България се наложи над Малта и съхрани надеждите си за Евро 2016 за наесен (видео)

23:36
България се наложи над Малта и съхрани надеждите си за Евро 2016 за наесен (видео)
Националния отбор на  България съхрани шансовете си за класиране на Европейското първенство във Франция през 2016-а година, след като постигна минимална победа с 1:0 като гост на  Малта. Единственият гол в срещата отбеляза Ивелин Попов в 56-ата минута.

Островитяните започнаха двубоя по-добре. В 4-ата минута Алфред Ефилонг застраши българската врата, но ударът му мина високо над целта. 
 
В 20-ата минута Ивелин Попов стреля от фаул, но стражът Джъстин Хейбър успя да отрази. Последваха равностойни минути. Малко след половин час игра обаче Божидар Митрев трябваше да се намеси решително, за да запази статуквото. 
 
В 41-ата минута Илиян Мицански се откъсна зад противниковата отбрана, но останал сам срещу стража на Малта, не успя да нанесе решителен удар. В самия край на първото полувреме главният арбитър на срещата, македонецът Александър Ставрев, отсъди дузпа в полза на лъвовете за нарушение на Райън Камилери срещу Владимир Гаджев. Възпитаниците на Ивайло Петев обаче пропиляха и тази 100-процентова възможност, след като Мицански насочи топката встрани от вратата.

Резултатът на стадион "Те Кали" в Ла Валета бе открит в 56-ата минута, когато Ивелин Попов осигури предимство на трикольорите. В края на срещата пък Станислав Манолев можеше да удвои аванса на България, но уцели греда.

Възпитаниците на Ивайло Петев все пак стигнаха до изключително ценен успех, който запазва живи шансовете на България за бараж, особено след грешната стъпка на тима на Норвегия, който не успя да победи Азербайджан у дома (0:0). В третия мач от група "3" Хърватия - Италия също не бе излъчен победител - 1:1. 
 
Хърватия е начело в групата с 14 точки, следвана от Италия с 12 и Норвегия с 10. България е на четвърта позиция с 8 т. Азербайджан има 4, Малта - 1.
 
'56 Ивелин Попов 0:1

Състави:

Малта - Хабер, А. Мускат, Агиус, П. Фенех, Фаила, Брифа, М. Мифсуд, Р. Мускат, Камилиери, Ефилонг, Мускат
 
България - Митрев, Бандаловски, А. Александров, Бодуров, Й. Минев, Гаджев, Дяков, Манолев, Попов, М. Александров, Мицански

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

selection
13.06.2015 12:51

Шансове за класиране на бараж има, а и са доста реални.Жалко, че не бихме малтийците в София, ако го бяхме направили нещата щяха да са доста по-прости.Сега трябва да гоним победи срещу Норвегия и Азербайджан в София и евентуално измъкване на точки от Италия и Хърватия, които може да са без публика срещу нас.Колко до вчерашния мач, всички сме на едно мнение, отбора беше трагичен, но няма как да пуснеш опорни халфове по крилата и да очакваш чудеса.Не разбирам защо не играха Чочев, Миланов и Терзиев, които са бъдещето на отбора, но както и да е.

madmaxxxx
13.06.2015 11:46

Гаджев е БИЧ БОЖИЙ за българският футбол!!!!! Гаджев е БИЧ БОЖИЙ за българският футбол!!!!! Гаджев е БИЧ БОЖИЙ за българският футбол!!!!! Гаджев е БИЧ БОЖИЙ за българският футбол!!!!!


Спокойно момчета. Сега Ники Михайлов като се върне от морето ще доосере каквото може. Гаджев ВЪН! ПЕРУЦИ МЛАДШИ ВЪН!!!! Петев събличай тениската!!!!

Никакво движение на футболистите. Цял мач играха вдясно! Един път не дадоха вляво! МАлоумна игра и липса на треньорски поглед.... Много сме зле момчета! Много!!!!

Dunhill1893
13.06.2015 09:22

Жалки диско-звезди! Добре че по чудо успаха да вкарат един гол, та да се запазят някакви шансове за 3та позиция. Претенциите и изказванията им са големи а на терена както винаги нищо! Бих казал че с нищо не заслужиха тея 3 точки, ама айде, че сме Българи все пак...

