Битката за Димитровградската Kamenitza Фен Купа започна на стадион „Раковски“

14:04
Битката за Димитровградската Kamenitza Фен Купа започна на стадион „Раковски“
Днес в Димитровград стартираха Регионалните полуфинали на Kamenitza Фен Купа 2015 за отборите от Хасково, Смолян и Кърджали. Стотици фенове на футбола и бирата се събраха на стадион „Раковски“, за да посрещнат най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България. Сред тях беше и зам.-кметът на Община Димитровград по „Европейски програми и международно сътрудничество“ Яшо Минков. Той даде официалното начало на надпреварата с думите: „Много се радваме, че Kamenitza Фен Купа отново ни гостува. Това е един невероятен спортен празник за всички футболни фенове. Пожелавам успех на всички отбори и не забравяйте да се забавлявате“. 
 
Местната футболна легенда Динко Господинов и председателят на Областния съвет на БФС Хасково Митко Маринов  също се появиха на терен и бяха посрещнати с аплодисменти от фенове и участници. „Страхотен турнир със страхотна организация. Много се радвам като виждам, че толкова много млади хора имат желание да играят футбол“ сподели Господинов, който е играл в редиците на ФК Димитровград и Левски София. 
 
Откриването бе последвано от демонстративен мач между отбора на професионалните футболни съдии на Kamenitza Фен Купа и сборен тим на Община Димитровград. Въпреки че реферите и в буквалния и в преносния смисъл играха със съдийска подкрепа не успяха да надвият общинарите в редовното време и срещата завърши при резултат 2:2. При последвалите дузпи обаче съдиите си казаха тежката дума и записаха победа с 5:3.
 
В дербитата на стадион „Раковски“ участват най-добрите 32 отбора от Хасково, Смолян и Кърджали. Близо 100 тима от приятели се включиха в предварителните квалификации за тези три области с надеждата да се класират за Регионалните полуфинали и да се сдобият с оригинални екипи Joma. Тези, които успяха, вече са вперили поглед в голямата награда за този сезон – футболно приключение зад кулисите на Камп Ноу в компанията на легендата Христо Стоичков. Само един от тях ще спечели квота за Националните Финали на Фен Купа 2015 и ще премери сили с останалите 11 претендента за титлата Национален шампион на България. 
 
За футболните фенове в Димитровград със сигурност предстои един незабравим уикенд, изпълнен с много емоции. Те ще се насладят на 64 атрактивни дербита, като качеството на играта ще се повишава след всеки етап. Съботният ден ще протече с мачовете от групова фаза, а в неделя съревнованието ще продължи с 1/8 финалите и директните елиминации. В допълнение към динамичните стълкновения по терените, за посетителите са предвидени и редица други забавления. И през двата дни на надпреварата ще се провеждат множество игри и предизвикателства, осигурени от корпоративните партньори на Фен Купа. Наградите, които феновете могат да спечелят от тях, са доста съблазнителни и варират от съдийска свирка и карти за игра, до смартфон, таблет или спа-уикенд за двама в луксозен хотел в Банско.
 
Въпреки всички допълнителни атракции покрай терените, най-интересни на Фен Купа си остават мачовете. Изненадите започнаха още по време на квалификациите в Смолян, когато отборът на „Барселона“ победи „Индепендиенте“ с 27:26. Това е най-резултатният мач и абсолютен прецедент в 13-годишната история на турнира. Двата тима завършиха с равенство 1:1 в редовното време, след което си размениха по над 30 дузпи. В крайна сметка смолянската „Барселона“ оправда шампионското си име и успя да излезе като победител.

Сред участниците в Димитровград има и множество отбори, които извоюваха местата си в Регионалните полуфинали с далеч по-малко усилия от „Барселона“. Добре познатите на феновете „Белатрикс“ (Смолян), „МК Галакси“ (Хасково) и „Бригада“ (Димитровград) отново са сред претендентите. Всички те са неколкократни носители на регионални титли и имат сериозни намерения да стигнат до Камп Ноу. И трите отбора отстраниха безапелационно противниците си от квалификациите с внушителни резултати. „Белатрикс“ – Регионален шампион за 2014-та разгроми със 7:0 „Роженските мечки“. „Бригада“ – Регионален шампион за 2013-та отстрани с 5:0 „Златните момчета“, а „МК Галакси“ – Регионален шампион за 2012-та без затруднения надви „Крокодилите“ с 3:0.
 
Какво ще се случи, когато тези футболни титани се сблъскат по терените, предстои да разберем. Името на осмия претендент за Камп Ноу ще стане ясно утре (неделя 28 юни), веднага след финалния мач, който стартира в 13:00 часа. Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация