Дунга остава начело на Бразилия

22:21
Дунга остава начело на Бразилия
Генералният секретар на Бразилската футболна федерация Валтер Фелдман потвърди, че Карлос Дунга ще запази поста си на селекционер на националния отбор. Кариоките отпаднаха на 1/4-финалите на Копа Америка в Чили, губейки от Парагвай след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата завърши 1:1, а правилникът на турнира не предвижда продължения.

"Дунга запазва поста си и ще продължи работата си. Треньорска смяна няма да допринесе с нищо добро за отбора. Дунга има работа за вършене. Той ще води отбора и в световните квалификации, които започват през септември", сподели Валтер Фелдман.

Откакто Дунга се завърна начело на Бразилия след Мондиал 2014, Селесао има 13 победи, 1 равенство и 1 загуба под негово ръководство. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stefanBG111
28.06.2015 23:38

Бразилия никога не е имала кой знае колко добър тренъор. Успехите им се дължаха на убийственото поколение от играчи, които имаха. В момента нямат вече такова силно поколение както преди. Даже Белгия и Колумбия имат много по-добро поколение от тях. Фаворит на Копа Америка са си Аржентина, разполагат с много силен състав, с който могат да станат световни шампиони, но все нещо не им достига да го направят.

WDale
28.06.2015 23:43

Това дето не стига на Аржентина е кобинацията от "дисциплина" и "манталитет". Не и на нивото на което могат да го демонстрират някои европейски отбори като Германия и Испания примерно, макар че испанците се издъниха като кифладжии на последното световно. Но пък преди това си газеха наред, де... и вероятно ще продължат да го правят.

dmtbg
28.06.2015 22:59

то не е само Бразилия..и други велики национални отбори вече не са това,което бяха,примерите са ясни,а колкото до коментар номер 1 Бразилия и сега има някои много класни футболисти,просто нещата не се получават,а и разбира се друго си е с тези тримата,коитя bacardy_breezer е изброил *smile*

WDale
28.06.2015 22:53

Едно време като бях малък Бразилия беше призазна и митична държава, която не знаех къде се намира, но знаех че е пълна с нереално добри футболисти от които трепери целият свят. Сега вече знам къде е, а играчите не са нищо особено. : (

bacardy_breezer
28.06.2015 22:49

Дунга, Мунга с тия играчи толкова... Такова поколение Бразилия никога не е имала... Може ли да сравниш Роналдо, Ривалдо и Роналдиньо с Тардели, Фирмино и Фернандиньо.