Гриша Ганчев: Аз и Инджов поемаме истинския ЦСКА

19:26
Гриша Ганчев: Аз и Инджов поемаме истинския ЦСКА
Гриша Ганчев даде интервю за БЛИЦ, в което коментира най-горещата тема в последните дни, седмици, та и месеци – съдбата на ЦСКА. Бизнесменът говори в кабинета си, като по същото време при него са Юлиян Инджов и евентуалния нов треньор на „червените”.

- Г-н Ганчев, как ще коментирате последните събития в ЦСКА, след като се застъпихте за клуба пред Изпълкома?

- Това нещо, което се случи с ЦСКА и Локомотив (София), е най-голямото престъпление спрямо българския спорт в последните 70 годни. Не им беше даден никакъв шанс да погасят частично или цялостно задълженията си към фиска и другите кредитори. При положение, че футболният съюз е с оторизиран от УЕФА лицензионен режим от 8 години и през всичките тези години се направиха толкова много компромиси, тези два клуба бяха брутално изхвърлени от вътрешното първенство, без да им бъде даден шанс да погасят частично или преструктурират задълженията си и да продължат участието си в първенството. Питам аз, след като закриваме две от най-реномираните школи в България, ние, като футболен съюз, за развитието на българския футбол ли работим или за неговото заличаване?

- Според вас какви мерки трябва да се предприемат за спасението на ЦСКА?


- След като вече има издадена присъда, българският футболен съюз трябва адекватно да се произнесе по казуса. ЦСКА има собственик и той се казва г-н Инджов и след като по правилата няма шанс за нищо друго, то отборът трябва да започне участието си от В група. Понеже чета, че има голямо разделение между привържениците и симпатизантите на отбора, искам да кажа, че г-н Инджов ме е поканил за съдружник и аз ще приема заедно да възстановим името, марката и славата на този велик клуб. За да няма напрежение между привържениците, ние ще започнем участието си от „В” група, като запазим старото дружество с прилежащите му титли и успехи, без да се сливаме или обединяваме с друг отбор. Дори днес сме пуснали запитване към БФС дали е възможно да стартираме директно от Б група. Сигурно е, че ще направим силен екип, в който ще влязат доказали се професионалисти, няколко опитни играчи и едни от най-добрите млади български футболисти, които ще са гръбнакът на юношеските и младежки национални отбори.

- А как ще коментирате казуса с базите.....

- Нека да спрат спекулациите! Не ни трябват нито концесии, нито каквото и да било от базите. Те са изключителна държавна собственост и според нас такива трябва да си останат. Нека Министерството на спорта определи размера на наема, който ние като клуб ще си плащаме на държавата. Естествено, ще създадем нормални условия за работа и подготовка за младите ни играчи.

- Откога ще стартира този ваш проект?

- Днес, 24 юни, постигнахме договорка и си стиснахме ръцете със собственика на ЦСКА, г-н Инджов.

- Споменахте, че клубът запазва своята автентичност с многобройните купи, титли и богата история. А какво ще се случи с прословутите дългове на клуба?

- Ще дойде и техният ред.

- Какъв ще бъде спортно-техническия екип на ЦСКА?

- Ще бъде възможно най-добрият, който е на футболния пазар в момента. Искам интелигентни, подготвени хора, които са на 100% професионалисти. Тези хора трябва да дадат едно ново лице на ЦСКА, без скандали, без заигравки, без участие в разни схеми. Хора достойни и почтени пред обществото, защото ЦСКА е само спорт и спорт и нищо друго.

- Бихте ли казали какъв ще е размерът на бюджета?

- Бюджетът ще е достатъчен, за да се чувстват ръководителите, служителите и играчите комфортно и с необходимото самочувствие, като всички данъци по работните заплати ще бъдат плащани ежемесечно.

- Запазвате ли вашия статут в ПФК Литекс?

- Литекс е доказана марка в българския футбол през последните 19 години и той ще остане такава. Фирмата собственик на отбора няма нищо общо с мен, юридически не сме свързани от година и половина. Литекс има нови собственици и, както виждате, много добре си вършат работата. Очаквам да направят отлично представяне в европейските клубни турнири и следващото първенство да се борят за шампионската титла на България. Моето семейство, за разлика от мен, не са цесекари - те винаги ще си останат оранжеви. А аз ще съм и от двата отбора. Ако е грях, то признат грях, е половин грях.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

beneficato1
25.06.2015 10:38

Този човек е типичен мафиот от сицилиански тип.В нормална дъжава би трябвало да е за поне 20 години в затвора,а тука някои са готови да го припознаят за спасител на четирибуквеното недомислие.Как мислите,че този гном е направил парите си-човек завършил спортното училище в Ловеч профил борба-откровена мутра от която вони на убийства,рекет,контрабанда,наркотици,пране на пари и каквото се сетите още от дейността на организираната престъпност.Явно комунистическият бацил толкова се впил в обществената сруктура ,че сме загубили всякакви съпротивителни сили.Няма спасение от такива спасители.Този и подобните нему се нуждаят от съд а не от медиино внимание.Явно у нас мафията си има държава.

AMORTOSGOVEDAS
26.06.2015 14:08

Тогава къде блея, когато в Левски се изредиха: Вис-2, Трон, Цитрон, Батков, Лев-Инс, Майкъл Чорни, разни бистришки "тигри", Леевски...*nerd**erm*

beneficato1
25.06.2015 17:55

Не съм казал,че другите са света вода ненапита,но специално този е най-брутален.Би ли ми обяснил какви точно бизнес дела извън споменатите от мен има това нижтожество?А то иначе и Ал Капоне е бил смятан за нормален бизнесмен до един момент.Човек ,чиито приятели бяха подчертавам бяха,защото повичето от тях вече не са между живите,носеха прякори като Мечката ,Крушата и т.н.Повярвай ми не е далеч момента когато голяма част от футболните ни президенти ще гледат футбол само по телевизията от килията .И не ме вкарвай в глупава запалянковщина,ако този мафиот искаше да поеме Левски позицията ми щеше да е същата .С това отговарям и на колегата под теб и ми емного жал за вас двамата щом смятате човек сроден с най-големите мафиоти в света за легитимен безнесмен.Прочети книгата на легендарния италиански прокурор Алфонсо Лабела -Ловец на мафиоти,за да видиш как функционира мафията .Итози ужас доживах да видя хора които симпатизират на мутрите УЖАС

Jason_Scotland
25.06.2015 15:00

Очевидно не си запознат с бизнес делата на Гришата и като типичен антицесекар го обвиняваш във всичко дека мое ти го роди главата ама колегата отдолу добре ти е казал какво да правиш. Форумните обвинения нямат стойност. Отивай при прокурора щом знаеш. Инак темата за първият милион е разисквана с векове по цял свят а и защо не се запиташ същото за собственика на твоя отбор?

Goveb_Stadoakan
25.06.2015 13:54

Премиер или някой друг имаш предвид, доста сурови обвинения, готов ли си да ги защитиш доказателствено в съда, защото - ако не си готов.......

Jason_Scotland
24.06.2015 23:18

Кой ще вземе емблемата нема значение, тъй като ЦСКА е имал различни емблеми през годините, както и повечето отбори по света.
В смисъл всеки мое си измисли нова емблема*wink* ... вместо да киха милиони.
Важно е в кой остава дружеството ЦСКА АД.
Не знам как ще се разберат с Божков, но мирише на проблеми и то сериозни. Технически погледнато титли, бази и дългове са си в сегашното дружество и ако то просължи да съществува макар и във В група, но да си изплаща задълженията едно по едно ... не виждам как проекта на Божков ще може да се вреди някак*wonder**wonder**wonder*
Дано се разбЕрат некак, че стига драми вече ... "Сълза и Смях" станахме*erm*

Jason_Scotland
24.06.2015 23:39

До сега четяхме основно спекулации и интерпретации а сега Гришата говори директно, така че имаме нещо твърдо вече ... мисля*wonder**joking**joking*

vla666
24.06.2015 23:33

Колкото до емблемата,едно е сам с гордост да си я смебиш,друго е банката да ти я вземе...*smile*)

vla666
24.06.2015 23:31

Божков не мой се вреди,козовете за сега се държат най вече от Инджов и донякъде Ганчев,но като че ли е решено всичко щом и Ганчев потвърждава,не вярвам да приказва и той празни приказки

sundza
24.06.2015 22:45

Само вижте заглавията от "още по темата". Без коментар!

