Юношите до 19 г. победиха Македония с 2:1 в контрола

10:21
Юношите до 19 г. победиха Македония с 2:1 в контрола
Юношеският национален отбор на България до 19 г. победи връстниците си от Македония в контрола, която се игра в тренировъчния център „ФФМ“ в Скопие.
 
Първото полувреме играта беше равностойна, като нямаше голови положения и пред двете врати. През втората част възпитаниците на Светослав Тодоров поведоха в резултата. В 47-та минута Томас Цвятков прехвърли вратаря, след като получи пас от дълбочина. 20 минути по-късно Емил Илиев имаше шанс да удвои преднината на България, но ударът му мина вляво от вратата. Домакините изравниха в 72-та минута след многоходова комбинация и прецизен завършващ удар на Петър Петровски. Шест минути по-късно отново Емил Илиев бе близо до това да се разпише, но вратарят на Македония изби в ъглов удар. От последвалото центриране Георги Купенов с глава оформи крайния резултат – 2:1 за България.
 
Ето и мнението на селекционера Светослав Тодоров:
 
Момчетата се раздадоха. Доволен съм от старанието и желанието, което показаха. Вече трети лагер сме заедно и смятам, че те започват да играят като истински мъже. Трима футболисти от набор 1998 направиха дебют, като се представиха на много добро ниво. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация