Юнайтед продава Ван Перси през лятото

11:06
Юнайтед продава Ван Перси през лятото
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал е готов да обсъжда предложения за нападателя Робин ван Перси, съобщи "The Guardian".

Контрактът на 31-годишния холандец изтича през лятото на 2016 г. и той се надява не само да остане в отбора до края на споразумението, но и да го продължи с още една година.

Ван Перси е в отбора от 2012 г. В дебютния си сезон за Манчестър Юнайтед той вкара 26 гола, във втория -12, а този сезон - едва 10.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Vetrigo177
12.05.2015 18:09

Първо не знам дали това е вярно..Но ако е,колкото и да съм фен на Юнайтед и да исках да дойде,наистина това беше грешен избор.Да си беше останал в Арсенал,последните му 2-3 сезона бяха уникални и съм сигурен,че даже и сега щеше да си пасва с отбора и да не продавате..Но така е,направи блестящия сезон,другата година също му почна добре,само че контузиите мамка му,контузиите..Очаквам ако напусне,да отиде в някой италиански отбор.Дори на тази възраст би трябвало да бъде звезда в Италия..Интер го искаха по едно време,май и Юве и Милан проявяваха интерес към него..Аз лично съм му благодарен за последната ни титла и му пожелавам късмет за напред..

dzhalev_71
12.05.2015 12:19

Егати глупака. Продаде си задника за едната титла и сега ще му се наложи да си търси отбор. САФ доста здраво го изигра.

Amateur2014
13.05.2015 10:07

Разбира се, че не. Просто съвсем образно казано. Пробвах се да подчертая, че макар Перси да е изкарал осем сезона в Арсенал, има едва два силни и това му бяха последните два. В останалите беше някаква дупка и нямаше почти никакъв принос за представянето на Арсенал. Но като цяло, не мога да дам релевантен пример от Юнайтед. Може би сега Де Хеа.

scouser_pool
13.05.2015 01:13

Сериозно ли сравняваш Ван Перси с Андерсон или Саха?*lol* Контузии имаше ама последните 1 и половина сезона в Арсенал и този в Ман Ю беше здрав през цялото време и беше най-добрия централен нападател в Англия...иначе съм съгласен с коментара ти , просто повечето играчи са така , отиват в добър европейски отбор да печелят купи , не се получава и отиват в друг , а феновете си мислят , че тези играчи са им длъжни и ги обиждат вместо да погледнат политиката на отбора си...

Amateur2014
12.05.2015 17:43

Отново казвам: разликата между вас (през тези три сезона) и останалите беше огромна, приятел. Не е като да е била 10т., че да кажеш "Ето нА, ако беше останал щеше да покрие разликата". За писмото му: ами пут*инско е, няма спор. А и не съм много сигурен, че ръководството ви щеше да отпусне големи пари за трансфери ако не бяхте продали Сонг и Перси. Изобщо даже! Доказвали са, че не дват много пари и вече като видяха, че няма как да го бъде и само вървят надолу с тези мижави средства, изръсиха кесията с парите. Венгер направо чудеса прави, но това е друга тема. Нещо като нашите плашипу*арници Глейзър. И те видяха какво става без да инвестират в клуба и хайде 150млн., та сега и още толкова се очакват. Но това са само догадки, разбира се. Въпреки всичко, прекалено голяма беше разликата (а и все още е) между Арсенал и лидерите.

