Официално: Реал Мадрид уволни Карло Анчелоти

21:27
Официално: Реал Мадрид уволни Карло Анчелоти
Ръководството на десеткратния европейски клубен шампион Реал Мадрид официално уволни Карло Анчелоти от поста старши-треньор на тима.

Италианецът имаше договор за още един сезон на "Сантяго Бернабеу", но след загубата на полуфинала в Шампионската лига от Ювентус и второто място в Примера дивисион няма да продължи работа с Кристиано Роналдо и компания.

По-рано днес Карло Анчелоти обяви, че за период от една година няма да бъде наставник на нито един отбор.
 
Името на специалиста бе спрягано за Милан, но Анчелоти отрече подобна възможност на този етап.
 
"Ще спра за една година. Имам си много сериозна причина за това решение. Имам цервикална стеноза и трябва да се оперирам. Имам проблеми с ръцете и не мога да си позволя да изгубя повече време, тъй като всичко това може да окаже влияние и върху краката. Не знам колко точно време няма да съм треньор. Трябва да мине възстановяването ми. Последните две години в Реал бяха много трудни, вярвайте ми! Никой не може да си представи какво напрежение има в този отбор. Сега ще се върна вкъщи. Очакваме раждането на моя внук. Не мога да пропусна това за нищо на света. Милан? Винаги съм казвал, че ако един ден се върна в Италия да тренирам някой отбор, то това може да бъде само и единствено Милан", категоричен бе Анчелоти, който ще остане в историята на Реал Мадрид, заради спечелената Десета титла в Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

s_portal
26.05.2015 14:39

Много тъпо решение. Който и да дойде първия сезон няма да е много силен и ше уволнят и него.

LosMerengues
26.05.2015 11:29

Не се получи линка, но казаното на 7:05 от видеото перфектно описва този ход на Перес.

caramell
26.05.2015 09:03

Махната Моуриньо , че ги направи силни тогава .. преди това беше Капело , ако не се лъжа и сега Анчелоти - който за мене е истински победител , където и да отиде. Страшен тактик в големите мачове! Той имаше само един проблем и то беше , че цял сезон играеше с едни и същи титуляри.. вярно това е Реал Мадрид ( там в атака и защита е едно и също ) , но можеше да прави ротации в някои от мачовете.

Той им взе 10-тата в още първия сезон и сега ,че е останал с калъфката и да го махат.. отвратително ръководство! Майче друг да е печелил така като него в първия сезон в Реал не се е случввало.. а и като гледам статистиката за победите му и загубите му в последните 2 сезона - пак оставам потресен с мисълта " защо го махат " ?..

btonev
26.05.2015 07:47

Възможно най-фалшивото ръководство на футболен клуб, пълни неблагодарници.

crip1
26.05.2015 01:18

Ще се бие по главата Флорентинката, после ще се опита да го върне ( гаранция ). Ще продаде някой играч сега, ще даде луди пари за някой друг, ще вземе нов тренер и ще си щрака с пръсти.Другия сезон пак и така и за напред. Кой ще иска да поеме клуба вече, не знам.Не знам с какъв довод би довел вече треньор, като тя съдбата му е предрешена още преди да го е назначил. Сега, както бях написал и по доло, ако причината е свързана със здравето на Карлето, разбираемо е.Но малко странно изведнъж да говори, че иска да остане и изведнъж за един ден да обяви оттегляне заради здравословен проблем.Обречен е и следващия кандидат.Добри играчи като Ияра, дойдоха, поиграха тук там малко, хулиха го, че не става момчето и сега ще го разкара. Абе мани, има си много добри плюсове да имаш такъв президент, но всеки сезон картинката е една и съща.Хубаво му е като му носят трофеите, рекордите и парите инъче. Предпочитам 3-4 години да се остави някой, да опита човека да направи нещо смислено, пък ако не стане, тогава да се мисли за друг.Прави са си хейтърчетата ( без те да го осъзнават) като ни плюят понякога за такива неща, но какво да се прави. Имаше и глупости дето е правил Карлето, но много фактори изиграха роля в този сезон. За другия щеше да си вземе поука и да не ги прави, но за съжаление такъв няма да има.

ComsteR
26.05.2015 00:57

Колко слаб сезон сме направили хейтърчета? След 22поредни победи, до зимната пауза мачкахме, контузиите изиграха най-лоша шега.

I_LOV3_CHELSEA
26.05.2015 01:02

По-скоро късата скамейка ви изигра най-лошата шега *smile*

Ginekologa
26.05.2015 00:17

а дали този информация за някаква опериция на анчелоти не е вярна

I_LOV3_CHELSEA
26.05.2015 00:51

Вярна е ! Пише го в официалния им сайт *wink*

CFCLondon
26.05.2015 00:05

До коментар [@comment 1799431] от [@user crreal]:

Глупости си написал. Значи ето ти малка справка 22 трофея за Жозе срещу 16 за Анчелоти. 36 индивидуални треньорски награди за Жозе, срещу 17 за Анчелоти. Няма какво да говорим просто. А и какво споменаваш 5ШЛ. Тук говорим за ТРЕНЬОРСКИТЕ им успехи. Но както и да е. Не ми се спори с хора, които на черното казват бяло. Със здраве. *smile*

IW_IW
26.05.2015 01:49

Разбирам те какво искаш да кажеш за Венгер и Клоп хора със собствен стил на който му трябва време за да го наложат.Венгер е отказвал на Реал съмнявам се,че и Клоп ще им откаже и ще замени точно Венгер в Арсенал но ще поживеем и ще видим.За Реал има само един треньор и той тренира вашия отбор та който и да е на Реал ще е всяко чудо за 3 дни.

CFCLondon
26.05.2015 01:33

Ясно е, че не можем да ги сравняваме по отношение на работата с играчите, тренировъчния процес и др. Просто ставаше на въпрос с пича по-долу чисто и просто за купи. И нагледно с факти му показах, че не е прав, но както и да е. Самия спор наистина е леко безсмислен. Клоп си е готин треньор, обаче нека да го видим как ще се справи в другия отбор който ще поеме. Просто имам леки притеснения да не се превърне във втория Венгер, защото натам се е запътил. Тук не принизявам успехите на французина, а просто сравнявам стилове и методи на работа, както и възможните последвали резултати. Бенитес не може да се сравнява с Ди Матео. Да,италианеца има ШЛ, но тя дойде защото Капитана Тери и компания решиха най-после да я спечелят напук на всички...все още смятам, че ДиМатео няма почти никаква роля за трофея ни, докато при Бенитес и Ливърпул не беше така. Иначе за всичко друго си прав и ще почакаме, ще видим какво ще стане. Но от нашата политика на Роман в последно време, лично аз съм много доволен. Просто така се работи. Спокойна среда, без излишен натиск и с достатъчно добър кардбланш. Хайде лека вечер.

IW_IW
26.05.2015 01:22

Няма как да сравнявате треньор с треньор всеки си има особености в работата и тренеровките итн.Мауриньото е тактик Анчелоти е добър психолог.При Мауриньо обаче Реал имаха ясен стил убийствена контра а при Анчелоти беше пълен хаус без Модрич.Говорите за Клоп че бил едва ли не ненадежден треньор ама забравяте,че тоя немец размаза с 4:0 Реал и би БМ на финал за купата с 5:0 2 под ред е бил шампион на Германия с лапетиите Гьотце Левандовски и разни други.Бенитез изглеждал като САФ пред другите не съм много сигурен с тая 1 ШЛ той и Ди Матео има ШЛ ама го видяхме с Шалке.Който и да вземат главния проблем е липсата на доверие.Абрамович се чукна,че след всеки нулев сезон не може да се гони треньор и остави Мауриньото след нулев сезон че втори Вияш-Бояш не му трябва да плаща неустойки и сега взеха ВЛ.

The_Djoker
26.05.2015 00:05

До коментар [@comment 1799431] от [@user crreal]:

ШЛ са 3 на 2 в полза на Анчелоти,изобщо не слагай 2-те като футболист,при условие,че се говори за треньорски умения.Моу е с повече успехи,а Анчелоти практикува по-хубавия футбол(По-голям фен съм на Анчелоти)

bellaftpaige
26.05.2015 00:04

Този, който трябва да си ходи е Перес! Не може да уволниш треньора, който успя да сплоти съблекалнята след като бе разединена от Моу, треньорът, който ни помогна да изчистим имиджа си в Испания, треньорът, който ни изведе до така чаканата 10-та. Треньор, обичан и от феновете, и от играчите. Жалко..

Onzo17
25.05.2015 23:37

Не мога да повярвам колко са глупави от ръководството на Реал. Разполагат с вторият най-добър треньор в света и го разкарват, заради един сезон без трофеи (Казвам "без трофеи" защото определено сезона не беше слаб), при положение че през миналия сезон взе и Купата на Краля и ШЛ? Интересно ми е кого смятат да наемат сега...Клоп, Конте, Симеоне, Емери, Бенитез, Льов, Монтела?

CFCLondon
25.05.2015 23:53

Чакай, чакай малко. И с кое по-точно Карло ще е пред Моу? Да, по-спокоен и по-дипломатичен е, но психовойните на Жозе са си част от играта и са напълно позволени средства. С успехите си? Моуриньо е по-млад с 2 години, а има повече трофеи и повече индивидуални награди. С играта и с отборите ? Анчелоти каквото постигна в Челси и в Реал, го постигна с вече готови отбори от Жозе. Реал при Моуриньо играха убийствен футбол например. Челси при Анчелоти вкарвахме много, но и допускахме лесно загуби и едва станахме шампиони. В директните сблъсъци? Баланса е на страната на Моу. Въобще няма нищо с което Анчелоти да е пред Жозе, освен 3те Шл и благия характер. *smile* Ама с благ характер само, не се става велик. А в Шл-тата Моу има достатъчно години да го изравни и да го мине. Не казвам, че Карло не е от най-големите, определено е, дажи му симпатизирам и ще съм му благодарен винаги за онзи незабравим сезон 2009/2010 при нас, когато вкарахме 103 гола, но да бъде нареждан до или над Моу, определено не съм съгласен, а и няма как да съм предвид гореизложените факти.

barca_samuraj
25.05.2015 23:50

В кръга на шегата и Енрике и Гуардиола може да са им варианти.*joking*

crreal
25.05.2015 23:43

Чак пък втория, португалската ревла ли е най-добрия?!? Много съмнително със сигурност е от най-добрите, но стилът му (не само на игра на отборите, защото само реал игра атакуващо със него и то не срещу големите, а и като характер е пълен ташак) затова татко Карло винаги ще е пред него не само с успехите си но и с човешки качества *smile*

barca_samuraj
25.05.2015 23:24

Признавам, че точно сега бе най-неподходящото време за смяна на треньора в Реал. Просро защото не се вижда алтернатива на Анчелори. Клоп- ухажван от Байерн. Бенитез- неопитен. Емери- може би сензация, но може и да се окаже пълен провал. Хайнкес- немотивиран. Прандели, казаха някои тук (смехотворен). Освен бивша легенда на клуба няма кой да бъде алтернативата на Карло, който обаче наистина направи слаб сезон като се има впредвид с какви играчи разполага.

CFCLondon
25.05.2015 23:58

Проваляше се във ВЛ, но пък и конкуренцията тогава беше убийствена в лицето на Челси и Юнайтед. Както споменах по надолу, от този човек може да се очаква абсолютно всичко. Както да им спечели 11тата или пък Примерата, така и да ги копне на 5тото място. *lol*

barca_samuraj
25.05.2015 23:46

Да, позакопа европейския и световен клубен шампион, безспорен требълист за 2010 година. ЛЕ е доста съмнителен турнир, не ти препоръчвам да му отдаваш голямо значение. Вярно, стана шампион с Валенсия, но после в Ливърпул толкова години се проваляше във ВЛ.

CFCLondon
25.05.2015 23:37

Е, точно пък за Бенитес да кажеш, че е неопитен - човек с 1 ШЛ, 2ЛЕ, 2Примери и др. Да, не е Моуриньо и Анчелоти, но пък в сравнение с Емери, Прандели, Клоп...си е жив Фъргюсън. Не съм му фен на Рафата, ама има впечатляваща визитка. Е, позакопа малко Интер, но...

SuperSizee
25.05.2015 23:33

Аз играчи освен Крос, Карвахал, Марсело и Иско не видях този сезон в Мадрид. Всички разхождаха фланелките като цяло. ББС тотален провал и трагедия.

barca_samuraj
25.05.2015 23:12

Не знам. От една страна спечели толкова жадуваната Шл, от друга пък този сезон с толкова скъпи играчи и трансфери се провали напълно. Може би трябваше да фо оставят още един сезон. Рафа ще има много проблеми в съблекалнята, а тия от Бенфика просто не е аериозно да идва в Реал. Унай Емери е странна птица, доминира в ЛЕ, ама то и Фалкао доминираше там, ама в ЮнЙтед се видя каква ливада е.

Omen
25.05.2015 23:09

Да пробват пак с италянец-Прандели.

crreal
25.05.2015 23:06

Аз не разбирам вече с какви аргументи Перез би могъл да привлече(покани) следващ треньор на отбора, освен финансови.Просто вече тренерите които останаха като възможност си знаят съдбата още преди да са дошли - 1 год, макс 2 години и при първия слаб сезон шут в задника....тая политика може да се оправи само при липса на психопата перезз начело на този клуб.И преди съм казвал че е радващо отбора да може да прави транфери без да се ограничава но това вече граничи с малоумщина.Вариантите Клоп - няма шанс да дойде, още не знае езика (той си каза че знае английски освен родния си) а и за какво му е да идва той е от хората които би искал да поработи някоя и др година и след това да бере плодовете на работата, уви в реал е невъзможно.Бенитез почти сигурен следващ треньор и сравнение между Анчелоти и бенитез ротацията няма как да има...има нещо положитено испанския некадърник никога не е имал такъв "материал" като отбор може и да направи нещо, но да види. Бих предпочел Емери както каза някой по долу, но бенитез е 99 процента назначен, Перез го иска от доста време незнайно защо за повечето фенове на отбора.

CFCLondon
25.05.2015 23:22

Не забравяй, че преди Бенитес е печелил 2 пъти Ла Лига и то в конкуренцията на Галактикото ви. Така че, от където и да се погледне май излиза, че той е най-подходящия за поста. А и му е време да поеме и той клуб със звезди. Проблема е, че не може да очаквате гарантиран трофей при него /както беше при Карло и Моу/ и има голяма вероятност да се каже лесно провал. Просто от Бенитес може всичко да се очаква, уверил съм се в това.

crreal
25.05.2015 23:16

Според мен приоритета на Реал ще е Ла Лига защото там последните години успехите са нищожни за стандартите на отбора.ШЛ след 6 поредни полуфинала и 10тата мисля че постигнаха не малко..

CFCLondon
25.05.2015 23:11

При Бенитес поне имате шансове да спечелите 11, понеже човека определено си го бива в Евротурнирите.

Double_De
25.05.2015 23:01

Анчелоти 2рите му сезони все слаби, и в Челси беше така...не знам дали ако му дадат шанс за 3ти би направил възход или би се сринал още повече. В Реал има един голям проблем, и той е че играчите се имат за по-големи от треньора... Точно за това станаха раздорите с Моуриньо и го изгониха.

CFCLondon
25.05.2015 23:06

При нас също го имаше този проблем между двата периода на Моуриньо. Само, че Тери и компания бяха страшно сплотени и не им трябваше треньор да отстранят Барселона примерно. Докато при Реал и с треньор, и без такъв, отбора като, че ли нямат стабилен колектив. Като им гледам мачовете, оставам с впечатлението, че не са единни. Създава се илюзията за наемничество. Не искам да засягам феновете на Реал с тези думи, но е прекалено очебийно за да се подмине с лека ръка.

