Стефанов: Всеки клуб, който не си плаща задълженията, заслужава да е в А окръжна

18:47
Стефанов: Всеки клуб, който не си плаща задълженията, заслужава да е в А окръжна
Президентът на Славия Венци Стефанов не е съгласен с тезата на Гриша Ганчев, че ЦСКА се явява икона на българския футбол и задължително трябва да запази мястото си в А група. Босът на "белите" е категоричен, че който не си плаща сметките, трябва да започва от А, но окръжна група.

Стефанов каза след заседанието на Изпълкома на БФС, че няма начин ЦСКА да играе в елита и Изпълкомът няма право да взема такива решения. "Забранено е да се преобразуват отборите. Тогава те трябва да отидат в А окръжна. Ако има такава схема, ако вземе лиценза на Локомотив София, тогава трябва да поеме и задълженията, а те са 37 млн. лв. Не споделям мнението на Гриша Ганчев, че ЦСКА трябва на всяка цена да играе в елита на родния футбол. Всеки отбор, независимо как се казва, трябва да отиде при аматьорите, ако не си плаща задълженията", заяви Стефанов.

"Добре е човек да си гледа собствената паница, да не гледа в другите. Какво решение за ЦСКА? Ако има схема с лиценза на Локомотив София, то задълженията ЦСКА не могат да паднат по никакъв начин. Те са за 37 милиона лева. Не ми е работа, но в момента, когато някой се яви и вземе ЦСКА срещу 2, 3, 5, 7, 12, 23 милиона, първо, всичките предишни собственици, които са били, веднага ще предявят претенции, сума ти футболисти също. Никой не може да ми каже колко са, не вярвам да са повече от 50, но са горе-долу толкова. Аз не споделям мнението на Гриша Ганчев, защото не искам да се явявам в ролята на най-големия глупак в очите на всички, да си плащаме като попове всички, а Левски и ЦСКА да не плащат, защото са Левски и ЦСКА, да ходят на въздушна възглавница. Всеки един отбор, който не си плаща задълженията, заслужава да бъде в А окръжна. Без значение как се казва - ЦСКА, Славия, Локомотив, Левски, без значение. Какво е виновна баба Пена от Чукурово да плаща на ЦСКА борчовете? Хората трябва да плащат, че някои яли, пили и се веселили?", каза Стефанов в типичния си стил. Той подчерта, че Изпълкомът няма никакви права и правомощия да решава тези неща, защото си има лицензионна комисия, правилници на УЕФА и т.н.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация