Франция на полуфинал след успех над Италия

21:55
Франция на полуфинал след успех над Италия
Националният отбор на Франция до 17 години записа класическа победа с 3:0 срещу тима на Италия, в четвъртфинален сблъсък от ЕВРО 2015, игран на стадион Берое в Стара Загора. Селекцията водена от Жан-Клод Жунтини не остави никакви шансове на днешния си съперник, като трите гола  бяха най-малкото, с което адзурите можеха да си тръгнат от шампионата. С по две попадения за успеха се отличи Одсън Едуард, а Иконе добави още едно. На полуфиналите Франция ще срещне състава на Белгия.

През първото полувреме селекцията на Франция тотално надигра своя съперник, като единствено шансът и добрите изяви на Донарума лишиха „петлите” от по-изразителна преднина до почивката. Играчите на Жан-Клод Жунтини откриха резултата още в 5-та минута, като попадението безспорно бе едно от най-красивите на шампионата до момента. Страхотен пробив по десния фланг на Иконе завърши с центриране на крилото към точката на дузпата. Там най-съобразителен бе номер 7 Одсън Едуард, който с пета атрактивно изпрати кълбото в мрежата за 1:0.

В 18-та минута нова възможност за Франция се откри пред Руиз, който обаче стреля покрай вратата. В 23-та минута най-активният на терена – Одсън Едуард бе много близо до това да реализира второто си попадение в мача. Нападателят на ПСЖ се измъкна от защитата на противника, стреля от чиста позиция, но Донарума бе на своето място и спаси. В 33-та минута отново Едуард се озова очи в очи със стража на адзурите, но и тук нападателят пропусна да реализира. Три минути по-късно „петлите” претендираха за нарушение в наказателното поле срещу Иконе, но главният арбитър на двубоя Данило Гружич от Сърбия остана безмълвен. В 39-та минута италианците стигнаха до първия си удар към вратата на съперника. Негов автор стана Ло Фасо, който обаче стреля покрай вратата.

След почивката картината на терена не се промени. Французите започнаха второто полувреме по начина, по който започнаха и първото. В 44-та минута Иконе можеше да удвои преднината на своя тим, но изстрелa му премина над целта. По-малко от минута по-късно нова отлична възможност се откри пред „петлите”. Капитанът на тима Тимъти Коня се измъкна от защитата на Италия, но шутът му премина на сантиметри от вратата.

В 51-та минута италианците, противно на логиката, бяха много близо до изравняване, но фрапантен пропуск на Кутроне остави резултата непроменен.

В 53-та минута обаче пропуск нямаше и Иконе даде комфортна и напълно заслужена преднина за Франция – 2:0. Лявото крило на „петлите” реализира с глава след перфектно центриране на Билал Бутоба.

Възпитаниците на Бруно Тедино опитаха да отговорят, но влезлият като резерва Джанлука Скамака не успя да порази целта. Вместо това в 72-та минута Едуард с поредното си фантастично отиграване на практика реши мача, правейки резултата 3:0. Нападателят вкара гол копие на първото си попадение, след като отново реализира с пета.

До края на срещата французите се забавляваха на терена, като пропуснаха още няколко отлични възможности да запишат още по-изразителна победа над своя съперник.

Франция U17: 1. Зидан, 2. Жоржен, 3. Мауаса, 4. Упамекано, 5 Дукуре, 7 Едуард, 8. Коня, 9. Пеликан (60 мин. - Аделайде), 10. Бутоба (66 мин. - Жанвиер), 11. Иконе, 18. Руиз (77 мин.- Макенго)

Италия U17:  1. Донарума, 2.Скалера, 3. Жираудо, 4. Матиоли, 6. Лиамас (К), 9. Мелегони, 10. Локатели (74 мин. - Коколо), 11. Хилал, 13. Матарезе (40 мин. - Скамака), 15. Фасо (57 мин. - ДелиИнонченти), 16. Кутроне

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

_beroe_
16.05.2015 22:38

Французите меко казано си ги смачкаха.

_beroe_
17.05.2015 13:20

Имаше към 4,5 бели играча.

wengerout
16.05.2015 23:00

Едно ме интересува само.Имаше ли поне 1 бял в отбора на Франция или само араби и мангали?