Mesut213
13.06.2015 09:14

Единствено и само не мога да разбера какв настоявате толкова за Тонев и Неделев ? Тези хора са твърди резерви в клубовете си и силно ме съмнява, че са в кондиция за игра. С какво са заслужили да играят като титуляри в националния отбор, то не че сегашните заслужават, ама само заради това, че са млади ги искате да играят, което е смешно. Неделев има ли 1 минута изиграна за Майнц през изминалия сезон? Тонев постоянно замесен в скандали, в Астън Вила не успя да покаже нищо, в Селтик го изкараха расист. Единствено за Чочев съм съгласен, че може би заслужава да е титуляр, но за Тонев и Неделев не мога да кажа същото... Разберет го това веднъж за винаги - Тонев и Неделев не показват нищо, за да им възлагата такива надежди, то без това всичко става заради високите очаквания и после следва разочарованието. В нападание няма голям избор, но според мен Мицански не е точният човек, един Рангелов би свършил по-добра работа.

П.С. Вярно е, че Неделев се контузи, но и преди това абсолютно нищо не показа.

Dunhill1893
13.06.2015 09:25

Настояваме за други титуляри защото тези виждаме че нямат резултати, нека да видим как ще е с другите, може и да няма разлика, а може и да е много по-зле, но важно е да се опита..Според мен разбира се.

bacardy_breezer
13.06.2015 08:57

Дано на есен да сме в пълен състав срещу Норвегия - Влади Стоянов, Тонев, Чочев, Гошо Миланов. Можем да ги бием. Проблема е само, че предвид шансовете ни, стадиона сигурно ще се понапълни доста, а знаем какво става, когато нашите играят пред пълен стадион.... Сдухват се и правят кофти мач. А когато играят пред 500-1000 човека показват много по-добра игра *joking* Лошото е само, че Норвегия има гостуване на Италия + домакинство на Хърватия, а ние имаме 2 гостувания на тия 2 отбора, което е една идея по-тежка програма от тяхната. Също ме притеснява, че Норвегия ще гостува на Италия в последния кръг, а италианците ще са се класирали вече дано не ни прецакат. Но от друга страна ме съмнява да загубят, защото все пак едва ли ще искат да си нарушават рекорда - мисля, че някъде около 65-66 мача в квалификации за европейски и световни нямат загуба, така че едва ли ще си позволят да си нарушат серията в мач без значение. Ще видим какво ще стане.

RoSKo0o0
12.06.2015 23:57

Изключително нереално констатиране на нещата на 90% от потребителите тук. Мен не ме е срам изобщо от националния ни отбор, срам ме е от такива като Вас - оплакватори, черногледи, мрънкалници. Бас ловя, че вие също не покривате изискванията по отношение на близките ви *smile*) Смятай, ако близките ви почнат да ви мрънкат на вас, колко сте некаръдни. Нещата са сходни. Не доумявам КОЕ НЕ РАЗБИРАТЕ, че първи, не сме футболна сила, второ сме финансово слаба страна и трето, че другите държави СЪЩО СЕ РАЗВИВАТ. Кое не е ясно. Какви са тия очаквания!?!?! Радвайте се на малките победи в животите си, защото ако продължавате така да се оплаквате, един ден ще се окаже, че не сте живели никога щастливи *wink*

RoSKo0o0
13.06.2015 00:32

Именно, ти си го каза. ИмаШЕ, сега НЯМА, а очакванията са СЪЩИТЕ. Няма и капка логика.

