Англия бойкотира Мондиал 2018, ако Блатер остане президент

13:18
Англия бойкотира Мондиал 2018, ако Блатер остане президент
УЕФА трябва да обмисли въпроса за бойкот на Световното първенство през 2018 г., ако Сеп Блатер получи нов мандат като президент на ФИФА. Това заяви босът на Футболната асоциация на Англия Грег Дайк.

В сряда в Цюрих бяха арестувани няколко високопоставени служители на ФИФА.

"Ако преизберат Блатер, този въпрос трябва да бъде разгледан", каза Дайк. Доказателствата на американците ужасяват и аз не мисля, че той ще оцелее след това. Той може да оцелее, но не и в дългосрочен план. По време на управлението му нивото на корупция беше неприемливо", допълни Грег Дайк.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ub7
30.05.2015 10:04

никога няма да стане. лъжете пак уинър.

kabela91
30.05.2015 00:46

членът на изпълкома на ФИФА и президент на Футболната асоциация на Конго Констант Омари обвини Германия в подкуп. Според Омари, германците са дали рушвет на член на ФИФА от зона Океания преди избора на Германия за домакин на Световното първенство по футбол през 2006-а година.


Представителят на комитета по етика към ФИФА Майкъл Гарсия започна разследване по отношение на опитите за подкуп от страна на Футболната асоциация на Англия при избор на страна-домакин на Световното първенство по футбол през 2018 година. Според информациите, през февруари 2010 година представители на английския комитет са организирали тържествен обяд за 160 човека от Карибския футболен съюз на стойност 35 000 паунда.

Също така се разследва договореността за провеждане на приятелски мач между Англия и Тайланд, който е бил отменен след като се е разбрало, че правото за провеждане на Мондиал 2018 получава Русия

kapitana123
29.05.2015 23:39

Каквото каже хамириканса, веднага се повтаря като ехо от английската им подлога... после набързо и от нашите. Блатер не е цвете за мирисане това е ясно. Ами онзи шейх дет го лансират?

PRI_A_TEL
29.05.2015 23:29

Блатер е подкупен и подкупва, но той прави нещата така, както са се правили преди време...Тогава във футбола не е имало толкова много пари, а сега вече има...Ако Блатер си отиде, по големи риби ще погълнат футбола, те си имат лобита, изградени бизнес идей, но истината е, че във футбола, най-много се печели от феновете...Все едно има голямо поле за жънене, но една част от него остава винаги неожъната...Такива сме и ние, такива са и тези във Африка, Азия и т.н. Голяма част от хората неусетно дават повече и повече от парите в джобчето, за цар футбол...Казват ти, че има възможност, за това да гледаш различни мачове, но пък трябва да си платиш за 1-2 телевизий, ако не си платиш в БГ може и да ги гледаш през интернет, но въпреки всичко ти намалява удоволствието, а щом това се случва, за съжаление една част от гледащите футбол, ще се откажат да го правят...Да все още има хора, които компенсират с финансовите си средства, чрез залози и т.н. паричните загуби за цялата "футболна индустрия", но везните могат да се наклонят и на другата посока...Блатер винаги се е опитвал да направи така, че да има повече фенове на играта по света, а щом има повече фенове, неминуемо печалбите ще се покачват, ако ли не една определена част от феновете ще бъдат принудени бавно, но славно, да дават много по-сериозни суми, отколкото в момента...Съжалявам за това, че виждате Блатер само от страната на мнението на един Англичанин...Гласувалите за него, гласуват според мен, за това да не се стигне до кофти ситуацията, която обясних...Да богатите страни ще искат повече и повече пари и отстраняването на Блатер, но какво ще стане със всички други? Включително БГ? Популяризирането на футбола по света, изграждането на школи къде ли не, обединява и води до това, различни хора, от различни етноси, от различни религии, от различен цвят на кожата, да бъдат фенове заедно, на един отбор, да трепнат и очакват заедно неочакваното...А какъв би бил светът иначе? Ами щяхме да гледаме световни и европейски в 10 страни за 100 години, съответно всички играчи щяха да играят в 4-5 страни, а в останалите щяха да ритат все едно са във В-Група...Подкупи има навсякъде, не се бъркайте, просто в Европа умеят да прикриват нещата, докато в БГ всички са се стресирали до несвяст, все пак достатъчно европейски компании в БГ, доказаха как се бутат подкупи и се прибират пари от бабички със сметки за ток от по 500 лева на месец...

night_wolf1984
29.05.2015 20:10

за съжаление спорта като цяло се политизира..от това губи много футбола и ние като фенове в частност *smile*

kabela91
29.05.2015 19:52

И Русия и Катар са избрани чрез корупция както и в Англия е било избрано преди години.Аз мисля че няма държава която да не е тикнала пари за избирането и.САЩ се месят поради тази причина че зделките са се извършвали на тяхна територия и чрез техни банки а там има много хубави закони ако става дума за измама няма банкова тайна и т.н. .

simi91
29.05.2015 16:26

Без скучните англичани на едно световно първенство? Голям праз, даже още по-добре! *thumb_up*

bleid_2
29.05.2015 16:23

Корупцията е толкова видна във ФИФА ,особено в последните няколко световни първенства че е обидно за феновете.Няма да забравя как на световното в Япония и Корея отбори като Италия,Испания и Португалия бяха посечени за сметна на Корея.Тогава нито един отбор чиято федерация беше гласувала срещу Блатер на изминалите избори за президент на ФИФА не премина четвъртфиналите.Катарците му подариха самолет Боинг преди гласуването за домакин на първенството 2022г.Дърти корумпирани боклуци.

bleid_2
29.05.2015 17:39

Два отменени гола за Испания,един отменен гол на Италия,червен картон за Тоти за симулация а трябваше да даде дузпа.Абе мизерна работа.

methazoid
29.05.2015 17:20

С/у Испания на 1/4 финала беше баси порното, наистина.

bojkt
29.05.2015 15:56

аре да не ми се правят англичаните... страх ги да си кажат, че искат да бойкотират заради руската инвазия в Крим и си търсат други причини да го направят мишоците....

Pechenqgata
29.05.2015 15:41

Докато не се докаже нищо не може да се твърди... американците... та те какво се месят в неща които не са тяхна работа...

CTID
29.05.2015 14:38

Предлагам и ние да бойкотираме. *joking* И без това не се класираме никъде поне да направим нещо добро. *beer*

golemiq_geshan
29.05.2015 15:23

поне да сме в играта ?! Няма причини световното в Русия да се бойкотира , освен че наглите англичани бяха в борбата и ще намажат ако нещата в Русия се объркат ...

IvailoIlkov
29.05.2015 14:51

*joking**lol**joking**lol*

ApricotGarden
29.05.2015 14:26

Ако се избере принца на Йордания според мен е по4ти на 100% сигурно 4е мондиала в Русия ще бъде отменен. След като и Платини призова 4ленките на Уефа да не гласуват за Блатер наистина работата намирсва. Безспорно политиката за пореден път се меси в спорта и си мисля, 4е Блатер ще бъде сменен подобно на смяната на президента в Украйна.

ApricotGarden
29.05.2015 19:40

Русия наистина е идеален кандидат за провеждане на първенството, но от футболна гледна то4ка - не и от полити4еска. Именно за това е и мойто недоволстов, предполагам и на други ФУТБОЛНИ фенове. Стомаха ми се обръща когато политиците се намесят в спорта.


29.05.2015 18:30

А каква е логиката да се отменя мондиала в Русия, а този в Катар да остане понеже йорданеца е арабин. Русия е футболна страна, вече е на 90% готова със стадионите и инфраструктурата, вложила е пари, пък и от големите държави само тя още не е организирала Мондиал. Проблема е в Катарската кандидатура, защото е абсурдно в пустинята да се прави световно първенство и да се разбута календара на първенствата и ШЛ. Истината е, че заради Крим се опитват да откраднат домакинството на Русия.

Amateur2014
29.05.2015 13:57

Прекално много се разсмърдя цялата история и май-май Блатер стана неудобен на някои хора над него. Определено големи простотии се случваха в последно време. Хайде, избирането на Русия може да се приеме за нормално - имат си стадионите, имат си желанието, всичко точно. Но КАТАР - ето това беше направо феноменална глупост. Първо заради жегите, второ заради периодът, в който ще се проведе, трето и заради промяната в датите на първенствата. Феноменална глупост.

Да видим кога и Платини ще изгори и кога и в УЕФА ще гръмнат скандалите. В последните 4-5, та дори и 6 години ШЛ е повече от скандална. След всеки по-голям и завързан мач не се говори толкова за футболните положения и игра, а за съдиите и колко некадърни били. И с право! Такива скандални мачове, никога не съм гледал. И там има някакви съмнителни нещо, но да видим кога ще решат да ги размажат и тях.

Ето заради това неща и Световното, и Европейското, и ШЛ изгубиха в доста голяма част от чара си и престижа си. Доказано е, че се плащат лудите милиони за определяне на домакин, човек как да бъде сигурен, че не е платено и за определяне на шампион или поне на финалист!? Тъпа работа, но какво да се направи.