Президентът на Венецуела предложи Марадона за шеф на ФИФА

14:11
Президентът на Венецуела предложи Марадона за шеф на ФИФА
Диего Марадона трябва да замени Сеп Блатер на поста ръководител на ФИФА, заяви президентът на Венецуела Николас Мадуро, часове след като стана ясно, че швейцарецът се оттегля от футбола.
 
Мадуро подчерта, че Марадона от десетилетия критикува ФИФА и затова те са се страхували от него и в същото време са му се надсмивали. Марадона на свой ред заяви, че изпитва удоволствие от развитието на корупционния скандал. Той от много време открито критикуваше Блатер, наричайки го "корумпиран", "гангстерски бос", "диктатор" и "вредител". Футболната федерация на Венецуела също ще бъде разследвана и Мадуро каза, че подкрепя изцяло това. Президентът на Венецуела обаче осъди действията на американските власти и предположи, че това разследване е част от заговора, организиран от Щатите, целящ отмяна на провеждането на Мондиалите в Русия и Катар.
 
"Те се избавиха от Блатер, за да ръководят ФИФА. Този демарш трябва да покаже, как те могат да лишат Русия и Катар от Световни първенства или да ги саботират, за да не могат тези страни да се представят по най-добрия начин". 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари