Време е за големия финал на Лига Европа

11:43
Време е за големия финал на Лига Европа
Тази вечер от 21:45 часа наше време отборите на Днепър Днепропетровск и Севиля ще се изправят един срещу друг на финала на Лига Европа. Решителният двубой ще се играе на стадион "Народови" в полската столица Варшава. Главен арбитър на срещата е англичанинът Мартин Аткинсън. 
 
Днепър е приятната изненада в турнира. Украинският тим тръгна от група "F", където компания му правеха Интер, Карабах и Сент Етиен. В съревнованието си с тези три отбора синьо-белите събраха 7 точки и финишираха на 2-о място след Интер. В първия кръг на директните елиминации Днепър се разправи с гръцкия гранд Олимпиакос. За възпитаниците на Мирон Маркевич последваха епични битки с Аякс. Амстердамци бяха отстранени след продължения на холандска земя. На четвъртфиналите украинците се наложиха над Клуб Брюж с общ резултат 1:0, а за място на финала повалиха Наполи.
 
Севиля стартира от група "G", където за съперници имаше Фейенорд, Риека и Стандарт Лиеж. Също като Днепър, тимът на Унай Емери завърши на втора позиция зад лидера Фейенорд, но за разлика събра 11 точки. В следващата фаза севилци пожънаха две победи срещу Борусия Мьонхенгладбах. Впоследствие Фортуна им отреди да премерят сили с Виляреал. Испанското дерби на 1/8-финалите бе спечело с категоричното 5:2. След това Севиля елиминира Зенит, а на полуфиналите разби Фиорентина с общ резултат 5:0.
 
Досега историята не е съхранила нито един официален мач между Днепър и Севиля. Украинският тим само веднъж се е изправил срещу съперник от Испания в евротурнирите, като е загубил от Сарагоса в груповата фаза на Купата на УЕФА. Севиля пък има положителен баланс в мачовете си срещу отбори от Украйна - 3 победи и 1 равенство.
 
Отборът на Севиля е типичен турнирен боец. Сега червено-белите се чувстват в свои води и определено играят ролята на фаворит. Севилци имат три финала в този турнир, като и в трите случая печелят трофея. Сега възпитаниците на Унай Емери имат уникална възможност да счупят рекорд и да станат първият отбор с 4 титли в Лига Европа.
 
Кадровите проблеми в лагера на украинците са свързани с контузените Кравченко, Мазух и Зозуля. Тримата почти сигурно отпадат от сметките на Маркевич за мача довечера, а Шахов ще е под въпрос до последно. За Севиля пък участие няма да запишат Пареха и вратарят Бето.
 
Вероятни състави:
 
Днепър - Бойко, Федетски, Дъглас, Чеберячко, Лео Матос, Канкава, Ротан, Федорчук, Матеус, Коноплянка, Калинич
 
Севиля - Рико, Коке, Карисо, Колоджешак, Тремулинас, Мбиа, Криховяк, Видал, Банега, Витоло, Бака 



Прогнозирайте финала на Лига Европа ТУК.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

scouser_pool
27.05.2015 20:47

Колкото за мача , аз предпочитам аутсайдера да спечели , освен това западно-европейските отбори прекалено много диктуват футбола , ще бъде освежаващо един украински такъв да направи изненада...но си мисля , че Севиля са по-класни просто и ще бият с 2 гола*smile*

_VIKING_
27.05.2015 20:45

Успех на украинците срещу испанските циганьори.*beer*

stefanBG111
27.05.2015 19:40

Пак спорите кое първенство е номер едно. Всеки има право на избор, да гледа това което му харесва.

scouser_pool
27.05.2015 20:21

Те тия дето ги водят такива спорове не ползват подобна логика*lol* Държат задължително каквото първенство харесват всички да се съгласят , че тяхното мнение отговаря на истината*joking*

stefanBG111
27.05.2015 20:02

Не му обръщай внимание във всеки отбор си има и такива екземпляри.

