България загуби финала на Европейските игри в Баку

13:44
България загуби финала на Европейските игри в Баку
България остана със среброто във волейболния шампионат на историческите европейски Игри в Баку, след като Германия победи на финала и взе златните медали.
 
Лъвовете, които се представиха блестящо на турнира и се класираха на финал не успяха да надиграят тима на Германия и загубиха с 3:1, като в отделните геймове резултатът беше 25:16, 25:18, 29:31, 25:21.
 
Пред погледите на двама президенти на България, дошли да подкрепят момчетата ни - Петър Стоянов и настоящия президент Росен Плевнелиев, двубоят започна добре за тима ни, но преди първата техническа пауза германците водеха с 8-5. След това за кратко играта вървеше равностойно, но Бундестима наложи силна доминация и затвори първия гейм с 25:16. 
 
Втората част също не беше много успешна за Лъвовете, които очевидно се подадоха на притеснението и емоциите, и след няколко спорни съдийски решения, германците спечелиха с 25:18 само за 24 минути. За момчетата на Ники Желязков оставаше само да впрегнат всичките си сили и да спечелят двубоя, но първите два гейма германците играеха в изключително комфортна зона без никакво съпротивление от страна на волейболистите ни. 
 
Третият гейм тръгна много добре и тимовете вървяха равностойно, няколко пропуснати контраатаки на българите обаче позволиха на Германия да поведе с 6-4, когато Ники Желязков поиска таймаут. Оттам играта на германците отново влезе в комфортна зона и Буднестима поведе убедително. България обаче намери сили и успя да изравни нивото и сериозно да се противопостави на Германия. При 23:23 Добромир Димитров допусна грешка при сервис и позволи на Германия да поведе с 24:23. Последва драматично разиграване, което завърши по перфектен начин в полза на България с 31:29. 
 
Съперниците ни обаче успяха да спечелят четвъртия гейм, а с него и мача. Въпреки загубата си България спечели сребърните медали от Европейските игри в Баку след достойна и смела игра.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

valdes021
28.06.2015 16:23

Да ги е*а аз тия шибани немци.Отказаха се от световната лига,защото нямаше как да я спечелят и дойдоха с всичкото най добра в Баку.Поне вчера на футбола ли получиха заслуженото.Браво на нашите момчета дано да вървят само напред БЪЛГАРИ ЮНАЦИ !*beer*

D_STOYANOV
28.06.2015 16:09

Поздравление за България, напред лъвове!!!

Toshiro1900
28.06.2015 15:57

А бе майната му на загубата. Все пак за губихме на финал и то от най-добрия отбор в турнира. Поздравления на отбора и нека след време и ние да се окичим със златните медали.

Stratievv
28.06.2015 14:56

Ако Алексиев играеше така както срещу Полша нито Калиберта , нито Фром не можеШЕ да ни спре.
Но все пак взехме сребърните медали на първите Европейски игри !
БЪЛГАРИ ЮНАЦИ !

Ginekologa
28.06.2015 14:48

алексиев пак взел пачки от швабите то бива бива ама неговото грозно

lazera0
28.06.2015 19:06

Един слаб *lol* По-скоро направи един силен и Вие си мислите, че е ебахти играча, освен да ги бута на мрежата друго нищо не става от него, ни посрещане, ни сервиз, нито мисъл при забивките, нито усет къде да застане на задна линия при атака на другия отбор.

Ginekologa
28.06.2015 18:31

тихо тихо пусни и гледай срещата 1ви гейм от него -5т 2ри гейм същия и 4ти пълен слабак 20точки от него заради него ни повеждат па 3точки в 3 гейма

Onzo17
28.06.2015 17:55

И от останалите отбори, които прегази ли е взел пари? Един по-слаб мач и почвате с теорийте за конспирация. Радвай се, че с половината отбор стигнахме финал или си замълчи.

proud_scouser18
28.06.2015 14:46

БЪДЕТЕ ГОРДИ, ЧЕ ИМАМЕ СИЛЕН НАЦИОНАЛЕН ОТБОР! БРАВО МОМЧЕТА, ГОРДЕЯ СЕ С ВАС! Тези момчета винаги са ни славили и заради тях си заслужава да отидеш на волейболен мач! *thumb_up*