Ginekologa
13.06.2015 00:20

axaxaxa axaxaxa

nom3rcy
13.06.2015 00:16

А преди тази 94година какви успехи сме имали ? България като национален отбор няма кой знае какви успехи във футбола преди и след 94година, така че не знам какво мрънкате постоянно. Някой под мен написа ироничен коментар, че сме играли супер и не знам си кво ... Аз пък ще кажа така: Слаба мач, добър резултат. Играта се брои на голове. България последните години почти винаги е играла слабо срещу по-слабите и силно срещу по-силните. Чистите примери са мачовете срещу Италия и срещу Малта. Ай толкова от мен. Лека и живи и здрав

Hazarddddd
13.06.2015 00:15

Може би за първи път съм съгласен с теб!

miro211
13.06.2015 00:10

ей Рошко ти треба да се цаниш за психолог*wink*

ponchini
13.06.2015 00:09

Rosko, има резон в това, което казваш, но нека погледнем и от другата страна. Аз гледах Б-я в Щатите 94г. Бях на 13, но си спомням всичко много ясно. Та мисълта ми е, когато си видял такива чудеса е нормално да искаш повече от отбора. Сега всички ще кажат, ама тогава имаше "камата", Костадинов, Балъков, Лечков и тнт. Няма значение, аз искам пак такъв отбор, такива победи, такива постижения. Затова сега казвам, ами тази вечер играхме слабо.

blue_fenchee
13.06.2015 00:04

Ами добре тогава....честита ни победа,играхме супер,да продължаваме все така ии всички се раздадоха на макс *smile* така е може би по-добре,нека всички да са щастливи*wink*

kabela91
12.06.2015 23:50

3те точки са при нас вярно е , че не сме добри но приемете го накрая . Като напраиха 2-2 с Италия никой не викаше нищо бе . А като вземеш 3 точки от Малта виката ма що туй и онуй. Ние не сме Германия там се иска хем да биеш , хем красиво да играеш ние НЕ сме като тях. А и има друго срещу слаб съперник се играе по-трудно . Айде лека вечер , че утре ще почвам нова работа и не ми се чета само простотии. Лека вечер отново на всички и не пишете без да сте броили до 10 първо

blue_fenchee
13.06.2015 00:01

Ами ако на тебе ти харесва представянето ни - добре.Обаче на мен не ми хареса,както и на компанията с която гледахме мача,аа а пък съм и сигурна че и на много българи също....затоваа когато играят добре ги поздравяваме и обратното също *wink* не може да си затваряме очите. а и е срамно това което играем..дори и с/у защитаващ се отбор. *wink* хайде лека и от мен на всички*smile*

Ginekologa
12.06.2015 23:54

*joking**lol**joking* да нямаш някой роднина в бфс*joking*

ponchini
12.06.2015 23:50

Ами работата е трагедия. Ако Малта бием с 1:0, не знам какво ще се случи с по-класните отбори.
Аз сериозно си мисля,че и Норвегия и Азърбайджан ще ни опукат. А за Италия - там ще е грозна картина.

blue_fenchee
12.06.2015 23:41

Честита ни геройска победа срещу гиганта Малта. *smile* аа сега сериозно - срамувам се от нивото на което падна отбора ни....дано се вземат мерки, че игратаа ни е отчайваща :ххх

katal0neca
12.06.2015 23:38

Мъка, мъка... голяма мъка. Не знам какво ще правим срещу Норвегия, че и срещу Азербайджан, пък какво да говорим за мачовете с Хърватия и Италия. *silent*

Dontspeak2
12.06.2015 23:37

Мизерна работа... Да се радваш на победа с 1:0 над "всемогъщата" Малта... Закривай!!!

iskren1981
12.06.2015 23:29

голема мъкааааааааааааа леле мале мъка мъка това ли ни е ноционалния отбор по футбол да трепереме от малта

simon_66
12.06.2015 23:19

Отвратително муден и скучен мач!!! Цял мач не спряха с тези 30-40м пасове към Мицански и крилата в отбора ни...

putopalo
12.06.2015 22:59

Гледам че всички ревете срещу Мокета,ама дали ще дойде по-добър на негово място...може би Ицата ще ни оправи футбола?Човек като слуша кюрда и почва да си мисли че той е точния човек.В нашата родина нищо не е наред,та футбола ли?

aso_96
13.06.2015 16:24

защо от миналата тогава пък всички искат той да се върна него ценяха преди а сега като изгубиха хехехе за мен си е прав човека !