SuperSizee
25.05.2015 22:54

Няма как да бъда щастлив с тази новина, а феновете на Реал още толкова. Взе 10-тата, подобри толкова много рекорди и заради един слаб сезон, който беше слаб за всички футболисти да го махнат, пълно безумие. Този човек гради толкова сериозни отбори, че човек да го е страх да излезе срещу тях. Аз съм сигурен, че той не е искал Бейл, но нямаше как.

Nasko Chelsea_fan
25.05.2015 22:40

Анчелоти им донеси Шампионска лига, Купа на Краля, Суперкупа на Европа и Световна клубна титла и след половин сезон без титла го уволняват, а до края на договора си имаше още една година. Толкова ли беше трудно да го оставят поне да си изпълни договора. Голям човек, голям треньор. Аз залагам на Вилаш-Боаш за следващ тренер.

Kireto1232
25.05.2015 22:27

Много голяма грешка ,Карло е страхотен и докара 10-тата на Бернабеу и сега щото не е взел ШЛ или ЛА ЛИГА беше освободен ,поредната простотия на Перез ,Карло го харесвам от престоя му в Челси практикуваше много готин футбол тогава *wink* !

bojkt
25.05.2015 22:26

пичове нормално е... При такъв сезон е нормално. С тия футболисти и толкова инвестирани пари, се очакват мигновенни резултати. Щом не можеш с тия футболисти да спечелиш нещо, значи не ставаш....В Реал няма кой да го чака 1-2-3 сезона да постигне някакви резултати. А и не виждам как не разбирате, че този сезон не е единичен... освен предният който с клизма спечелихте Шампионската за последните 10 години почти всики сезони са ви такива, с по макс 1 купа... И може би само защото успя да спечели "Десетата" го спаси да не го уволнят още миналата година. Не го казвам да се заяждам, това са си факти... и така ще е докато Перес решава кой да се купува, а не треньорите, купува се всичко нашумяло и не се дава шанс за изява на школата...Пък и човека каза, че ще се оперира и се оттегля за 1 година.

methazoid
25.05.2015 22:22

Отново ръководството на Реал показва колко е неблагодарно.

RMRM7
25.05.2015 22:21

Не нов треньор, а нов президент ни трябва, ако може да не е изперкал

CFCLondon
25.05.2015 22:20

А, и ме е яд за Анчелоти. Отново го уволняват след нулев сезон /справка 2011 при нас/. Мисля, че не го заслужава, при положение, че предходните си пред-уволненски сезони е донесъл толкова много радост на фенове и собственик. Но живеем в материалистически свят и това може би трябва да се приеме.

bacardy_breezer
25.05.2015 22:16

Глупаво. Тия хора не могат да разберат, че на един треньор, бил той Анчелоти или когото и да е друг му трябва ВРЕМЕ. Не може всяка година да сменяш тренера и да искаш мигновени успехи следващия сезон. Просто няма как да стане. Това е така, защото всеки тренер си има различно виждане за играта, за тактическата постройка, както и за играчите, с които иска да работи. Е, добре, сега ще дойде Клоп или Рафата, ще си купят лятото нужните според тях играчи и като не вземат ШЛ или Ла лига другия сезон (нещо, което е много вероятно, защото не са магьосници) ще бъдат уволнени, ще дойде нов тренер, който пък ще има други виждания, ще иска други играчи, и така се получава един омагьосан кръг от покупко-продажби на различни звезди, които не получават време да се сработят и да сформират ОТБОР, а не просто съвкупност от индивидуалности *smile*

Matteo_Poker
25.05.2015 22:07

Малоумна работа.Така отбора няма да е постоянен и да печели трофеи като сменя треньор през 2 години,като изключим Моуриньо, който издържа повече.Най-добрия вариант за Реал Мадрид е Клоп,но няма да дойде.Вероятно ще е Бенитез,защото е испанец,водел е испански отбор преди,има опит,но за мен не е добър треньор.Но и който да дойде при неуспехи го уволняват.И сега сигурно и играчи някои ще се продадат,други ще се купуват.Интересно ми е,ако не бяха го уволнили можеше ли през новия сезон да води отбора,защото преди това излезе новина,че ще се оперира?? Иначе Анчелоти е много добър треньор и съм сигурен,че където и да отиде ще печели титли.

THFC1882
25.05.2015 21:59

Много съм разочарован ... Наистина искам Перес да се махне. Просто такива простотии ми писнаха. карло беше великолепен треньор. Писна ми след всеки един по-лош сезон да се гонят играчи и треньори. Карло успех във всяко едно начинание.

CFCLondon
25.05.2015 21:58

Глупава работа. Имаха Капело който ги направи шампиони /2007/ - уволниха, имаха Моуриньо който ги направи шампиони със 121 вкарани гола и 100точки - уволниха го, имаха Анчелоти който им донесе така бленувата 10та след пръснати 1млрд. - уволниха го. Всяко лято се правят разни изходящ трансфери на качествени футболисти като Йозил, Ди Мария и се пръскат по 100 млн. за други, които въобще не са за това първенство. Абсолютно смешна работа.

stefanBG111
25.05.2015 21:54

Хайнкес е другия вариант, нали той казваше, че ако получи предложение от Реал не би го отказал.

Juventus333
25.05.2015 21:49

Треньора на Севиля е добър и ако не се лъжа доста добър е и треньора на Бенфика! Успех в търсенето на добър треньор!

crip1
25.05.2015 21:42

Смешна работа, все същата история отново и отново.Другата година няма да е по различно, максимум 2 години давам на следващия, в случай, че вземе да постигне нещо през първата. Инъче една.Ако това е причината да се оттегли, бързо оздравяване му пожелавам, но според мен за борда бизнеса е на първо място, след това отбора.Много печелим, че имаме такъв президент, но и много губим! Смешна работа.

El_Blanco
25.05.2015 21:40

Седмицата започва с лоша новина. В момента няма нито един свободен специалист, който да е по-кадърен от Карло. Жалко... защото повечето истински фенове на Реал харесват Карло и винаги ще сме ти признателни за най-големият трофей в нашата история - Ла Децима. Благодарим ти и успех занапред. *smile*

stefanBG111
25.05.2015 22:04

Така е! Пожелавам ви успех в търсенето на тренъор, на Анчелоти трябваше да му се даде поне още един шанс. Много добър тренъор изгубихте. Засега само за Лъов шансът е малък да ви поеме, докато с другите имате по - голям шанс.

Kings_5
25.05.2015 21:55

Според мен шанса Льов да подпише е малък, за другите е по-голяма вероятността(макар че ще е интересно да го видя с клубен отбор). А иначе нищо не се знае за печеленето на трофеите. Ако успее да се разбира с играчите и има време всеки треньор може да постигне успехи.

El_Blanco
25.05.2015 21:54

Честно казано аз предпочитам или Ди Матео евентуално (някой колега го спомена по-долу) или Емери, но не знам как ще се представят такива треньори, защото едно е да си треньор на Севиля, съвсем друго е на Реал Мадрид. Напрежението и от фенове, и от ръководство, и най-вече от Перез в Реал е огромно и само един истински специалист може да се справи с това. Само Моу успяваше да ги укроти тия и да си ръководи, както му е кеф. Абе, нещата пак са същите и какво да се прави, това е. *sad*

stefanBG111
25.05.2015 21:52

Клоп е най-добрия избор според мен, но едва ли ще се навие, при положение че Перез го интересува колко тениски ще продаде. Незнам дали ще му се даде нужното време да работи на спокойствие.

El_Blanco
25.05.2015 21:48

В момента се въртят три имена и се спекулира с тях - Клоп, Бенитес и Льов. Според теб кой от тримата е по на ти с спечелването на трофеи?

Kings_5
25.05.2015 21:44

Имаше слухове за Бенитес.

drogba_fen_911
25.05.2015 21:35

Пълно е с дебили в тоя Реал, начело със смешния им президент

Хайде да видим сега кого ще назначат. Да вземат гения Роджърс и да му дадат 100 милиона, със сигурност ще спечели лигата, както го направи с Пуля *lol*

AC_Milan_92_45
25.05.2015 21:39

После някакви друбосъци говорят как "някои други отбори" си купували трофеите.