Фенербахче тръгна по стъпките на галактическия Реал

15:14
Фенербахче тръгна по стъпките на галактическия Реал
Турският гранд Фенербахче стяга звездна селекция и съвсем скоро се очаква да обяви новите си попълнения.
 
Канарчетата вече се подсилиха с датския бранител Симон Кяер и постигнаха принципна договорка с две от звездите на Бурсаспор - Фернандао и Шенер Йозбайраклъ. Трансферът на крилото на Манчестър Юнайтед Луис Нани също е пред финал, като остава да се уточнят малки детайли на ниво клуб-клуб. 
 
Според медиите в южната ни съседка, шефовете на канарчетата са спазарили и колумбийския вратар на Арсенал Давид Оспина, който е гласен за заместник на национала Мерт Гюнок, напуснал в посока Бурсаспор. Редом с това вицешампионите на Турция са изпратили оферта и за полузащитника на Интер Фреди Гуарин
 
Босовете на Фенербахче били в преговори и с нападателя на Шахтьор Донецк Луис Адриано, който е дал зелена светлина да облече жълто-синия екип. По настояване на новия наставник на тима Витор Перейра централният защитник на Порто Майкон също е бил офериран. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kermo
29.06.2015 22:00

Фенербахче за миналата 2014 г продаде близо 900 хил. фанелки от официалния фен шоп-Фенериум,като една фанелко се продава за около 50 евро.Адидас им произвежда само екипите и тренировъчниге облекла,всичко друго е с марка "фенериум",от където печалбата е чиста.Само от спонсора Юлкер,в касата влязоха 8 мил евра за надписа "юлкер" на гърба над номера.За тв плавата на първенството само ще кажа,че преди 6 години Дижитюрк спечели търга за рекордните 1 млрд 400 млн долара за правото да излъчва лигата за 10 години.Да не говорим за членски карти,вип ложи,които достигат до 500 хил евро за сезон...Фенерите когато купиха Р.Карлош през 2007г,още не беше стъпил на турска земя и половината му тр. сума беше избита само от продажбата на фанелката му.Всеки клуб силно развива рекламна дейност и печели от марката...миналата година на мача м/у галатасарай и бешикташ беше съобщено,че е избита годишната заплата на Муслера-3,5 мил евро.Само от билети,продажба на артикули от стадиона,тв права и реклама...

ub7
21.06.2015 22:28

Фенербахче да не се окажат в А окръжна след некой друг сезон

Vetrigo177
21.06.2015 16:58

Перси го няма..Скоро не съм чувал за някакви договори да ходи при фенерите,явно шанса да остане при нас се увеличава..

sakata_97
21.06.2015 16:49

Ако това за Оспина е вярно незнам какво да си мисля за Венгер вече.Ако ще маха някой от вратарите то трябва да е Счезни,а не Оспина.За мен Оспина ни е титулярния номер 1 на вратата и това със евентуалната му продажбата ще е върха на глупостта от страна на ръководството на Арсенал,дано е само измислици

Adidas21
22.06.2015 12:25

Имат средства да това е вярно ама нали знаеш че дълговете се увеличават с тези трансфери и сумите които се дават на футболистите които идват само заради парите и след 1/2 години като не играят нищо в най-добрия случай отиват в отбори от арабските емирства, а иначе си тръгват без пари както се случва най-често, а за уредените мачове то си има големи доказателства ама, че не могат да ги накажат е друг въпрос.

AC_Milan_92_45
22.06.2015 02:35

ще ме спукаш бе брат, Македония имат по-добро първенство от нашето

alex_st_gerrard
21.06.2015 23:51

Не виждаш ли човека колко добре се опитва да отговори колко подробно колко детайлно ? Или се правиш на много отворен или те е яд, че Турция имат по-добро първенство от Българското

Arsenal966
21.06.2015 23:15

Кога съм казал,че трябва да има 3ма вратари от висока класа ? Шчесни каквото иска да прави,ако му се седи като 3-ти вратар в Арсенал......еми да седи ! Ако иска да си ходи,еми да си ходи.Също така няма как да знаеш дали Оспина няма да е навит да е 2-ра цигулка ! Да не говорим,че Чех ще е в Арсенал за най-вероятно 2 сезона.Може пък да се контузи през това време,никой не знае какво би станало.Но да махнем Оспина ще е изключително глупав ход !


