Сираков: Не може без Левски и ЦСКА

12:50
Сираков: Не може без Левски и ЦСКА
"Явно е, че по този начин не може да продължава. Трябва да се изясни визията за развитието на този клуб в бъдеще", коментира Наско Сираков ситуацията в Левски.

Вечният голмайстор в историята на сините днес се включи в откриването на спортния празник по повод Деня на българския спорт. "Да запалим в един такъв ден най-малките. Да им покажем, че най-добрият начин да бъдат здрави, силни, работоспособни, е да спортуват. Аз винаги съм казвал, че здравето на една нация минава през спорта, така че нямаше нужда много да ме навиват, за да се включа", обясни той.

Сираков коментира и случващото се в любимия му отбор. "Надявам се да е в правилната посока. Левски имаше една изключително тежка година, в която отпадна от първата шестица, което се прие изключително тежко от всички привърженици на отбора. За сметка на това се класира за финал. Искрено вярвам и пожелавам да спечели този финал, защото това ще е една частична реабилитация. Разбира се, трябва да се мисли веднага след финала, на другия ден какво ще се прави занапред. Явно е, че по този начин не може да продължава, нито ръководители, нито футболисти имат спокойствието за утрешния ден. Трябва да се изясни визията за развитието на този клуб в бъдеще", каза Сираков.

"Знам, че финансови проблеми има навсякъде по света и във всички клубове, но не може това да е ежедневна тема. Това пречи на треньора да си върши работата, на ръководството и най-вече се отразява на футболистите. Те не могат да се концентрират и да работят нормално", допълни бившият директор на клуба.

"Пожелавам на всички клубове да вземат лиценз, защото българският футбол без Левски и ЦСКА ще е абсолютно обеднял. Надявам се искрено да убедят Лицензионната комисия, която е директно под шапката на УЕФА, тук Футболният съюз не може да окаже влияние по никакъв начин, да убедят комисията, че заслужават лиценз", завърши той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари