Константинов: Винаги трябва да играем със сърце

11:10
Константинов: Винаги трябва да играем със сърце
Селекционерът на България Пламен Константинов съвсем логично не е очарован от играта в мача срещу Канада тази нощ (1:3), но напомни, че и двата отбора са изпробвали различни волейболисти в тази среща. Константинов е доволен единствено от желанието за обрат, което са демонстрирали възпитаниците му.

"Този мач бе различен от вчерашния. И двата отбора днес изпробвахме някои различни състезатели. Мога да кажа, че не съм доволен от играта ни днес. Исках да видя малко по-различни неща на полето и повече страст. Играхме така, сякаш не ни интересува този мач и това е нещото, което не ми хареса. Ще трябва да си поговорим сериозно за това. Най-важното в случая е, че показахме желание и се опитахме да променим развоя на мача. Резултатът няма значение. Не е важно, ако направим грешка или загубим, но във всички мачове трябва да играем със сърце", заяви на официалната пресконференция след мача селекционерът на нашия тим Пламен Константинов.

"Хубава победа. В този мач бяхме малко по-добре от линията за сервис, поехме малко повече риск, но в същото време затруднихме посрещането на съперника и това ни даде възможност да спрем атаките им. Гавин Шмит не игра и мисля, че ще почива няколко седмици. Сега отиваме в Куба с този състав и ще трябва да се борим. Това беше втория мач на Стив Маршъл на този пост и това донесе съвсем различна динамика на играта. Ще бъде наистина добре така", коментира неговият колега начело на Канада Глен Хоуг.

"Нивото ни беше по-лошо от вчера със сигурност. Мисля, че и двата отбора бяха уморени от вчерашната среща. Канадците също бяха уморени, но играха по-добре от нас. Бяха по-добри в посрещане и много по-ефективни в атака", каза пък капитанът на нашия тим в тази среща Андрей Жеков.

"Играхме наистина добре днес. Когато на игрището е Стив Маршал, той дава на нашия отбор друго ниво на играта. Със сигурност можем да посрещаме по-добре. Днес му подадохме много топки и той игра много добре в атака. Всеки път, когато влезе в игра той се представя отлично на поста диагонал. Нашият тим се чувства много комфортно с него и това е хубаво, защото Гавин Шмит не може да играе във всеки мач", сподели пък капитанът на домакините Фредерик Уинтърс.

В следващите двубои от Световната лига националите гостуват на Аржентина, а сблъсъците с южноамерикацните са на 21 и 22 юни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация