Още трима от Миньор ще преминат в ЦСКА

09:27
Още трима от Миньор ще преминат в ЦСКА
Още трима играчи на Миньор ще преминат в ЦСКА с новия треньор на „армейците" Христо Янев. Това са вратарят Даниел Леонтиев, капитанът Адриан Олегов и Томи Костадинов. Преди това стана ясно, че Перник ще напуснат Милен Кукарин, Александър Александров и Йордан Йорданов, съобщава "Меридиан мач".

Така отборът на Миньор се оголва, губейки половината от титулярите си. ЦСКА е поставен пред ново сериозно изпитание. Клубът трябва да плати на УЕФА глобата от 200 000 евро до утре, когато изтича месец юни. Наказанието е от месец май, като червените бяха санкционирани заради нарушението на финансовия феърплей и лошата финансова дисциплина в периода 2012-2014. Армейците не обърнаха сериозно внимание на тази санкция, защото се очакваше сумата да бъде приспадната от евентуалните им приходи при участие в Лига Европа.

ЦСКА обаче скоро няма да види евротурнири, а глобата трябва да се погаси. В случай, че от "Армията" не платят, то УЕФА ще наложи ново наказание на ЦСКА. Този път то не трябва да бъде финансово, а ще се процедира чрез отнемане на точки, като няма да е приятно червените да стартират във "В" група с минус. ЦСКА е заплашен от загубеното дело по случая с футболистите Нилсон Антонио и Барнардо Тенгариня. Клубът рискува да получи забрана за картотекиране на нови футболисти. Това няма да е проблем във "В" група, тъй като играчите могат да имат аматьорски статут. Може да се превърне обаче в сериозна пречка при евентуално влизане в "Б" група догодина, когато забрана за трансфери ще е сериозен шамар по амбициите на ЦСКА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

night_wolf1984
29.06.2015 17:49

че той Костадинов си е наша рожба...ако вземат браников ще са огън *smile*