21.06.2015 23:02

Мазуте, след като се асоциираш с Фенербахче и си така очарован от Турция и предполагам че и се чувстваш турчин, тогава защо не се изнесеш натам, както го направиха доста твои сънародници вече ?

ub7
21.06.2015 22:33

Да бе богата страна - из европа е пълно с турски емигранти - милиони турски емигранти са загърбили богатата страна.

Rezors
21.06.2015 20:03

Благодаря за отговора. *thumb_up*

Mesut213
21.06.2015 19:50

Фенербахче винаги е имала средстав, защото клубът се ръководи правилно. Добре, че беше този скандал отпреди 2-3 години с уреждането на мачове, което все още не е доказано, да сломи отбора. Макар без участие в европейските турнири за тези 2 години, Фенербахче спечели на два пъти купата и веднъж титлата на първенството + това играха и 1/2 в Лига Европа. Това са доста средства, особено ако не правиш входящи трансфери, а такива нямаше. След като станаха шампиони, канарчетата купиха само един футболист - Диего Рибас от Атлетико. Това беше всичко, но за съжаление вече през изминалия сезон се видя, че няма как с наличните футболисти да сме конкурентноспособни на европейските тимове, съставът е предимно от над 30 годишни и това е огромен проблем. Затова президентът, който е доста богат реши да отвори кесията. Друга причина за това са и протестите на феновете, които нееднократно поискаха оставката на президента, явно се е уплашил човека и се опитва да се реваншира, като трансферира известни имена. Все пак това ще му е последният мандат със сигурност. Иначе Турция винаги е била богата страна, има силна икономика не само в Европа. Клубовете генерират стабилни приходи всяка година, правят се проекти за повече финанси и т.н. Определено това, че за последните години не сме правили трансфери оказва влияние за сегашните слухове. П.С. Волкан Бабаджан е вратар от школата на Фенербахче, който в момента играе за Истанбул Башакшехир, които миналата година се подвизаваха във втория ешалон, а сега ще участват в Лига Европа.

night_wolf1984
21.06.2015 19:25

България*lol**lol**lol*

RMRM7
21.06.2015 18:38

Коя страна е с най-добра икономика, медицина и туризъм на Балканите ,даже и в Европа? /след Германия/

Rezors
21.06.2015 18:23

Искам да те попитам нещо. От къде Фенербахче има толкова много средства и може да си позволи да стегне подобна селекция,като включим в това число и заплатите?Говоря за много средства,като за клуб от Турция и страните на Балканския полуостров.

Mesut213
21.06.2015 18:07

Няма как в един отбор да има трима вратари от най-висока класа... Как така реши, че Оспина би се съгласил да е "втора цигулка" ? Същото може да се каже и за Войчех, но видяхме че към края на сезона беше резерва на Оспина и явно това го устройва, но за колумбиеца не мога да кажа същото.

Arsenal966
21.06.2015 17:34

Пъпеш,според теб не е ли по-добре 2-ри вратар да ни е Оспина,вместо Шчесни....ако изобщо дойде Чех ? *erm* То е трудно обаче да се помисли малко...

