Братята Мамич се озоваха зад решетките

12:13
Братята Мамич се озоваха зад решетките
Президентът на шампиона на Хърватия Динамо Загреб - Здравко Мамич и неговият по-малък брат Зоран Мамич, който е старши треньор на отбора, постъпиха в затвор „Реметинац“, където ще останат в продължение на един месец.
 
Съдията-следовател е отклонил предложението на адвокатите на братята Мамич да бъдат освободени под гаранция. Хърватската служба за борба с корупцията разследва братята Здравко и Зоран Мамич за данъчни измами и даване на подкупи на стойност 200 милиона куни (29 милиона долара).
 
Изпълнителният директор на Хърватската футболна федерация Дамир Върбанович също бе задържан, а освен него и данъчният инспектор Милан Пернар, за когото се предполага, че е помогнал на заподозрените да измамят данъчните власти.
 
Прокуратурата поиска арестуването на братя Мамич заради опасност от бягство, влияние на свидетелите и повтаряне на същите закононарушения.
 
Подозренията са, че двамата братя Мамич са ощетили Динамо Загреб/с най-малко 117,8 милиона куни, а Хърватия с 12,2 милиона куни заради неплатени данъци.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

quitgame
07.07.2015 01:13

Ганчев Божков Батков Томов Инджови Домусчиев Пеевски всички са за затвора ама няма да е

Xelikopterr
06.07.2015 14:02

Мами ли Мамич, мами ли, мамичката им на Мамич, за съвместните измами. *cigarette*

gQg
06.07.2015 13:08

Този е един от най-големите боклуци, който се занимава с футбол.

dmccooper
06.07.2015 12:25

цял свят знае че Здравко мамич, собственика на Д. Загреб, е първи приятел с собственика на Локо Загреб и Осиек и много често си оправят бюджета в рамките на тези 6 мача.