MaLkO_LuD94
13.06.2015 13:23

Да знам че Лечков има главната вина поне така се твърди но не Лечков го освиркваше всеки мач на Васил Левски *wink*

aso_96
13.06.2015 11:42

Извинявай за допуснатите грешки, но пиша от телефона и ми е объркано малко ...*smile*

aso_96
13.06.2015 11:31

Човека си има достойнство не мисля, трябва са се родиграват така. Аз лично бях тъжен защо Бербатов напусна рових се на всякъде дори при възможност бих се свързал с него и го питал лично, но ми се пояни защо може би ще ти дам един пример малко се отклоняваме от футбола и миж във Волейбола защо М.Казински се отказа също най-добрия Български Болейболит, връща ме се тема футбол това е в България нямат уважевие не ценият играча на време с тези два примера може да си преставиш кво се случва изцяло в Българския спорт. Аз лично казвам мойто мнение в Германия съм и играя в едно отборче живи здрави ако е рекъл Бог да стане нещо и ме запитат Българския Национален отбор или Гемския казвам ти ще ми е тежко за България ама с затворени очи ще кажа Германия *smile* разбираш ли тук фуболистите си уважават дори обичат *smile*)

sdw
13.06.2015 08:59

И той щото е голям професионалист се обижда като малко детенце от негативния коментар на "някой си" ... Ами ако всеки се "обиждаше" за подобни неща,Роналдо да се е отказал от футбола напримерно.Чичо Митко май си търси оправдание,защото за националния ще взима 10 пъти по-малко отколкото в клубен отбор,в който играе.Не може един професионалист да не играе на дадено място,заради някаква обида... Ти играеш за българския флаг,за родината си,а не за някакъв плешивец с повече престъпления,отколкото голове.Аз като един Българин,не уважавам Бербатов!

aso_96
13.06.2015 03:28

Потърси инф. Малко в интернет защо си тръгна Бербатов какво каза срящата се легенда на Българския футбол Д.Лечков *smile*

govshapAnaLdola
12.06.2015 23:57

Хубаво е, че те е срам, то идеални няма, както ти сам казваш, не че си много близо..., освен до геренските си руини, но там ли си го срещнал този някакъв кюрд, за който говориш, защото по принцип в Бг такива няма...?

putopalo
12.06.2015 23:41

Ааа не бъркаш се, по тая логика ти трябва да си яко маце с хубаво д🍺

Ginekologa
12.06.2015 23:38

по снимката ти личи , че си от левскарско хийтърче

putopalo
12.06.2015 23:35

За мен мишкар е кюрда,защото ме срам да го гледам как се излагаше по мексиканските телевизии за да вземе некой лев,защото ме е срам да го гледам как прави "сви" и "ми" на ръководството на барцелона, за да получи някаква длъжност там.Ица срам ни е, ако и ти имаше малко от това чувство щеше да си идеален

govshapAnaLdola
12.06.2015 23:26

Името на най-успелият български (а не кюрдски - според теб) се изписва Стоичков (а не Стойчков - според теб). И никого не е зарязвал, а такива като вас, които не уважават и малкото велика българщина го прокудиха....., затова положението ни е такова и се мъчиме срещу отбори като Малта..

MaLkO_LuD94
12.06.2015 23:21

Айде айде Бербатов като не избяга за пари та не го изгонихте от националния *wink*

Ginekologa
12.06.2015 23:18

говорим да стане шеф на бфс , стана "тренер" ама видя помията на някой и се махна

Ginekologa
12.06.2015 23:15

дечко я сравни Христо с тези 2мата ай да не спорим

Ginekologa
12.06.2015 23:14

нямат ми къде е Камата къде са те, ти да не си сляп бе лечков е пълен мишкар видяхме го и като кмет а перуката като стана шеф футбола замря

kabela91
12.06.2015 23:13

Видяхме и Стоичков като беше тренер кво напрай даже още по-зле беше ! Всички много говорите и разбирате ейййй !