Mesut213
21.06.2015 17:12

Както казах, Оспина ще напусне в случай, че Арсенал привлекат Чех. Оспина не иска да е резерва и затова ще напусне, а най-вероятно Войчех ще бъде 2-ри избор. Смята се, че спортният директор Джулиано Теранео на фенерите е в добри взаимоотношения с Венгер и шанса да се осъществи такъв трансфер не е малък, но пак казвам само в случай, че Чех напусне и мине в редиците на Арсенал. Иначе преди Оспина, имаше слухове за Ханданович и Касияс, но за момента най-достоверни са слуховете за колумбиеца и за мен той е много добър вратар и бих искал да го видя на Сарачоглу *smile* .

rqazpr7
21.06.2015 16:55

Нали ще взимате Чех бе пъпеш ? За какво са ти три добри вратари ?

Mesut213
21.06.2015 16:06

Единственото официално попълнение до момента е Кяер от Лил. Нани е на 95% сигурен, тъй като през изминалите дни агентът на португалеца беше в Истанбул за преговори. Нани е готов да потегли към Турция, единствено чакаме сигнал от Юнайтед. Очаква се до четвъртък всичко да стане официално. Сумата ще е от порядъка на €8,5 мил. а футболистът ще получи общо над €20 мил., ако изпълни до край договора си. За Давид Оспина също се говори, че е сигурен, но преди това Чех трябва да премине в редиците на Арсенал. За колумбиеца ще се плаща около €4,5 мил. Двамата от Бурсаспор са всъщност първите трансфери на Фенербахче, въпрос на време е да станат факт. Фернандао стана голмайстор в Турция през изминалия сезон, а Шенер е десен бек, който ще замести най-вероятно Гьонюл заради напредналата възраст на ветерана. В момента отбора разполага на вратата само с Демирел, който направи ключови грешки и личи, че е време за смяна, а и има много проблеми при гостуванията, постоянно е освиркван и т.н. Един от титулярните защитници бе освободен и на негово място най-вероятно ще застане Кяер, но нямаме резервен вариант. Говори се, че освен Фернандао ще се купува поне още 1 нападател.

Искам да ви кажа, като човек който следи първенсвото и като фен на Фенербахче, че тези слухове не са небивалици, а съвсем реални. Още след края на сезона президентът на клуба оповести, че ще направят най-малко 7-8 трансфера. Разбира се не само входящи, преди няколко дни бяха освободени редица футболисти сред които: 1 вратар ( Мерт Гюнок ), 1 защитник ( Егемен Коркмаз ) и Селчук, който е в клуба вече над 10 години. Емануел Еменике ще бъде продаден най-вероятно, а Уебо си изпълни договора и остава свободен. Само за Гуарин не са толкова настоятелни новините. В нападение очаквам един измежду Перси, Йоренте, Л.Адриано да пристигне в Истанбул. Наистина от тези новини се развълнувах и чакам с нетърпение развоя на нещата.

Трябва да се отбележи, че Витор Перейра стяга една доста силна селекция. Той бе назначен след като прекрати договра си взаимно с Олимпиакос. За 3 години ( 2 в Португалия и 1 в Гърция ) стана шампион съответно с Порто и Олимпиакос. За мен е един млад, амбициран треньор, който ще свърши добра работа. Освен смяната на мениджъра имаме си и нов спортен директор - Теранео. Общо взето това лято е доста динамично за Фенербахче ще видим какво ще стане. Искаме да играем в груповата фаза на ШЛ, а за да стигнем до там трябва да преминем през сериозни съперници в третия предварителен кръг и плейофите на ШЛ.

RMRM7
21.06.2015 15:35

Винаги са били и ще са по-слаби от Галатасарай!

IW_IW
21.06.2015 15:30

И ги гледаш наказани по ФФП след 2 месца *joking* . Чудно ми е от къде толкова пара за тия играчи и заплатите им.

Arsenal966
21.06.2015 15:29

Е добре де...взели са Кяер,както и Фернандао и Йозбайраклъ и ВЕЧЕ медиите пишат,че стягали галактически отбор,а всъщност по-големите имена като Нани (който уж бил почти на 100% техен играч) Гуарин,Оспина,Луис Адриано....дори и Майкон от Порто,които със сигурност идвали......нещо нещо...още не са дошли !