Меси отказа наградата за футболист номер 1 на Копа Америка

21:17
Меси отказа наградата за футболист номер 1 на Копа Америка
Капитанът на Аржентина Лионел Меси се е отказал от наградата за най-добър играч на Копа Америка след загубата от Чили (0:0, 1:4 след дузпи) във финала.

Това съобщи журналистът Танкреди Палмери. Тази загуба продължи серията от неуспехи на Меси с националния отбор - на нито един турнир, с изключение на Олимпиада 2008 в Пекин, той не е успял да спечели купа с националния отбор.

Той има три загубени финала на Копа Америка и един на световно първенство - през 2014 година в Бразилия.

В 6 мача на турнира Копа Америка аржентинският нападател Лионел Меси отбеляза 1 гола и направи три резултатни подавания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Mek_bacTyH
07.07.2015 00:02

...ташака настрана, ама човека заслужава уважение, вижда че не заслужава подобна награда и я отказва, ...колко футболисти и въобще спортисти биха се отказали от такава награда?, ...сигурно един на 100 години!

Vetrigo177
06.07.2015 22:05

Естествено,че ще откаже,даже и той самия разбира колко несправедливо му дават трофейчетата..Нито на световното беше най-добрия,нито тук!На световното кой минаваше като колчета всички защитници-Робен
А Меси..Като дойдоха големите мачове не му се чу и името...Същата работа и на копата..

IW_IW
06.07.2015 16:35

До коментар [@comment 1811293] от [@user Ivaylo94]:

"Абе хора спрете с тоя хейт бе ! Като донесе 3 - те купи на Барса, като изкърти всички всевъзможни рекорди, като ликвидира Байерн сам и куп други неща...вие къде бяхте...що не го хулихте пак ?"
Аз виждам ти колко си умен да не помниш какво си написал 1000 пъти ти казах не оспорвам класата на Меси но на тоя турни името му го изпревари.от колко време гледаш футбол е излишно да коментирам при положение,че си 94 нобор а някой от първите ми мачове са били Етър-Ботев Пд Етър-Левски Етър-ЦСКА на стадион през 91-92.

Ivaylo94
06.07.2015 19:56

Окей..ти си правият професоре ! *wink* ... Помня какво съм написал...написах Байерн и другите работи, с цел да кажа, какво направи през тази година и защо заслужава златна топка...Както гледаш кво ти бях написал "Ти къде видя да съм засягал тема за Байерн ??" ... Мисля, че съм ти го написал много правилно ! Това, че съм написал Байерн не означава, че съм отворил тем за тях.. просто ти дадох един от многото фактори, поради които той заслужава да вземе златната топка... И аз виждам колко си умен ...прави разлика ! Браво като това са ти едни от първите мачове...! Пожелавам ти още много мачове да гледаш, а и все пак си по-голям от мен..поне от това, което виждам...но както ти казах и аз гледам от доста отдавна и не само Европейски футбол и съм доста запален на тема футбол... ! Относно това, че не струвал на национално ниво според теб ..аз ти казах причината..ако гледаш реално, ще си отговориш на въпроса защо не струва ! Но както и да е ..писах го и по-долу.. всеки си има гледната точка и мнение и си го защитава ! Това е твоето мнение и аз го уважавам.. излишно е да спорим щот файда няма ! Със здраве ! *wink*

MaLkO_LuD94
06.07.2015 14:16

[@link https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/s720x720/11041237_397637547109633_2059164767374406554_o.jpg] Думите са излишни *thumb_up*

stefanBG111
06.07.2015 13:58

Аржентинците имат страхотен отбор, но нямат колектив. От Меси им идват всички опасни ситуации, той се нагърбва и с това да им прави атаките. Аржентина нямат и свестен тренъор, Ди Мария е дупка напоследък, Пасторе само играе с Меси те им правят играта на този турнир, няма как да стане и с Игуаин напред, един Тевез или Вието, съм сигурен че Аржентина щяха да спечелят. Аз видях в отбора на Чили, че играха с голямо желание и най-вече като отбор, нещо което не видях в Аржентина при наличието на такива играчи каквито имат, липсва разбирателство на терена. При Сабея повече играеха, сега с този тренъор толкоз и с такъв нападател, който въобще не е за големите мачове. Тевез може да е на години вече, но не му личат особено как играе и какъв сезон направи с Юве.

barca_samuraj
06.07.2015 13:05

Къде сте, хейтърчета, видяхте ли, че най- великият футболист мисли за отбора си и трофеите на отборно и държавно ниво го интересуват, държи на страната си, а не на индивидуални медали, много го плюхте, ама той ви натри муцуните за пореден път. Най- великият- ЛЕО, няма втори като него!

