Ганчев и Гигов възраждат ЦСКА до два дни

20:07
Ганчев и Гигов възраждат ЦСКА до два дни
До два дни ЦСКА трябва да извърви пътя от „А“ окръжна група до „А“ група. В неделя бе открито спасителното хапче. Среща между Гриша Ганчев и Николай Гигов реши - изплащат спешно задълженията на „Локомотив“ (Сф), които са от порядъка на 1,5 милиона лева, и новият клуб се преименува в Централен спортен клуб на армията. Така преди 10 ноември 1989 година бе пълното име на ЦСКА. Законови пречки за това няма.

Клубът ще кандидатства пред лицензионната комисия на БФС, която ще намери документи на напълно чисто от задължения дружество. То ще бъде под постоянен мониторинг, но е ясно, че Ганчев и Гигов няма да позволят да се трупат повече дългове.

Така обаче се заличава името и марката „Локомотив“ (Сф), които съществуват от 1929 г.

На първо време се заговори, че треньор ще е Димитър Васев, който води „Локомотив“ миналия сезон. Вероятно това е желанието на Гигов. Очаква се с инвестиции в клуба да участва и Юлиян Инджов, който също е казал „да“ на проекта. Водещата фигура в него ще е Ганчев. До 2 дни, може би още днес, в Лицензионната комисия на БФС ще бъдат изпратени платежните към НАП.

В същото време „Литекс“ продължава да участва в „А“ група, а вчера получи латвийския „Йелгава“ като съперник в първия кръг на Лига Европа. „Оранжевите“ ще участват в първенството на родния елит. Но повече от средствата ще се прехвърлят към новия клуб. Ако „Литекс“ се бе преименувал в ЦСКА-23, то имаше опасност УЕФА да изхвърли отбора не само от сегашното издание на Лига Европа, но и от следващите три. За да няма конфликт на интереси, сигурно Ганчев ще оттегли своята компания като спонсор на „Литекс“.

Фенове в социалните мрежи изпаднаха в еуфория. Угрозата да се стартира от „А“ окръжна група изглежда вече история. Очаква се реакцията и на Васил Божков, който не участва в проекта на Ганчев и Гигов. Именно шефът на „Нове Холдинг“ обяви в събота, че ще възроди клуб под името ЦСКА (София) от четвърта лига. На теория двата проекта не си пречат един на друг, а всеки запалянко може да избира кого да подкрепя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
22.06.2015 23:40

Не искам да обвинявам никого , не ме интересува и какво ще се случи с клубовете , макар че за мен такава схема е абсолютно невъзможна , само се чудя с какъв акъл и достойнство ги пускат тея декларации феновете , че нямали да припознаят нищо , тва ми е на мен най - смешното от цялата работа , иначе с безумията в държавата ни на всички поприща вече сме свикнали

nedo.nenov
22.06.2015 21:41

Winner естесвено закъснява с тази новина днес по обаяд излезна тя в другите сайтове и след това имаше изявление на "ГОЛЕМИЯ" човек с перука че такова нещо от два отбора без лиценз да излезе един с лиценз, няма как да стане. Така че отбора най-вероятно ще започне от долните дивизий.

nedo.nenov
22.06.2015 21:31

Проблема отдавна трябваше да се разреши, дали ще започнат от А група или от А окръжна не знам... Но това се проточва от сумати време, решение няма, а вссеки ден излизат по 3 противоречиви варянта за спасяването на клуба и на кпго да вярват хората и най вече феновете на ЦСКА... ? И въобще някой допитва ли се до тях? Ясно е че стават големи задкулисни игри, но явно няма какво друго да очакваме в родната А Група...

stefanBG111
22.06.2015 21:31

Извървете си пътя достойно и с чест, а не да разчитате на други да ви оправят балтиите, които забъркаха вашите шефове. Станахте вече за смях с вашите сливания. На Юве, че играха в серия Б стана ли им нещто ,на Рейнджърс че играят и те в друга дивизия има ли им нещто не, само вие не можете да приемете факта че не сте в А група. Нали излезнахте с декларация, че уж сте имали достойнство и ще започнете на чисто, сега друго 20 стана. Сега остава да има 2 ЦСКА и въобще ще е истинска пародия това ако стане. Не могат ли да започнат на чисто и ЦСКА е само един и няма нужда от сливане с който и да било.

kros4o
23.06.2015 00:50

А колко левски има в България знаеш ли ?

vla666
22.06.2015 20:49

То Локото не го затруваме ние,Гигов се беше отказал дя го издържа пивече,така или иначе го чякаше и него път към групите надоло...

Отговор
:
11
sensea
22.06.2015 20:41

Не ви ли е срам БЕ !!!! Да затриете един 80 годишен клуб с история !!! МУТРИ НЕЩАСТНИ !!!!!

Отговор
:
13
MU121
22.06.2015 20:39

А феновете на Локо Сф кого ще подкрепят

Отговор
:
13
CSKA_1923_SOFIA
23.06.2015 16:19

Новият-стар клуб естествено, ако искат....

SuperSizee
23.06.2015 10:55

Не бе разбирай погрешно, защото съм твърдо против за сливания и каквото и да било, което ще ощети държавата и други клубове, но Локомотив София беше фактор след 89 погледнал ли си в какво състояние са бази местоположение и изобщо надежда за някаква инфраструктура. Кое дете ще отиде да тренира в Надежда до китайците и циг***те? Тази съдба беше очакване за мен още 2007-2008. Нека гледаме реално на нещата.