putopalo
12.06.2015 23:13

Лично аз ако бях национал нямаше да уважавам човек зарязал вече един път България заради кинтите,мисля че това решение на кюрда повлия много на футбола ни...един човек който беше идол за футболистите ни да постъпи като еничар*thumb_down*r

kabela91
12.06.2015 23:12

Ти чуваш ли се кви ги говориш Боби Михайлов и Лечков не били известни нямам думи .

putopalo
12.06.2015 23:08

Лечков и Мокета нямат пари и слава и затова крадат,така ли?Стойчков заряза национала и отиде в Селта за ....пари май💶

MaLkO_LuD94
12.06.2015 23:03

Стоичков само с присъствие ще ги накара да играят *wink* Какъв респект може да имаш към треньор на който му събличат фланелката *wonder* Повечето са на терена просто защото им е неудобно да откажат повиквателната не че им се играе *thumb_up*

Ginekologa
12.06.2015 23:02

Ицата има пари и слава няма да краде и ще е 100 пъти по добре от перуки,лечковци

Ginekologa
12.06.2015 22:58

ау гол *joking**joking**joking* пил си е аулина за късмет

simon_66
12.06.2015 22:49

Ивелине, Ивелине.. 12 млн струваш.. боже опази!!

stefanBG111
12.06.2015 22:46

Още немога да разбера, защо всеки път назначаваме тренъор да ни води, като e повече от ясно че други ни редят състава и тренъора ги слуша като кротко агънце. Няма скоро да видим играчите които искаме Чочев, Гамаков, Романов, Десподов, Венци Христов, Неделев и други, които чакат шанс, ама заради тези връзкарчета долни, които знаят само Син Сити и Съни Бийч и БФС няма да видим тези млади момчета. Картинката е жалка, какви ли ще са оправданията сега, наслушахме вече. Тези трябва да ги хвърлиш на кално игрище да играят при силен вятър и дъжд.

blue_fenchee
12.06.2015 22:44

Срамно е да се надяваме на дузпа за да бием Малта, никога не съм виждала тлкова слабо да играе България.Наистина сякаш че нямат желание за игра, което много странно.

monte_carlo
12.06.2015 22:41

За калпав чеп не ги бива наще,толкова са жалки,че нямам думи. Таман си викам освен от дузпа няма как да им вкараме и те и нея изпуснаха. Толкова сме слаби,че по-добре да ни закриват.

skiitur
12.06.2015 22:41

Вън тия боклуци от националния!!Няма сърце и няма душа!Къде са младите момчета?! Ще ги убия тия боклуци...а мишката Петев не само ще го съблека,но и ще го ШИБАМ пред камерите на всички телевизии!!!

Ginekologa
12.06.2015 22:40

мача е виждам 1 и очаквам бунт и перуката изгонен от бфс време е си мисля*lol*

RMRM7
12.06.2015 22:38

Вижте че треньорът или вратарите ни не са виновни, Петев ли влезе да вкара дузпата или Боби Михайлов ? Каквото и да е ръководството, тези момчета нямат никакво желание за игра,не бягат,няма острота,не получават удоволствие от играта, нито те,нито зрителите, общо взето, няма да стане с това поколение, а след 5,6,7 години дано да се променят нещата

blue_fenchee
12.06.2015 22:38

Олеле колко е зле националния..нямам думи направо *erm* а имахме толкова стабилен отбор до скоро..ужас е това което става *sad* дано все пак се съвземат ии да спечелим мача, чее иначе мн лошо...

Ginekologa
12.06.2015 22:38

браво на перуката , да вика пак залезлите за футбол вече 90% са над 29 до сега нищо не са показали и пак и пак се викат

El_Capitan
12.06.2015 22:38

Ако си бяхме вкарали дузпите с/у Малта - ей ти 6 точки. На какво се надяваме с тая игра незнам.

bacardy_breezer
12.06.2015 22:37

Е не тва на нищо не прилича вече... Тамън си викам, добре че е тая дузпа, че иначе не може да им вкараме и тоя не можа да оцели вратата.... Толкова са ми изчерпани вече тия Мицански, Бандаловски, Александров и компания. Аз викам да заиграваме оттук нататък САМО с млади момчета и квото стане. То по-зле от тва не знам дали може да бъде. Да не можем да вкараме на джуджето Малта. Направо си гледаме равностоен мач между два слабака, да не кажа, че те имаха по-добрите положения за гол *nerd*

ice114
12.06.2015 22:34

мицански е смешник тоя мач е х 0-0

AleksHD
12.06.2015 22:34

До коментар [@comment 1805085] от [@user katal0neca]:

Абе един Нойер вкарва повече дузпи от тия.Тия май тренират с топки ама не футболни.Виждам нещо на терена ама не са футболисти а разглезени кифлички.