Captain_Vidic
28.06.2015 14:28

Немците не играят в Свтовната Лига и бяха в Баку с титулярният си отбор,бяха най-добрият отбор,съвсем нормално...превъзхождаха ни в играта,няма как да отречем,че си заслужиха победата, но и нашите днес адски много грешиха, на сервиз имахме 20+ грешки , посрещането също не бе никак добро,докато при Германците посрещането беше перфектно от там може би дойде и голямата разлика, няма как като посрещнат зле нашите, Братоев бяга да разпределя топката от центъра на полето и до тогава вече немците са направили тройна блокада... отделно за Тошко Алексиев, този човек как за 10 години не се научи да посреща тези сервизи?? Всичките ни съперници знаят това и бият винаги в него! Браво иначе на момчетата,че достигнаха до финал, много млади играчи изпъкнаха и ще са част от бъдещето на националният отбор *smile*

blue_fenchee
28.06.2015 14:12

Много силен турнир направиха лъвчетата...само поздравления заслужават *smile*

Mesut213
28.06.2015 14:06

Алексиев от край време ме ядосва, мисля че му е време вече да покаже път на младите.

simon_66
28.06.2015 13:58

Нищо, поне ги поизпотихме след като си помислиха, че лесно ще затворят с 3:0 мача! Те бяха абсолютният фаворит на тези Европейски игри, тъй като отказаха да играят този сезон в Световната лига и се съсредоточиха изцяло в този форум и за Европейското през есента. Бяха с почти титулярен състав през целия турнир за разлика от останалите отбори, които залагаха на младежите..честно казано съм оптимист, че ако излезем със Скримов, Жеков, Салпаров, Йосифов, Пенчев, Николов и Цецо Соколов като се оправи може буквално да ги размажем.. вярно, за тях също не игра Грозер, основният им реализатор,но има едно добре сработено ядро, което им носеше резултатност и спокойствие през целия турнир. Принципно и ние можехме да си позволим да докараме на тези игри всичко най-добро, а младите да си играят в Световната лига, където сме класирани по право за финалната фаза във Варна. Шапки долу пред момчетата и Желязков и само напред.. има няколко момчета, които имат страшно добро бъдеще пред себе си- Жани Желязков, Рагин, Чернокожев, Гоцев. Успех!!

Tzeko_90
28.06.2015 19:45

Само не и Жеков. Тоя пич е унищожител на центрове. За цялата си кариера така и не се научи да дига в центъра, а дефкато в момента точно там имаме най-силни и стабилни играчи и то 3-ма! Аз искам Чернокожев директно да се превръща в титуляр!!! Голяма машина може да стане! Цецо с тая контузия не се знае кога ще е готов да играе, а Владо му е изпято времето както е и положението с Тошко. Мача иначе беше ясен. Няма как да бием титулярите на Германия с този състав засега. Просто няма опит, а и посрещането хич не беше на ниво. Общо взето като видях състава на швабите в групите ги обявих за шампиони... Доколкото до Гроцер той пичагата един сервис дето има, иначе 2-3 блока и лесно гълта джама. Дано състава за финалите да е Г.Братоев, Салпаров, Пенчев, Скримов, Н.Николов(Тодоров), Йосивфов и Чернокожев, ама сигурно ще разчита на Тошко и Владо ,и смешника Жеков, и ще е голяма мъка. Общо взето се моля да не ползва Жеков, всичко друго ще го преживея...

RMcF_
28.06.2015 13:50

нормално, ние играхме с човек по- малко (Тошко бидона).. едно дърво да бяхме сложили до мрежата, все някоя точка щеш да напрай..

Kireto1232
28.06.2015 13:58

Верно е много слаб мач за Тошко но като цяло само един гейм играхме в другите бяхме по слаби но все пак аз съм доволен с отбор Б стигнахме финал ,все си мисля ,че ако бяхме с целия си състав ,Немците нямаше да са със златото *wink*