Невиждани безредици на дербито Бока - Ривър (видео)

15:05
Невиждани безредици на дербито Бока - Ривър (видео)
Реваншът от 1/8-финалите на турнира Копа Либертадорес между аржентинските отбори Бока Хуниорс и Ривър Плейт бе прекратен след първото полувреме заради рядко срещан инцидент - фенове напръскаха играчи на символичните гости със сълзотворен газ.
 
Първото полувреме на едно от най-известните дербита в световния футбол, което се игра на стадиона на Бока в Буенос Айрес пред 60 000 зрители, завърши без отбелязан гол. Когато играчите са излизали за второто полувреме, в района около тунела са били атакувани от запалянковци със спрейове. На телевизионните кадри се вижда как футболистите на Ривър Плейт Леонардо Понцио и Леонел Ванджони си търкат очите, а други техни партньори си поливат лицата с вода. 
 
"Не виждам, не виждам. Аз горя. Това не е война", крещи защитникът Рамиро Мори.
 
След едначасова пауза е взето решение за прекратяване на мача. Още няколко часа футболистите на Ривър Плейт не са успели да напуснат стадиона заради агресивно настроените фенове на Бока. Четирима от играчите на гостите са потърсили медицинска помощ, след като са напуснали стадиона. Президентът на домакините Марсело Галярдо се извини за случилото се и определи инцидента като "срамен". 

"Не мога да повярвам в това. "Всичко това е тъжно, един огромен позор", каза той. 

Първата среща между конкурентите от Буенос Айрес завърши с победа на Ривър Плейт с 1:0.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MaLkO_LuD94
16.05.2015 12:38

То при тия на дербито няма ли екшън се едно не са го играли *erm*

rad011
15.05.2015 19:15

Заради такива нещастници,които не са само тук и в Аржентина нормалните фенове не ходят по стадионите.*stop*

rad011
16.05.2015 10:23

Абе ужас човек.Както казах да те е страх да отидеш на мач.*erm*

night_wolf1984
15.05.2015 21:25

Как да идеш,брат трябва да носиш противогази...а тук в българия и каски,че мерят с камъни ,бомби и седалки..това не са фенове,а антифенове на футбола*smile*