Ivaylo94
06.07.2015 11:02

Абе хора спрете с тоя хейт бе ! Като донесе 3 - те купи на Барса, като изкърти всички всевъзможни рекорди, като ликвидира Байерн сам и куп други неща...вие къде бяхте...що не го хулихте пак ? Ся като "уж" бил направил е*аси слабия турнир... и като загуби финала веднага се показахте и почнахте с хейта.. а ако беше спечелил финала дали щяхте пак да говорите ? ... Това, че не вкарва голове не означава, че се е представил слабо ...та той тази година и за Барса не вкарваше много спрямо други години, ама беше в основата на всеки пас, всеки гол ...както и тук за Аржентина ...във всеки един мач той играеше доста назад за да гради играта на Аржентина понеже "имат" център ... тръгва от центъра и увлича със себе си 2-3-ма играчи, дрибълът му е уникален, супер много нарушения се извършват срещу него...поне от това, което гледах ( не гледам само голове) ...гледам цялостното представяне...за мен той се представи много силно, но нормално, че не блести.. в Барса има с кой да играе..но в Аржентина..няма с кой и се видя ...та те разчитат само на него ...няма как той да носи цял отбор..една птичка пролет не прави ! Не знам дали е заслужил приза... предполагам имало е играчи, които и те са го заслужавали и евала, че го е отказал..и по-долу имаше един колега където беше писал, че на Меси го интересували само индивидуалните награди.. Човек ти май взимаш някъв тежък наркотик ! Та това е ..стига сте го хулили...имайте уважение..като цяло доста успепшна година за него, а и в рамките на година игра на финал на Световното и финал на Копа Америка...мисля, че това говори само по себе си ! И запознатите с функциите на Меси и тези, които не гледат с хейт на нещата ще кажат, че Меси тази година не играе много с нападателни функции ! Така, че още един факт поради който не блести много, но пък ако му следиш играта и отиграванията през целия мач ще видиш, че прави чудеса...просто да има с кой да играе... пример Барса - там има Ней, Суарес, Иниеста... които постоянно му помагат и искат топката и умеят да завършват перфектната атаката, която той изгражда !

Ivaylo94
06.07.2015 12:34

Ей го и тоя ! Абе брат..ти къде видя някъде да сравнявам Аржентина с някаъв друг отбор от Копа Америка? Ти видя ли аз какво съм написал ..казах, че Аржентина като индивидуалности блестят, но няма колектив и свестен треньор, а без колектив и треньор няма как да печелиш големи отличия ! Чети какво съм писал преди да се обаждаш неподготвен ! *wink*

ComsteR
06.07.2015 12:30

Би било смешно да сравняваш Аржентина, с който и да е отбор на Копа Америка, Меси,Тевез,Агуеро,Ди Мария,Пасторе,Лавеци и Игуин в нападение.

IW_IW
06.07.2015 11:29

За това че нямат колектив са си виновни те но имаш и Отеменди за който искат валенсия 50м така че не ми вади от сто кладенеца вода.Казахти 10000 пъти за мене Меси не е слаб играч напротив просто на национално ниво не струва.

Ivaylo94
06.07.2015 11:21

Мой човек... Чили са много симпатичен и обигран отбор и като индивидуалности имат и други ..не само тези които ти изброи...Рохо ..Рохо ...играч с притенции или пък Игуаин ...ти май в последно време футбол не следиш..иначе за другите съм съгласен ...Ама разликата е, че в Чили има колектив, има и треньор, а в Аржентина има индивидуалности, но го няма колектива, няма и треньор ...за това и казах, че там няма с кой да играе... ако следиш играта на Аржентина ще разбереш за какво ти говоря ! *wink*

IW_IW
06.07.2015 11:15

Те па Чили и Колумбия с големите имена и отбори е моя.В чили имаш Браво,Санчез и Видал като големи имена.Забалета Рохо Меси Масчерано Пасторе Ди Мария Агуеро Игуаин все играчи с претенции а едва додрапаха срещу Колумбия .Футбола не е само да излъжеш двама трима а да направиш и нещо с топката.Меси в барса е звяр няма нормален човек който да спори за това но на национално ниво не е Марадона де да ги направи сам световни шампиони.

DuX4o0
06.07.2015 10:57

И на него му омразна да му подаряват награди.Остана и на гелосания да му омръзне и футбола може пак да тръгне на горе !

stimulant
07.07.2015 13:23

снайдер

Deft91
07.07.2015 11:27

Футбола в момента е точно Роналдо и Меси! При липса на всякаква друга конкуренция, от който и да е било... Да ще кажете че има и други добри футболисти... Съгласен съм , но добри не ги прави достатъчно за да ги изместят от тази класация. Липсва конкуренцията, която я имаше преди десетина години. Когато имаше играчи като Феномена , Зидан, Фиго, Роналдиньо и куп други, които бяха много добри и всеки един от тях можеше да спечели Златната топка. Но през последните години кой повече е заслужил от тези двамата да спечели наградата????

Ivaylo94
06.07.2015 11:51

Така е ! Всеки си има някаква гледна точка ! Аз също уважавам мнението на другите и е излишно да се спори, но просто по-надолу има доста смешни и хейтърски коментари, които ме подразниха ! Живи и здрави ! *wink*

Ivaylo94
06.07.2015 11:49

Ти къде видя да съм засягал тема за Байерн ?? И пак аз ти казвам лошо като не те касае..значи няма как да ме разбереш за какво ти говоря ...Като няма колектив..няма и как да стане..за това и според теб не струва на национално ниво...на клубно ..има колектив - за това там струва ...Пак ти казах..няма как да носиш всеки мач цял отбор..по-долу беше споменал за Марадона..там е друго време..играта беше друго..няма място за сравнения ! Казах ти ..като почне да те касае " колектива " ..ще разбереш и сам ще си отговориш на въпроса защо според теб и много други, не струва на национално ниво ! Айде със здраве от мен и лек ден ! *smile*

DuX4o0
06.07.2015 11:44

*beer* Може би си прав за тази година.Говорех,като цяло.Обират всички награди не винаги както е редно.Няма значение,аз си имам мнение и ти също.Няма смисъл да спорим. *beer*

IW_IW
06.07.2015 11:42

Чувал си ри добре,че има интернет гугъл и уикипедия,че да ги перовериш кои са и къде са играли.

IW_IW
06.07.2015 11:40

За клубното ниво примерите ти ги даваше за БМ за еди кой си еди що си ,за Кристияно Роналдо не ми се говори въобще за мене има само един Роналдо и той е Бразилец.И пак ти казвам това,че няма колектив в Аржентина не ме касае това е треньорска грешка която прави един играч слабо ефективен за сметка на друг.В края на деня не се броят пасовете или спечелените нарушения и завършените дрибъли а головите.

Ivaylo94
06.07.2015 11:32

Чувал съм ги споко ! *wink* ..Ако погледнеш по-надолу ще видиш, че съм написал, че явно е имало и други играчи, които са заслужавали приза и евала, че той го е отказал ! Аз не говоря за клубно ниво...просто дадох няколко примера... и хванах темата за Роналдо понеже колегата беше писал, че им ги подарявали наградите всяка година... и пример ти дадох, че на клубно има с кой да играе, до колкото на национално няма с кой.. в Барса има колектив, в Аржентина няма ...както казах една птичка пролет не прави ...иди играй и ти сам срещу 11 ...казах ти ...ако следиш Аржентина ще разбереш за какво ти говоря ! *wink*