CFCLondon
27.05.2015 19:48

Така е. Обаче като гледам жълтуркото, пак е почнал пръв спора. Явно човека е със сериозни комплекси, защото всеки втори негов коментар, който съм чел, е насочен към изтъкването на Примера и откровеното плюене по английските отбори. Виждам, че е пристрастен към "великата", "титанична", "неземна" Ла Лига и изпитва оргазъм щом чуе името на Роналдо, но не е необходимо да занимава с това, нормално пишещите потребители тук, както и да подклажда безсмислени спорове.

sdw
27.05.2015 18:46

Относно мача - Играл съм го Севиля да бият с хендикап на хубав коефициент - 2.75

sdw
27.05.2015 18:34

Този спор никога няма да изстине *smile* Факт е,че феновете на даден отбор винаги подкрепят съответното първенство.Факт е,че Англия е родината на футбола и стадионите се пълнят до дупка,дори и в долните дивизии.Факт е обаче,че в по-голямата част от новия век,английските отбори не могат да си мерят пи***те с испанските по успеваемост и престиж.

scouser_pool
27.05.2015 20:24

Аз съм фен на английския Ливърпул , но не подкрепям английското първенство ...реално испанските отбори от 2011 някъде се представят най-добре

MiTaKa_D
27.05.2015 17:47

Айде дано Днипро вдигне купата.*cup**beer**smile*

fivooo
27.05.2015 17:37

Кво пак се карате за първенства? Ла лига сега е най-силното, а Лига 1 е най-оспорвано.

norwich_ajax
27.05.2015 17:33

Ето какво казва и Моуриньо който може да не го харесвам но е голям специалист, който е работил и в двете първенства и може да направи сравнението:


Моуриньо: Барса и Реал Мадрид играят по 3-4 истински мача на сезон в Примера

„Бях в Испания, но не се насладих на престоя си там. Не се насладих, защото спечелих титлата с рекордни за Испания 100 точки и 121 гола, но ние играхме само три или четири мача за целия сезон. Също така загубих една титла с 92 точки, но отново имахме само три или четири сериозни мача за сезона”, изненадващо сподели Моуриньо пред TalkSport.

Сравненията между Премиършип и Ла Лига продължиха.

„Това е реалността на Висшата лига. Нямаш време. Трудността не е в броя на мачовете, а в тяхната трудност и интензивност. Не е само физически интензивно, но усещаш всичко и психически. Мисля, че разликата между двете първенства е огромна. Дали Барселона или Реал Мадрид биха спечелили Висшата лига? Може би да, може би не”, размишлява португалецът.
Реклама

MaLkO_LuD94
27.05.2015 17:42

Ако Испания беше само Барса и Реал нямаше всяка година полуфиналите в евротурнирите да са пълни с Испански отбори *thumb_up*

fivooo
27.05.2015 17:33

За неразбралите:
Победителя от ЛЕ влиза директно в групите на ШЛ, ако шампиона в ШЛ си е осигурил място в групите от вътрешното първенство. И понеже и Барса и Ювентус са шампиони на страните си, то шампиона в ЛЕ ще влезе директно в групите на ШЛ догодина.

norwich_ajax
27.05.2015 17:26

Проумейте го с празните си главички - НИКОГА няма да може да стъпи на малкия пръст на Висшата лига по гледаемост, интрига, телевизионни права, реклама, пари и прочие. Да не говорим, че в Испания само Реал и Барса си пълнят стадионите и то невинаги в Англия дори в Конференция (5-тото ниво на английския футбол) не можеш да видиш празни места по стадионите *smile*

LFC05
27.05.2015 19:29

А затова ли Реал и Барса им вкарват по 7-8 гола на ходом?Разбира се ,че английското първенство е най-силно,поради факта,че е най-конкурентно.Кога тези два испански отбора,които са почти без конкуренция ще паднат с 6 гола както го правят Ливърпул,Арсенал ит.н.? Когато гледаш мач от долните дивизий на Англия ти е кеф да видиш себераздаване,бързина,борбеност. Ако гледаш Хетафе-Ейбар освен да хванеш диария не знам какво друго може да ти се случи. Иначе за мача очаквайте изненада,Днипро не са за подценяване!


27.05.2015 18:15

Гледай си дърводелската английска лига и недей да говориш от множествено число кое първенство е интересно и оспорвано. Факт е, че английските участници в Европа са едни и същи докато от началото на новия век почти цялата Примера е участвала в евротурнирите плюс вече изпадналите Бетис, Сарагоса, Алавес, Осасуна, Сантандер, Майорка и др. То понеже са слаби испанските отбори затова последния и вече изпаднал Бетис, миналата година стигна доста напред в Европа и Севиля едва ги отстрани с дузпи след като бяха паднали първия мач като домакин. Затова и Алавес играха финал в уефа с Ливърпул като бяха отстранили Интер и Милан, затова и Хетафе едва не отстраниха Байерн след 0-1, 1-0, продължения в които поведоха 3-1 и се стигна до 3-3. Вярвай си че отборчета като УБА или Съндърланд имат шансове срещу Хетафе или Райо Валекано. Единствено парите са им повече на английските отборчета, но всичко класата и качеството е на страната на испанския футбол.

Big_Ivan017
27.05.2015 17:30

Не мога да не се съглася с теб! Това си е вярно, а и освен това точно това е другото интересно от английския футбол, което липсва в останалите първенства... че не се гледа само първото първенство, гледат се и Чемпиъншип, Лига 1, Лига 2, интересни са си, няма спор, това че отборите вече не са такава конкуренция каквито са например други отбори, нищо не означава, защото така или иначе пълнят стадионите и им се гледат мачовете! *smile*

MitkoSh
27.05.2015 17:25

До коментар [@comment 1799891] от [@user norwich_ajax]:

Значи няма нужда да коментираш колко е тъпо първенството,като не си изгледал нито един мач.Няма смисъл да ти пиша,но играят много атрактивни и има напрегнати мачове и комбинации и аз мога да ти пиша Севиля-Барселона или Севиля-Реал или Атлетик Б - Реал С(невероятно дерби) Валенсия също с топ 4 отбора правят зрелищни и 3-ти по напрегнати мачове отколкото Ман Ю и Челси (0:0) направо много ми беше интересен мача.Факт е че открай време Премиър е най-интересното,но като го гледаш само него недей коментира колко е тъпо останало първенство.Лек ден пичага *wink*

iskren1981
27.05.2015 17:25

Единствения начин Севиля да играе догодина в ШЛ е да бият Днипро макар и трудно сметам ще успеят по класния отбор са въпреки че е финал и всичко е 50 на 50 но Днипро каде с късмет каде с много борба дух и себераздаване къде с съдийска грешка успаха да се доберът до този финал това си е един огромен успех за тях но мисля че Севиля ще триумфира според мен повече заслужават 2-0 за Севиля

Toshiro1900
27.05.2015 16:53

До коментар [@comment 1799884] от [@user WDale]:

Казвам (по-точно пиша) отново:
Барселона,Реал Мадрид, Атлетико Мадрид влизат директно в Шампионска Лига.
Севиля също влиза директно, ако спечели Лига Европа (независимо на кое място се класирал отборът в Примера Дивисион) .
Валенсия играе плейоф за влизане в ШЛ.

Надявам се да си ме разбрал*smile*

MitkoSh
27.05.2015 16:21

Иначе по темата очаквам оспорван мач,но испанската класа в евротурнирите ще си проличи на 90% съм сигурен.Много силно първенство като цяло,а в Европа машини просто *wink* Смела прогноза 1:2 от мен *wink* като втория гол за Севиля,в продължението да падне *smile*

scouser_pool
27.05.2015 13:51

И двата отбора са заслужено на финала стига сте писали глупости , и аз подкрепям Виола ама след като Юве ни разбиха за купата нищо не играхме 2 месеца и нормално Севиля ни треснаха...

quitgame
27.05.2015 13:31

Смело залагайте 1Х купата ще я земе днепър

CFCLondon
27.05.2015 13:20

Хора, като ви чета коментарите, имам чувството, че повечето от вас въобще не са наясно с тази игра, а само коментират заучени фрази на изуст, колкото да са коментирали. Направо ме плаши невежеството ви, с извинение. Значи нека ви обясня как стоят нещата. Победителят в ЛЕ /който и да е той/ влиза ДИРЕКТНО, повтарям ДИРЕКТНО в групите на ШЛ от следващия сезон. Няма квалификации за него, няма извънземни, няма отменени квоти, няма нищо - има ДИРЕКТНИ ГРУПИ. Ако хипотетично предположим, че Севиля победи довечера /понеже в тази насока бяха отправени долните коментари/, те заедно с Барселона, Реал Мадрид и Атлетико Мадрид влизат ДИРЕКТНО в групите на ШЛ. 4тия в Испания /Валенсия/ играе плейоф за да играе в турнира. Който има някакви съмнения за това или пък се опитва да изказва плиткоумните си заучени фразички, нека провери и в сайта на УЕФА, и в други спортни медии как стоят нещата. Извинявам се за тона, но нещото което най-много мразя, това са некомпетентни хора, чиито знания се базират на чул-недочул, които коментират и си дават "капацитетните" според тях мнения, та даже спорят и се опитват да убеждават другите в правотата си. Моля ви. Проверявайте си фактите или най-малко източниците, преди давате "акъл".

luiz_lfc
27.05.2015 13:28

Те даже няколко пъти в по време на мачове в ЛЕ отбелязваха факта че победителя влиза директно в ШЛ за това доста отбори се хвърлят с всички сили и вече е позволено да има 5 участника от една страна в ШЛ.

golemiq_geshan
27.05.2015 12:58

Фиорентина просто рухнаха в края на сезона ... Иначе този сезон Севиля не са нищо кой знае колко плашещо , но на всичко от горе този сезон изобщо не показват и този страхотен за окото офанзивен футбол и не виждам как ще паднат много голове тук ... Зозуля наистина е проблем за украинците , но той така или иначе си беше контузен , само че очаквам на върха на атаката вместо Калинич , да излезе героя от мачовете с Наполи , който играе страхотно напоследък Селезньов . Според мен опцията Под 2.5 е отлична за този сблъсък , може и до продължения да се стигне , аз очаквам 1-1 , Днипро няма да направи грешката на Фиорентина и да атакува Севиля и да бъде издебнат на контри

Omen
27.05.2015 12:47

Напред Днепър,тия Севиля по4наха много да ме дразнят,Виола -Наполи,щеше да беше наи-добрия избор за финал,тази година.

MaLkO_LuD94
27.05.2015 13:27

Много непостоянен отбор са и това че са били 2-ри в Италия според теб не означава че са по-силни от Севиля *thumb_up*

biserms
27.05.2015 13:11

Не са 2 класи над Фиорентина, просто виолетовите се сринаха в края на сезона както каза някой по-долу. Виж им представянето януари-февруари-март и в Европа и в Италия и го сравни с това през април-май. Ако се бяха срещнали по-рано през сезона, когато Ла Виола спокойно мога да кажа беше втория най-силен отбор в Италия след Юве, Севиля щеше да бере големи ядове. Лошо стечение на обстоятелствата за италианците.

MaLkO_LuD94
27.05.2015 13:07

И за какво те дразнят само защото са с 2 класи над Фиорентина ли ? Успех на Севиля дано са 5-тия отбор в ШЛ от Испания *smile*

night_wolf1984
27.05.2015 12:53

да бе за това Севиля отнесе Фиорентина като куцо пиле домат с 5-0 в двата сблъсъка.Нека по добрия победи *smile*

Hazarddddd
27.05.2015 12:37

Иначе много се надявам Валенсия наистина да не отпадат от ШЛ при евентуален успех на Севиля, защото са ми много симпатичен отбор и заслужават да играят там!

MitkoSh
27.05.2015 16:15

Братле няма да отпадат,т.като от тая година нали направиха победителя от лига европа да се класира директно в групите на ШЛ,а Валенсия ще си играят в плейофната фаза на ШЛ и може Испания догодина да има 5 участника,което незнам дали не е и рекордно в случая.....

night_wolf1984
27.05.2015 15:04

и аз не обърнах внимание...но победителя влиза директно в групите *smile*

stefanBG111
27.05.2015 14:37

Видях и аз сега, защото преди пишеше че 4 и победителят в Лига Европа играят плейоф, явно са го променили, извинявам се за грешката.

Toshiro1900
27.05.2015 14:31

Барса Реал, Атлетико и Севиля влизат директно,а само Валенсия играе плейоф, мой човек*wink*

stefanBG111
27.05.2015 13:25

Не разбра ли по-долу, че 3 отбора влизат директно и 2 играят плейоф от Испания, стига да спечелят Севиля. Сега е различно за разлика от тогава, когато Челси взе мястото на Тотнъм ,след като спечелиха ШЛ. Отпуска се една квота за победителя, ако Севиля спечели 5 отбора от Испания, ако Днипро спечели ще бъдат 3 отбора от Украйна.

biserms
27.05.2015 13:09

Само Валенсия ще играе плейоф. Севиля, Реал, Атлетико и Барса са директно в групите.

golemiq_geshan
27.05.2015 13:01

Очаквам иначе при развой че Севиля печели турнира тук , "прилепите" да останат извън борда за ШЛ , както се случи на Тотнъм не толкова отдавна , вече дали Атлетико или Севиля ще играе на плей-офа и кой ще влезе директно не съм много сигурен

night_wolf1984
27.05.2015 12:50

Точно Севиля и Валенсия са на баражи..Барса ,Атлетико и Реал директно в групите *smile*

stefanBG111
27.05.2015 12:47

Братле, Барса, Реал и Атлетико влизат директно, докато Валенсия и Севиля играят плейоф. Така дори Севиля да победи днес, Валенсия пак ще си играят плейоф в ШЛ. Отпуска се още едно място за Испания. Севиля взимат квотата от ЛЕ за ШЛ.

stefanBG111
27.05.2015 12:32

Испания ще има по 5 участника в случай че Севиля бият днес.

Hazarddddd
27.05.2015 12:19

Искам да попитам нещо: ако Севиля спечели финала, влизат ли в ШЛ и ако влизат Валенсия отпадат ли от ШЛ?

luiz_lfc
27.05.2015 12:31

И двата отбора играят в ШЛ.

stefanBG111
27.05.2015 12:30

Не съм много сигурен, но мисля че Севиля, ако спечелят играят плейоф, заедно с Валенсия за влизане в ШЛ.

Dankata97
27.05.2015 12:25

Да, Севиля ако бие, 4тия в ЛА Лига няма да играе в ШЛ а най-вероятно 3тия ще играе плейоф. Иначе за мача, очаквам макар твърдостта и силата на украйнците Севиля да бие и да защити трофея си. *smile**cup*

Anatoli93
27.05.2015 12:24

мисля, че Испания просто ще имат повече отбори с квота за ШЛ.

luiz_lfc
27.05.2015 12:11

Големия финал :Д 0:5 за Севиля противните украинци които със нищо не са заслужили да са на финала заслужават да бъдат разгромени. Жалко днес можеше да стане мач ако Днепър не бяха късметлии.

luiz_lfc
27.05.2015 12:33

Дада 54 картона за 10 мача и 2та има гола срещу Наполи бяха неправилно зачетени със сигурност доста заслужават. Както и да е то ще се види днес колко могат.

ziLonG
27.05.2015 12:27

"С нищо не били заслужили" ^^. Показали са по-голям характер и желание за победа от всички отбори, срещу които са се изправили и следователно са ги отстранили , сигурно ти е тежко гледам си фен на Наполи *smile* (предполагам , от както парите отидоха там *smile* *smile* *smile* ). Българите са може би единствените хора , които ще кажат ,че Днипро незаслужено са на финал *tongue* Успех и на 2-та отбора ;]

Rezors
27.05.2015 12:11

Искам хубав футбол и голове,и двата отбора са симпатични и си заслужават достигането до финала,дано да гледаме и двата отбора във Шампионска Лига догодина. *smile*