Тонев: Левски вече няма да има мажоритарен собственик

17:50
Тонев: Левски вече няма да има мажоритарен собственик
"Няма да има мажоритарен собственик на Левски повече. Това е изключително важно за бъдещето на клуба. Няма да има един човек, който да идва и да налива с чувал пари и друг да ги харчи", заяви един от новите акционери в клуба Иво Тонев.

"Първо искам да благодаря на г-н Батков за това, че ме покани в Левски преди години и ми даде възможност да се докосна до този велик клуб. През последния месец имахме много разговори и търсехме решение на проблемите, които има Левски в момента - Те са сериозни и не са от днес. Знаете, че се бях оттеглил, но реших да се върна. Бях информиран колко е трудна ситуацията в клуба и това ме мотивира да помогна. Повечето ни заседания са протичали само в полза на Левски", каза още Тонев.

"Водим напреднали преговори с една голяма компания, която може да бъде основен спонсор или акционер. Ако това се случи, акционерите ще бъдат 4-ма. Нашето желание на общото събрание е определен процент от акциите да бъдат в Тръст Синя България или в НКП. Не можем сега да кажем точно за какъв процент става дума. Бе обсъден днес бюджета за следващата година. Гарантиран е бюджет за следващите две години. Този бюджет ще даде финансова сигурност и може да расте - да стане по-голям, ако всички заедно работим в тази посока - ръководството и феновете на отбора. Заедно да правим така, че отборът да просперира. От първия ден държа ФК Левски да се управлява от УС. Еднолично няма да се взимат от никого. Няма да има повече думи като "Силен човек" или "Силна фигура". УС ще взимат решенията. Няма нормален човек, който да се ангажира сам да се справя със ситуация като сегашната и с клуб като Левски. Само заедно можем да успеем да направим Левски такъв, какъвто всички искаме да го виждаме - с честност, ред и дисциплина. Бюджетът е 6.5 млн. Това наложи намаляване на заплати на футболисти, обслужващ персонал. Г-н Баждеков ще управлява административно и финансово клуба, а Георги Иванов ще ръководи първия отбор и двете юношески школи. Да няма спекулации - аз не гледам футболисти и няма да го правя. Аз се намесвам, когато стане дума за пари. Трябва да си изплатим задълженията към НАП до 3 години, а не да трупаме нови. След 3 години Левски трябва да е добре структуриран клуб - финансово", добави още Тонев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

night_wolf1984
24.06.2015 23:20

На кой му пука за отборчето ви*smile*

patka2014
25.06.2015 12:29

Време и аз да си направя цска ...*lol**lol* на тия им се смеят и кучетата вече хахаах

Chelsea86
25.06.2015 10:54

На нас феновете на Левски ни пука за отборът ни. Не като вас днес сме в Божковото ЦСКА утре в Ганчевото. А оригиналното си стои живо без лиценз. *smile*

rarabg
25.06.2015 10:54

Явно на теб, щом влизаш в тема за Левски и коментираш. *wink*

sensea
24.06.2015 18:26

Звучи оптимистично .....От мен подкрепа !