Ginekologa
12.06.2015 22:34

ахаха плача хора плача какво ги викат тези в отбора

krasenkrasen
12.06.2015 22:33

Добре ве какво трябва да направят Малта за да вкараме гол.... Нямам думи

btonev
12.06.2015 22:33

Човек да се смее ли, да плаче ли..

MaLkO_LuD94
12.06.2015 22:33

Казах ви само като му видиш физиономията на изплашен заек зад топката и нещата са ясни *erm*

MaLkO_LuD94
12.06.2015 22:31

Гълабинов, Чочев, Миланов, Тонев, Терзийски все играчи които трябва да са на терена а търкат пейката за сметка на някои други *cigarette* Айде сега да видим кой ще ''вкара'' дузпата*cigarette*

thereddevil7777
12.06.2015 22:39

Хаха , иначе коментатора вика " изглежда спокоен" .. Много беше спокоен , да .

MaLkO_LuD94
12.06.2015 22:37

Виж му само физиономията преди дузпата да му бяха стреляли нямаше да е толкова уплашен *erm*

Ginekologa
12.06.2015 22:34

никой кой

MaLkO_LuD94
12.06.2015 22:28

Ей казвам ви от тук да ни съберат ще се представим по-добре от тези които са днес на терена за България *erm*

wengerout
12.06.2015 22:23

Много сме зле.Играем като равен с равен,а самочувствието ни и медийното ни отразяване е като за Германия.Това за мен е нормално,все пак толкова си можем.Пак ще го кажа-и САФ да дойде,все тая.Просто нямаме футболисти и футбол.
Трябват промени не само на треньорско ниво.
Дано все пак се докопаме до трите точки,макар че за класиране напред е напълно абсурдно да се говори.

miro211
12.06.2015 22:41

ми как ще имаме футбол, още от юношеските гарнитури се гонят младите и талантливите, а на тяхно место идват глезени деца с богати бащи. Така че това не е вече футбол- живот (както каза някой тук), а футбол- много пари!

Ginekologa
12.06.2015 22:27

ми не е все тая на Саф , перука ще му козирува не може да играм с толкова слаби футболисти всички към 30-те год

AleksHD
12.06.2015 22:07

Едни сервитьори правят професионалните ни футболистни на 2 стотинки....

RMRM7
12.06.2015 22:05

В Трансфермаркт цената на отбора на Малта е 2 милиона и половина, значи Ивелин Попов струва повече националния отбор на Малта+първенството + стадиона на който игряат сега *joking*

WDale
12.06.2015 22:12

С това ще се утешаваме като ни набутат някой парцал в кошничката.

Ginekologa
12.06.2015 21:49

ахаха този черния ще прави защитата ни леща *joking*

popi68
12.06.2015 21:34

Ако има 11 метров пак да го дават на Ивалин Попов

MaLkO_LuD94
12.06.2015 21:10

Малката Перука не е на вратата шанса за победа ни се увеличава с 50% *erm*

MaLkO_LuD94
12.06.2015 22:19

А 2-та гола на Италия ? И не помня срещу кой друг пак заради него ни вкараха ? Митрев нямаше вина за головете няма значение че са му вкарали 4 *wink* Стига вече връзкарства затова не можем да бием Малта и дори не сме по-добри

biancorosso
12.06.2015 21:35

ОФФФФФФФФФФ, точно той ни е най-големия проблем нали..... Без него и Бразилия може да бием ...... Само дето срещу Турция май той не игра, а отнесохме 4 парцала.

Ginekologa
12.06.2015 21:09

ужас х дано изкараме поне , че са победа незнам