Arsenal966
12.05.2015 17:37

Не се знае дали в сезона,които вие спечелихте титлата за последно,ако беше при нас нямаше да повтори тези 30 гола и може би щеше да стигне да спечелим ВЛ ! Иначе Росицки също много е страдал от контузии и като цяло,но начина по който играе,пасовете които е правил,головете които е вкарвал,начина по който се е радвал с феновете.....той просто си обича клуба.На 34 е а се раздава повече от 20 годишни келешчета ! РВП беше обичан от феновете на Арсенал.....но сгреши много брутално,всеки пак....всеки си избира как да постъпва.Няма как да знаем дали щеше да направим нещо с него в сезона в който ви го дадохме,защото дефакто ние щяхме да надградим състава и без парите получени от Сонг и РВП.Сонг няма глава на раменете,искаха го Барса,главно за заместник на Бускетс....нашия отиде в Испания,нищо не направи,пък взе да се сърди....уау ! Перси пък с това.....не съм съгласен с това,което борда мисли за бъдещето на клуба,направо ще ме разплачи....защото в писмото написа наистина неща от които феновете на Арсенал ги заболя и то много,не случайно горяха фланелки....това не стана ПРОСТО защото отиде в Ман Ю !

Amateur2014
12.05.2015 17:30

Ама аз това се пробвам ти обясня. Росицки колко много е дал за Арсенал. ТИтуляр, играе, раздава се - ами ще го аплодирате я. Както ние аплодираме Карик. Ама Ван Перси, който от осем сезона, в един има 18 гола, а във втори 30 гола, а в останалите нищо - не знам... Аз лично такъв човек не бих го приел за легенда.

Amateur2014
12.05.2015 17:26

Аз някъде да твърдя "ама защо го мразите този РВП"? Посочи ми поне едно място, в което намеквам дори ЗАЩО го мразите този човек? Всичко и единствено го пиша от негова гледна точка. Чувството ми е познато - Де Хеа! От негова гледна точка сигурно ще му е по-добре да отиде в Реал - испанец, помпозен отбор, много се шуми, в родният му град, доста пари, лесно първенство и ще си бърка в носа. Така е! Но предвид търпението и доверието на всички в Юнайтед и да прави тези въртели - разбира се, няма как да не го намразиш.

Arsenal966
12.05.2015 17:25

Ако Перси беше останал,Жиру едва ли щеше да дойде.Даже съм почти сигурен,че един от 2-мата (Подолски и Жиру) въобще нямаше да дойде в Арсенал,защото разполагахме със Перси....Перси след сезон вкарал 30 гола във ВЛ ! С един Казорла отзад...човек няма как да знае дали би станало.Иначе ....наистина ли си мислиш,че на 32,не бихме искали РВП ако беше останал ? Росицки е на 34 и като влезне феновете не спират да го аплодират,а е бил пропускал цял сезон !

Arsenal966
12.05.2015 17:23

Ами много си пропуснал ! Показа се точно като пълен лигльо в писмото.Ти можеш да кажеш,като фен на Ман Ю,че за толкова много години като не е спечелил ВЛ,ще иска много ясно да вдигне трофея,да направи нова стъпка,пък и дори не ни е бил от школата.Да....но го взехме на младини.Венгер видя потенциала в него,беше до него постояннно,дори и като беше в лазарета.Игнорира Шамак,който докато Перси беше контузен за някъде 10 мача,Шамак беше вкарал към 7-8 гола....после се върна Перси,Венгер не искаше 4-4-2 и закотвки Маруан на скамейката и от там му провали кариерата не само в Арсенал,а и като цяло....само заради Перси ! Венгер е бил човека,който най-много е повярвал в РВП,феновете сме го чакали толкова много време покраи контузиите му и бяхме търпеливи.....а в писмото пише пълни глупости като...малкото момче в мен искаше в Ман Ю......така,че....не коментирай относно това,защо феновете на Арсенал хейтват РВП.Разбира ме го.....но няма никакъв начин да удобрим по какъвто и да е начин,това което направи !

Amateur2014
12.05.2015 17:20

И само като допълнение, че избързах с постването на последният ми коментар: и в Арсенал да беше сега, и вие нямаше да го искате и щяхте да се чудите на Венгер защо продължава да пуска 32-годишният Перси при положение, че има Санчес, младият Уелбек, Жиру, та дори е изгонил и Подолски заради него.

Amateur2014
12.05.2015 17:18

Ненене, не го казах това за феновете на Арсенал и омразата им с подзамисъла "е защо го мразите". Разбира се, рзбирам ви напълно какво ви е. Но просто акцентирах на това, че "не го искаме" не заради омраза, а заради това, че вече е на възраст и то преклонна. Понеже това "феновете на Ман Юнайтед не го искате" точно така прозвуча - един вид, неблагодарни сме, мразим го заради формата му и искаме да махнем играч на 26 години понеже дал-каквото дал и хайде бегай бърже.

Amateur2014
12.05.2015 17:15

За писмото и за момчето в него съм го пропуснал. Но и ти не можеш да кажеш, че сте щели да я спечелите. Но как да ти кажа - малко съмнително ми се вижда да сте имали шансове дори и с него при положение, че в най-добрият му сезон при вас завършихте трети на 19т. от лидерите. След това като дойде при нас, бяхте на 16т., на 18т. и сега на 14т. (само заради лигавщината на Челси след като са вече шампиони). Как да ти кажа... съмнява ме да ви донесе по 15-16т. на сезон. И може би не си прочел коментарът ми - никой не го е използвал като мръсен парцал. На всички ни е ясно, че го взехме не за да става легенда на Юнайтед, а допринесе за спечелването на 20-тата и Рунтьо да има сериозна конкуренция в нападение и да не се отпуска като дроб. И на него му е било ясно, и на феновете, и на САФ, и на Венгер, а и на Ван Гаал му е ясно защо е в отбора. Така че няма "Айде стягай си багажа". Все едно да кажеш, че на Рио, Видич и Евра им е било казано "Хайде стягайте си багажа".

Arsenal966
12.05.2015 17:11

Приятел....как вие феновете на Ман Ю ще го мразите,като той ви донесе една титла ? Вече просто не го искате,защото ви е ненужен.Нямате причина да го мразите...не знам защо тънко така си го сложил това ....(както вие) като говорше за кои фенове мразят РВП ....Феновете на Арсенал имаме много причини да го мразим ! А относно това с Венгер.....РВП искаше да си тръгне,САФ си е САФ,хитър е ...казал е така,онака....по-добра заплата,по-добри шансове за взимане на ВЛ и на Перси само това му е оставало за да си тръгне.САФ дава 24 (мисля,че толкова беше) милиона за 29 годишния Перси......и на Венгер какво друго му остава освен да приеме ? РВП и Венгер се знаят отдавна,разбира се че Венгер е видял,че няма много други опции и просто е решил ...един вид всички да са доволни,като Арсенал....доволни от финансова гледна точка,това е !

Arsenal966
12.05.2015 17:06

Виж няма как да знаеш,дали нямаше да вдигне титлата с Арсенал.Просто няма как да знаеш,защото той си е класен нападател.Сезона след 30-те гола във ВЛ,отиде при вас и беше играча,заради който вдигнахте тилтата,головете му много ви помогнаха.В същото време при нас дойдоха Подолски,Казорла и Жиру.Дори и да не си беше тръгвал Перси,а само Сонг,Казорла най-малкото щеше да дойде,щеше да има промени и нещата щяха да са различни.Също така.....ти изобщо видя ли по какъв начин си тръгна от Арсенал ? Прочете ли писмото към феновете ? Прочете ли за......момчето в него ? Пълен лигльо ! Мога да ти кажа,че имаше големи шансове да стане легенда на Арсенал,а сега след като САФ го използва,дори Ван Гаал ще му обърне гръб.Ман Ю вече му казвам....еми да помогна за 1 титла,супер играеше...айде стягай си багажа вече,не си ни нужен !

Amateur2014
12.05.2015 17:05

Кога започнахте да ги купувате тези звезди? Когато ПЕрси беше вече на 29-30 години и отново започна да се контузва и да има спад във формата му. Прекалено късно. Ако не си бяхте разпродавали ключовите играчи на Барса и Ман Сити, надали щеше да пожелае да се маха. В крайна сметка, Венгер е един от малкото треньори, които имат пълен карт-бланш за правене на трансфери без намеса от ръководството. Каквито поиска, такива взима. Надали не му е обяснил, че мисли да привлича качествени играчи и не е споделил какви са плановете и перспективите!? А и феновете на Юнайтед не че не го искаме. Но кой нападател (подчертавам НАПАДАТЕЛ) на 32 години ще бъде желан някъде? Феновете на Юнайтед не го мразят (както вие), а просто искаме вече по-млада опция на позицита нападател. Надали ще има фен на Юнайтед, който няма да му е благодарен за така жадуваната 20-та титла. Но просто вече е остарял играч, а за нападател си е напрво дъртак. Хайде, да беше защитник или вратар, където може да се играе до към 34-35 годишна възраст - добре. Но за нападател си е голяма възраст.

SantiCazorla19
12.05.2015 16:54

Донякъде си прав, но от тази лакомия за титла виждаш до къде стигна. Да бъде нежелан дори от вашите фенове. Можеше да спечели титлата и с нас. Трябваше да остане и да се бори, виждаш, че започнахме да купуваме звезди и в последните години липсата на качествен нападател ни лишава от титлата. През този сезон Жиру е на доста добро ниво, но според мен ни трябва още един нападател от типа на Джаксън Мартинес. Вижда се, че с Жиру и Уелбек като негов конкурент не става.

Amateur2014
12.05.2015 15:26

И само като допълнение - дори и да беше останал при вас, Перси надали щеше да ви бъде "легенда с 10-ката". Отново казвам: предвид много му контузии и чат-пат силните сезони. Нямаше да е просто 20-ка, а щеше да бъде 10-ка. Многото време прекарано в един състав (на скамейката) не гарантира легендарност. Все едно ние да кажем, че Андерсон е легенда или Алън Смит, или пак Саха, или пък Харгрийвс. Били са полезни играчи през годините, играли са добре, вкарвали са, но само толкова.

Amateur2014
12.05.2015 15:15

Ами как да ти кажа. Съгласен съм, но както казах: нито ви е от школата, нито пък и е бил някакъв супер важен играч през годините (предвид контузиите). Не казвам, че е нямал силни периоди, но все пак. Така че за всеки подобен играч, явно, идва момент, в който казва: "Искам трудът ми да бъде материализиран". В случаят на Перси, в Арсенал е спечелил за целият си престой... една ФА Къп и една Суперкупа на Англия за 8 години. Може сега да е просто един от многото с номер 20, но знае какво е да вдигне титлата. Като идваше при нас отказа и големите пачки на Сити - педлагаха му 300 000 на седмица. Така че мотивът не е ИЗЦЯЛО финансов, без да пренебрегваме и голямата му заплата. Може би ще кажеш: "Ама гледай го Джерард колко е лоялен". Но при него ситуацията е коренно различна. Юноша на Ливърпуул, играещ много важна роля през целият си престой и за целият си престой може да не е спечелил титлата, но е спечелил ФА Къп два пъти, Карлинг (колкото и да е "картонена") три пъти, ШЛ, Купа на Уефа, Супер купа на Европа + Суперкупа на Англия. Не е като да е капо, нали? Убеден съм, че Перси ако беше спечелил това, никога нямаше да пожелае да се махне от вас.

Arsenal966
12.05.2015 14:15

Можеше да е легенда с 10-ката,а сега е просто един от много с номер 20 !

ApricotGarden
12.05.2015 13:25

Какво означава да си продадеш задника? Футбола се работа като всяка друго. Една фирма ти предлага по- добро заплащане и перпсектива, местиш се печелиш каквото печелиш и продължаваш нататък.

Amateur2014
12.05.2015 13:24

Защо да е глупак? Толкова време във ВЛ, не е от школата на Арсенал, а стои безтитлен. Човекът искаше просто да спечели титла, а такъв шанс с Арсенал нямаше. И го направи още в първият си сезон. Иначе и аз мисля, че е добра новина. Голям ресурс за заплати ще освободим покрай неговите 250 000 на седмица. И Фалкао да разкараме и ето половин милион на седмица спестени.