Дейвид Гил: Бербатов е изключение в трансферната ни политика!

12:32
Дейвид Гил: Бербатов е изключение в трансферната ни политика!
Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил заяви, че привличането на Димитър Бербатов на "Олд Трафорд" е изключение в трансферната политика на "червените дяволи".

Гил обяви, че Юнайтед по принцип не хвърлят огромни суми за нови играчи, защото основната цел клуба е да създават големи футболисти, а не да ги купуват. Според изпълнителният директор, трофеите на "червените дяволи" от началото на 90-е години досега ясно показват, че отборът от "Олд Трафорд" се движи в правилната посока.

"Не виждам смисъла да даваме по над 20 милиона паунда за футболисти на 28-29 години, които изобщо не е сигурно, че ще могат да се аклиматизират добре към този отбор. Трансферът на Димитър Бербатов е единственото изключение. Оуен също не е първа младост, но него го взехме като свободен агент", коментира Дейвид Гил.

"Веднага, след като продадохме Кристиано Роналдо бях заринат от обаждания от най-разнообразни мениджъри, които ми предлагаха играчи, наближаващи трийсет години за баснословни суми. Това наистина доста ме подразни", допълни Гил.

Изпълнителният директор на "червените дяволи" също така даде по-обширни обяснения за това защо Юнйтед е загубил битката с Реал Мадрид за подписа на Карим Бензема.

"Проблемът в случая беше със заплата, която той поиска. Ние имаме таван на надниците. Никой от отбора не взима повече от 120 хиляди паунда седмично. Това е така, защото сме сметнали, че парите, които даваме за заплати не трябва да превишават 50 % от нашия общ приход. Клубове като Реал и Манчестър Сити изглежда изобщо не се интересуват от подобни сделки, но така рискуват сериозен срив в бъдеще", каза още Дейвид Гил.

"Въпреки огромните дългове на фамилията Глейзър и не доброто отношение на феновете към тях, мога най-отговорно да заявя, че политиката на американците за развитие на този клуб е много по-добра от това, което става в Сити, Челси или Реал", сподели изпълнителният директор на Юнайтед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ivanov5
24.07.2009 22:46

Сигурно по - ясна представа си има от тебе щом работи на такъв пост и в такъв отбор наркоман смотан *stop*

TigerJK
24.07.2009 14:22

ами сам го казваш.. реклами и бизнес.. футбола там е по 2-3 сезона и после 5 сезона 1/8 финали в ШЛ.

drusalin
24.07.2009 14:08

Пак не на място казва всичко . Не разбирам защо Реал е между челси и сити . Да имат многоо пари . Но са един ако не най - добрия отбор в света в който рекламите и бизнеса са на най - високо ниво ! Не случайно всички лапета завиждат и викат на футболистите им манекени ... че бил рекламен отбор . Манчестър никога няма да имат това ! И едва ли въобще осъзнава тоя Гил че в бъдеще реал ще си избие парите *joking* двойно. Да заплатите им са големи, все пак това не е някой отбор като Челси и Сити който разполагат просто с бюджет . Ае доста повече от всеки друг !

MeToDueB
24.07.2009 13:43

е да .. ама нали взимат и бонуси ? Сигурно си докарват повече от 120 к .. като играят на финал ШЛ, купите и спечелят шампионата .. В Сити и Реал какви бонуси .. за калъфки .. не знам да дават *lol*

Arsenal_2
24.07.2009 13:42

В Юнайтед никои не взима повече от 120 000, а за отбори като Ман сити и Реал това си е мизерна заплата *wink*

Cris_7
24.07.2009 13:26

Много ясно ,че Берба отиде заради отбора.. *wink* Защото знае,че там ще печели титли,а в Сити нищо.. *stop*

MeToDueB
24.07.2009 13:17

той и Берба отиде заради отбора .. иначе Сити бяха изкарали куфарчетата с по-голямата заплата и трансферна сума *lol*

beckham_07
24.07.2009 13:12

Прав е.Реал и Сити правят отбор за няколко сезона,а ЮНАЙТЕД за години напред.А и ако на един играч му се играе в даден отбор няма да го интересуват толкова парите който ще получава колкото превилегията,че може да играе в този отбор!!!!!!!

YAYA
24.07.2009 12:40

Ми много си е прав човека!Евала! *wink*