Ordinary
24.06.2015 22:33

"Запомни едно Цска-то ми ,е много по-добър Цска-то ти"

bojkt
24.06.2015 21:06

абе накрая и аз да взема да си направя едно ЦСКА....

El_Fenomeno_9
24.06.2015 20:48

Не разбрах как го реши тва Ганчев при положение , че търга още не е започнал ?? Иначе за доброто на ЦСКА а и на българския футбол като цяло е най - добре така и да стане , защото Ганчев ще направи повече за ЦСКА от разни манджуковци , черепи и тем подобни , не че не отива там за да точи , но поне ще направи нещо , а другите ще цоцат преди нищо да направят

ogi999
24.06.2015 22:17

Всеки които си мисли че някои ще вади ей така пари да плаща на някои масрафа е много заблуден....за футбола ни е тъпо ЦСКА да изчезне, но досега два пъти в историята си е спасяван по втория начин от изпадане така че на третия път стомната заминава. Евала на Лупи излезе пак в бяло и на далавера от всичко....жалко за заблудените фенове.

vla666
24.06.2015 21:21

Ти да не си им бройл паритв на тримата...и причети по хубаво кво казва Ганчев...а за тва на кого му е емблемата...*smile*)) как на кого,на този който иска да има ЦСКА..

ogi999
24.06.2015 21:18

Пич евала за вица......1. Божков е пъти по-богат от тези двамата взети заедно; 2 Ако НАП продаде марката за една трета от цената дадена като обезпечение ще е чудо щото никои не му трябва от изгоряла къща пирон

vla666
24.06.2015 20:51

Божков ми се струва че не мой да устиска срещу тия двамата на търгга...най мноо цената да надеиши дълга при едно яко наддаване*smile*)

vla666
24.06.2015 20:46

ЦСКА има собственик и той се казва г-н Инджов и след като по правилата няма шанс за нищо друго, то отборът трябва да започне участието си от В група. Понеже чета, че има голямо разделение между привържениците и симпатизантите на отбора, искам да кажа, че г-н Инджов ме е поканил за съдружник и аз ще приема заедно да възстановим името, марката и славата на този велик клуб. За да няма напрежение между привържениците, ние ще започнем участието си от „В” група, като запазим старото дружество с прилежащите му титли и успехи, без да се сливаме или обединяваме с друг отбор. ......който не в разбрал,ЦСКА още не е умрял,който се гласи да прай ново ше го...а сега ми е интересно фенчетата дето подкрепят Божков,защото не искали ЦСКА да се слива с никого,ква песен и декларация ше запеят*smile*)

vla666
24.06.2015 20:40

Колко ЦСКА-та ще има...???? Търга за емблемата е другия месец,който я вземе той е ЦСКА,ако има друго ЦСКА то ще е ...друго,едно може да еразберете марката е една,а като чета думите на Ганчев те ще запазят оригиналното,като и ще плащат дълговете,така ,че Божков и ония фенчета наркоманчета,както каза едно време един цесекар,ше духат супата...

nasran_chorbar
24.06.2015 20:37

Въпроса е този индивид като влезе в затвора какво ще стане.

SuperSizee
24.06.2015 20:19

Ако някой в тази държава може да говори откровено за спорт то това е Гриша Ганчев. Поддържа борбата, помага отделни спортисти, купи на Дафовска апартамент в София след медала изобщо може да прави пари и не малка част да са нелегални, но много дава на спорта и аз се радвам, че го прави.

patka2014
24.06.2015 20:19

Сега кой кого ще подкрепя?Единия цска започва от В група - Божков, а другия от къде започва с главни действащи лица Ганчев и Инджов.Кой ще използва базите на клуба.Кой отбор, ще използва стадион българска армия?Започва да става забавно *lol*