Ivaylo94
06.07.2015 11:26

Извинявай ..забравих за приза от Световното ! Да..там аз също мисля, че беше незаслужен..мисля, че Ди Мария или пък Робен или Нойер го заслужаваха повече, а относно тази година ..пак ти казвам глеай реално на нещата, гледай от към страна на рекордите, головете, асистенциите, всяко едно отиграване, всяка една спечелена купа..тази година Меси беше в основта на Барса...не го казвам като техен фен...както ти казах всеки един нормален човек ще ти каже, че тази година бе годината на Меси ..Суарес...не мисля, че все още е за златна топка, но след една- две години защо не ! *smile*

IW_IW
06.07.2015 11:25

Защо изобщо говориш за клубно ниво като това си е международен форум който няма нищо общо нито с реал нито с барса.На това международно ниво Меси беше пълен мис.Имаше момчета като Валдивя и Арангис де ти никога не си ги чувал и правеха ебати мачовете да се чудиш тия колко милиона струват щом президента на наполи иска 90 м евре за Игуаин и Юве около 80-100 за Погба и 60-70 за Видал като последния не мога да кажа,че беше по-добър с нещо от съотборниците си освен с дузпите и спестените картони.

DuX4o0
06.07.2015 11:17

Значи миналата година Меси спечели приза "Златната топка" на световното първенство.Награда за играч на световното първенство.Интересно не знаех,че тя не е индивидуален приз.Тази година според мен на клубно ниво съвсем спокойно може да се даде златната топка на Суарес ( : Ето казвам ти ( : И златната топка му е подарявана,да не говорим за годината когато всички видяха какво стана със Снайдер...

Ivaylo94
06.07.2015 11:13

Аз съм го разбрал отдавна..споко ! *wink* ..И миналата година бях един от хората, които искаха много Нойер да спечели златната топка и многократно съм казвал, че трябва да се награждават и други талантливи играчи..пример Неймар, Азар... в момента и Кладио Браво ..и куп други играчи...Миналата година Меси не спечили никакви индивидуални и клубни награди ..беше в доста слаба форма и с право не получи нищо ! Къде видя, че постоянно му подарявали награди...а тази година ако гледаш реално на нещата на клубно ниво кажи ми ти има ли някой, който тази година да заслужава повече от него златна топка...щот ако я спечели пак ще кажете, че му е подарена и тогава ще е смешно !

DuX4o0
06.07.2015 11:08

Реал тази година претърпя крах единствено и само там където го нямаше Модрич. Тази година Реал лежеше на гърба на Модрич.Миналата година Ди Мария направи много силен сезон и за мен той изведе Реал до 10 титла. Реал не е само Роналдо и Барса не е само Меси ( :

DuX4o0
06.07.2015 11:06

Футбола не е само Меси и Роналдо,приятел.Добре е да го разберете ( :

Ivaylo94
06.07.2015 11:05

Виж гелосаният и на мен не ми харесва...ама да кажеш, че тия награди до сега им са подарени и че не са ги заслужили....човек не се излагай ! Радвай се, че имаш честта да им гледаш играта на тия двамата където " не заслужават" ...и където чупят най-много световни и европейски рекорди... и гелосания ако го няма на Реал не ги виждам ...

IW_IW
06.07.2015 09:50

Валдивия,Арангис,Исла,Ди Мария,Масчерано та даже и Пасторе последните му два мача бяха по продуктивни от тия на Меси.Мойте извинения към феновете на Меси тоя турнир беше слабичък и името му го изпреварваше де има една дума.Меси е голям играч но и от самолет се виждаше,че това не му беше турнира.Лично за мене приза трябваше да е за Валдивия.

Mek_bacTyH
06.07.2015 02:47

...тая за футболист е отказал, щото искал да вземе наградата за най-добър треньор!

AC_Milan_92_45
06.07.2015 00:32

Дааа бе, Меси да откаже индивидуална награда, не може да бъде, отборна по би отказъл. Казал им е да му я пратят по пощата *lol* *lol*

stimulant
06.07.2015 00:07

май вече наградите се дават според името, а не според това колко футбол си показал. този турнир е показателен за това. миналата година на световното имаше същото нещо. робен направи световното на живота си, не се пестеше и наистина играта му просто радваше, ди мария и мюлер също бяха много солидни и то във ВСЕКИ мач. и все пак накрая никой от тях не спечели приза за най-добър футболист на турнира.

MaLkO_LuD94
06.07.2015 01:27

Това е твоето мнение *thumb_up*

MaLkO_LuD94
06.07.2015 01:25

Ако не се лъжа Меси спечели най-много пъти приза за играч на мача така че как Ди Мария с 1 го заслужи повече от Меси не ми е ясно след като именно Меси им прави играта дори без голове и асистенции се вижда че разчитат на него за всичко градивно в предни позиции*thumb_up*

real_madrid92
06.07.2015 00:31

Робен и Мюлер наистина бяха най-добри. С най-голямо значение е заключителната фаза, (имам предвид елиминационната) където Меси не вкара нито един гол и като цяло Ди Мария беше най-добрия на Аржентина там. А Робен и Мюлер просто заслужаваха наисина тази награда много повече от другите.. Може би Мюлер, защото станаха шампиони.

stimulant
06.07.2015 00:25

специално този който я спечели не беше с нищо по-добър от тях тримата.

MaLkO_LuD94
06.07.2015 00:20

Защото имаше един по-добър от тях *wink*

MaLkO_LuD94
05.07.2015 23:35

Еми браво на него не всеки би я отказал силен турнир направи но наистина трябва някой друг да я вземе*thumb_up*

stimulant
05.07.2015 21:47

мама му стара значи , не съм хейтър на меси обаче за 6 мача с 1 гол и 3 асистенции и хайде футболист номер 1... ясно е че е най-добрия футболист в момента, но конкретно в този турнир имаше и по-добри. на хората взе да им омръзва, където са меси и роналдо и пълни дупки да са все на тях се дават наградите. не бива така.

Manchester4o
06.07.2015 02:31

Ами специално като единици Меси се отличи най много от цялата Копа Америка,абсолютно във всеки един мач ги връзваше по 2-3 докато не го фаулират,да не говорим че на финала чилийците са спукаха да го ритата и да го дърпат за фанелката иначе нямаше как да му я вземат

Mesut213
05.07.2015 23:35

Не ти ли казах, че нямаш капацитета, за да спориш на тема футбол?

Tearstained
05.07.2015 22:26

Виждаме, че ти текат лигите върху всяка статия за Меси и толкова са ти нахлузени капаците, че дори Бълхата да си направи 3 автогола и да си изкара червен картон, за теб пак ще е играч на мача *smile*))))) Не знам дали знаеш, но Меси е атакуващ футболист - кво да му броим освен головете и асистенциите? *lol* Ама както и да е.... и миналата година на Световното и сега на Копа Америка му дават приза за най-добър, та да не плачка много *lol* *lol* *lol* Нищо, че за пет пари работа не свърши... *smile*)))))))))

Отговор
:
10
vkadlec
05.07.2015 22:20

Човекът просто е споменал показателите на Меси и каза, че има по-добре ИГРАЛИ от него. (извинявам се за големите букви, не е крещене, а подчертаване.) Ако искаше да мери само по това, щеше да спомене и тези на други играчи.

Mesut213
05.07.2015 22:07

А аз съм сигурен, че не знаеш какво пишеш. Къде съм казал, че Меси заслужава да е футболист на турнира? Акцентирах върху това, че хората гледат само броя асистенции и голове, ама кой да чете...

Отговор
:
14
WDale
05.07.2015 22:00

А ние сме сигурни, че не си гледал други мачове от Копата освен тези на Аржентина. Човекът ти казва в прав текст, че на турнира е имало и други по-заслужили, дето може да не са топ звезди, ама конкретно в тоя турнир са играли добре.. а наградите все ги обира Месенцето.

Mesut213
05.07.2015 21:57

Как може да мислите толкова плоско, не мога да разбера просто... Защо гледате само тези пусти голове и асистенции? Не разбрахте ли, че всяка втора атака топката минава през Меси и той е човекът, който създава опасностите, който подава, който открива празни пространства, въвлича със себе си повече от един противников футболист, изнася топката от центъра и така мога да продължа до сутринта. Сигурен съм, че не си гледал повече от един мач на Аржентина в този турнир, а ако си гледал значи не разбираш функциите на Меси изобщо.

Отговор
:
15