Бихме Сърбия с 3:2 в контрола

10:11
Бихме Сърбия с 3:2 в контрола
Българските волейболни национали победиха Сърбия с 3:2 (25:23, 22:25, 25:17, 27:29) в първата контрола между двата тима, играла се в белградската зала "Вождовац".
 
Селекционерът Пламен Константинов даде възможност за изява на почти всички състезатели, подготвящи се под негово ръководство за мачовете от Световната лига. Най-резултатен за нашите бе Владо Николов с 22 т. Силен мач изигра и Теодор Тодоров, записал 19 т. Тодор Скримов добави 15 т., а Ники Пенчев приключи срещата с 12 т. Най-резултатен за домакините бе Ивович, реализирал 14 т.
 
Коментарът на Владо Николов след мача: "Доволни сме от играта ни днес срещу сръбския отбор, който е един от най-силните в света. Нашият тим е разделен на две в момента, тъй като отделен състав се готви за Игрите в Баку. Тук сме дошли с много млади момчета. Затова няма как да не сме доволни от победата и мисля, че играхме добре".
 
Коментарът на Николай Пенчев: "И ние, и Сърбия играхме добре. Мачът бе много полезен и за двата отбора. На 30 и 31 май ни предстоят двубои от Световната лига с Канада и нямаме много време. За това мачът днес и играта, която показахме бяха много важни за нас. Сега ще видим къде сме се справили добре и къде сме играли по-зле.
 
Днес от 11:00 часа сръбско време (10:00 българско) ще се играе втората контрола между двата отбора. От 17:30 часа в зала "Христо Ботев" в София пък съставът, който ще участва на Игрите в Баку това лято, ще изиграе контролна среща с Гърция. Отборът е воден от Николай Желязков. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация