Кралев доближава "Васил Левски" до "Алианц Арена" след ремонта

14:35
Кралев доближава "Васил Левски" до "Алианц Арена" след ремонта
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че националния стадион "Васил Левски" ще се доближи до "Алианц Арена" по качеството на поливната система.
 
"Започнахме първата част от програмата ни за 2015 година, свързана с възстановяване на спортната инфраструктура с ремонтни дейности на няколко много големи обекта. Първият е националният стадион "Васил Левски". В момента се сменя тревното покритие и поливната система, която ще отговаря на най-високите стандарти на УЕФА и ще е подобна на "Алианц Арена". Ремонтът е на стойност 360 хиляди лева. Вторият етап ще е закупуването на ново информационно табло, като се подготвя поръчка на стойност около 400 хиляди лева. И след това, третият етап ще е за около 100 хиляди лева и предвижда да се запълнят фугите около седалките, които предизвикаха много течове в закритите помещения и пречеха на закритата писта по лека атлетика. Паралелно с това ще започнем и обявяването на процедурите за зала "Фестивална", зала "София", Зимния дворец, знаете, че мащабни проекти се готвят в София. Срокът за "Васил Левски" е 49 дни, за да може да посрещнем отборите, които ще идват да играят тук и да се провеждат мачове от евротурнирите. За това време ще е готов само терена, за другите неща не са преведени още поръчките и не можем да кажем срокове. Ще бъдем готови навреме. Не чакаме помощ от частни компании за националния стадион. Нямаме средства и за лекоатлетическата писта, за момента тя е годна. Приоритетът ни за леката атлетика е зала "Фестивална", тъй като не може да има висок спорт без закрита зала. Нямаме финансова рамка за проектите, тъй като тепърва се подготвят документите за обществени поръчки. За "Фестивална" очакваме да бъде около 4 милиона лева, а Зимния дворец трябва да е под 35 милиона. Надявам се да сме доста под тази цена. "Фестивална" е по-лесният проект и тя ще приключи по-бързо. Ремонтът на Зимния дворец ще е поетапен, за да не се прекъсва тренировъчния процес. Имаме и финансов ресурс, и капацитет да приключим бързо тези проекти, но тъй като всичко минава през обществени поръчки не можем да гарантираме срокове", каза Кралев.
 
Министърът на спорта говори и по темата за спортната зала във Варна, която ще приеме мачове от Световната лига по волейбол: "Във Варна казусът е много сложен, колкото повече неща отваряме, толкова повече рани лъсват. Залата е правена преди 50 години и строителите много са претупали нещата. Все пак имаме уверение, че до 20-ти юни залата ще получи сертификат за провеждане на Световната лига".  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация