Фалстарт на делото срещу Гриша Ганчев

10:30
Фалстарт на делото срещу Гриша Ганчев
Делото в Специализирания съд срещу собственика на Литекс Гриша Ганчев и още девет души не тръгна на първото насрочено заседание.

Причината са процесуални пречки. Една от тях е, че не е спазена процедурата по връчване на обвинителния акт в 7 дневния срок.

БГНЕС припомня, че останалите подсъдими в групата са Данаил Ганчев, Емилия Станоева, Ивайло Талев, Камелия Мирчева, Милко Димитров, Милко Талев, Тодор Симеонов, Ичко Лозев и Красимира Гроцева. Делото влезе в съда от втория път, тъй като веднъж беше върнато на спецобвинители за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.

На Гриша Ганчев са повдигнати три обвинения - като ръководител на организирана престъпна група (ОПГ), както и за това, че при условията на продължавано престъпление, в съучастие като подбудител, умишлено склонил Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров да избегнат установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС на " Литекс Комерс" АД от 711 580,56 лева. Това е станало като не издадат фактури съгласно изисквания на закона и затаят истина в подадени пред НАП справки-декларации. На Ганчев е повдигнато обвинение и за закана за убийство над ръководителя на НАП Красимир Стефанов.

На осем души - Данаил Ганчев, Милко Димитров, Емилия Станоева (изпълнителни директори на " Литекс Комерс), Камелия Мирчева (бивш изпълнителен директор на " Литекс Комерс" АД, член на надзорния съвет на акционерното дружество), Милко Талев, Ивайло Талев, Ичко Лозев и Красимира Гроцева, са повдигнати обвинения за участие в ОПГ и за данъчни престъпления. За участие в ОПГ е повдигнато обвинение и на Тодор Симеонов.

Според обвинението в престъпната схема за извършване на данъчни престъпления Гриша Ганчев е действал като подбудител, Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров (директори на " Литекс Комерс" АД) – като извършители, а останалите от групата, сред които и трима бизнесмени - като помагачи.

Според събраните доказателства групата е действала от януари 2012 г. до задържането на шестима от участниците на 10 май 2012 г. Разследването установи, че продажбата на захар, немалка част от която без издаване на фактури, е ставало чрез фирмите "Симек" ЕООД, "Никдоналд Комерс" АД и "Лозев".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Jason_Scotland
28.05.2015 22:40

ББ го държи на разстояние с това дело*wink*
Когато каза за първи път, че ще взима ЦСКА, ББ и Цвъ Цвъ му пратиха баретите да арестуват сина му (а уж Гришата бил шефа на групата*wonder*) и като се отказа от ЦСКА пуснаха сина му.
Две годин мълчание и в момента, когато Гришата промълви думата ЦСКА и хоп делото веднага по първите страници на пресата.
Сега ако си пасува ... магистратите ше има още дълго да се въртят "процесуално"*wink**joking**joking*

ReDeViL666
28.05.2015 12:47

Неспазване на срокове и процесуални нарушения - дами и господа - Българската съдебна система в пълният си БЛЯСЪК! Някой да не си помисли обаче, че ги обвинявам в некомпетентност - напротив - толкова прости НЕ са!Просто по този начин бавят делата с години , докато не се забрави за тях и не ги потулят тихом-мълком!