Лудогорец се застъпи за ЦСКА

15:49
Лудогорец се застъпи за ЦСКА
"Не трябва отбори с история като ЦСКА и Локомотив София да бъдат извън елита на българския футбол", каза наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев.

Треньорът даде пресконференция два дни преди мача с Литекс от предпоследния кръг в първенството на "А" група. Дерменджиев говори и по други актуални въпроси, свързани с шампионите и българския футбол.

" Литекс ще бъде изключително мотивиран. Двубоят е много важен за тях. Ние също обаче ще изиграем срещата на едно добро ниво. Няма значение, че вече сме шампиони. Предполагам, че в Ловеч моите момчета ще бъдат по-освободени психологически с оглед на това, че в борбата за титлата имаше много стрес, беше тежко. Редно е да вземат и други футболисти участие. Особено тези, които са играли по-малко през сезона. Все още не съм решил на кои ще разчитам в Ловеч. Мачът може да свърши по всякакъв начин. Не искам да прогнозирам как ще протече двубоят. Ние вече сме шампиони и излизаме освободени психологически в Ловеч. Знаете, че в края на първенството някои от футболистите, които по-рядко са намирали място в титулярните състави, искат да се докажат и се раздават. Искам в Ловеч да стане дерби, публиката да е доволна", каза Дерменджиев.

Той коментира и случая с лицензите на ЦСКА и Локомотив Пловдив.

"Аз лично искам всички отбори да имат лиценз, да имат добри стадиони с отлични терени и осветление. Най-вероятно това след време ще бъде постигнато. Не трябва отбори с история като ЦСКА и Локомотив да бъдат извън елита на българския футбол. Това е отбор с много сериозна история и много титли. През годините за ЦСКА са играли големи футболисти. Отборът има резултати в европейските клубни турнири. Една емблема като ЦСКА с толкова много фенове ще липсва на българския футбол, ако наистина остане без лиценз", каза Дерменджиев.

По повод селекцията той коментира: "Работим и се подготвяме за мачовете в евротурнирите. Имаме набелязани хора. Предстоят разговори. Не искаме да обявяваме имена, защото нищо не е приключило. За Лудогорец е много важно да участва в груповата фаза на евротурнирите. Ние се стремим да превърнем силното ни участие в европейските турнири в константна величина. Целта ни е Лудогорец да участва редовно в групите на Шампионската лига и Лига Европа", завърши Дерменджиев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

night_wolf1984
21.05.2015 17:58

Ами как няма..кой ще гледа телевизията на Киро Гела иначе...докато не направят формат от 10 отбора по 4 мача,аз няма да плащам за тая пумия и продадени мачове *smile*

lazera0
22.05.2015 00:03

Носи се слух, че бТВ се отказва от италианското и фаворит да го вземат е Нова Броудкастинг груп (демек мачовете ще се дават по Диема Спорт), така че ще се наложи да си платиш ако не искаш Серия А и ВЛ да си ги гледаш по разни стриймове