Нигерия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация